Monday, April 4, 2016

Anak Dara Ketiga...HASYAA NUR IMAN Namanya


Hurmm...assalamualaikum semua...
dah berkurun lama rasanya aku tah hapdet ni blog...sampai kang kekadang aku terpikir yang aku ni ada blog ke idak...biasalah bila usia makin menginjak, perasaan malas tu melonjak-lonjak kan...nak buat camner...huhuhu...

tetiba rasa hari ni nak hapdet blog...sikit pun jadilah kan...nak citer pasal anak dara manja aku ni... mungkin ada yang lum tahu kut yang iris dah jadi kakak...
sebab adik iman dia dah lahir...

oh ye lupa nak introduce...ni dia anak dara baru aku tu...
nama nya HASYAA NUR IMAN...still HNI jugak kan...
so maknya si abam tulah satu satunya ada bujang yang aku ada...
alhamdulillah, atas anugerah yang Allah berikan...

iman ni dilahirkan pada 30 November 2015 di Hospital Putrajaya sana...
nasib baiklah dapat jugak beranak di HPJ tu ha, kalau idak tak taulah dimanakah lahirnya dak iman ni...sebab biasalah kan, skang masing2 dok berlumba nak menambah ahli dalam keluarga...
dan hospital pun selalu jugaklah penuh...
tapi dek kerana aku ada symptom darah tinggi yang agak kronik, tu yang kena admit kat HPJ di kala usia kandungan 38 minggu...masuk sepital 29November...maka 30November lahirlah iman kedunia ni ha...secara normal...

ok, intro2 macam ni, malas pulak nak menaip bebanyak...so aku attachkan sekali gambar dak iman di bawah ni...

ni umur baru baru lagi ni..fresh from the oven...
rambut pun masih lebat....belum dibotakkan...

iman dah pandai selpie gitu... selpie ngan ibu...lama sey tak tempek muka sendiri kat sini...
agaknya ada yang dah lupakan aku kan...hehehe...

dan yang paling terbaru...gambar jumaat lepas... 

suka benar wat muka muncung gitu... 

ok, sekian jek cerita pepagi ni...
ada masa, ada kerajinan aku menulis lagi...
insyaAllah...

Friday, January 9, 2015

Alhamdulillah...Dapat Bonus Sebelum Bonus


jangan pelik ye dengan kewujudan mak yang sekejap tenggelam sekejap timbul...
ikut peredaran masa katanya...
nak jadi blogger cam dulu memang tak la...
dah lama hasrat tu terpendam...banyak hal lain kut...hehehe...sangat kan ..

semalam rasa sangat gumbira ini hati...
sebab pay cheque yang ditunggu dari tahun lepas sudah berada di tangan...
alhamdulillah...syukur padamu ya Allah...
ingatkan tak sampai kan poslaju itu hari...
rupanya ada jek tu....

so hari ni dah boleh bank in dah cheque ni...
minggu depan lak dapat bonus...dapat gaji...
so mari kita membuat pembentangan bajet secara berhemah...
pepaham jelah kan...

aku pun dah lupa ni kali ke berapa aku menang kontes berkenaan dengan susu anak ni....
nilah dikatakan rezeki anak kan...
beli susu untuk mereka kalau ada rezeki, adalah pulangan yang kita dapat kan...

syukur atas rezeki yang Allah bagi...
jumpa lagi...

Selamat Tahun Baru semua...

Friday, December 12, 2014

Kalau Mak Menang...



Kita tunggu hadiahnya sampai...mungkin tahun depan la kut...
sebab dah hantar dah bukti pembelian ni...
1 pek = RM300

dan mak menang 3 pek...so dalam RM900 kan...wow!!!
bagus tu...
alhamdulillah...rezeki kan...
kita tunggu...

memula dapat spot, 2 pek yang ada logo seperti di bawah...

dan kemudian, beberapa hari kemudian, jumpa lagi satu pek yang ada logo jugak, seperti gambar di bawah ni...

jom jom, masih ada masa memburu pek yang ada logo ni...
tarikh tutup 31 Disember 2014...mana tau terjumpa lagi 2-3 pek...
woww!!!


sekian,

Monday, August 4, 2014

Salam Lebaran 1435H


Salam aidilfitri buat yang mengenali diri ini...
mohon ampun dan maaf andainya ada salah dan silap...
moga lebaran kali ini memberi seribu satu makna buat kalian...
insyaAllah...






SELAMAT HARI RAYA buat semua...