Friday, January 9, 2015

Alhamdulillah...Dapat Bonus Sebelum Bonus


jangan pelik ye dengan kewujudan mak yang sekejap tenggelam sekejap timbul...
ikut peredaran masa katanya...
nak jadi blogger cam dulu memang tak la...
dah lama hasrat tu terpendam...banyak hal lain kut...hehehe...sangat kan ..

semalam rasa sangat gumbira ini hati...
sebab pay cheque yang ditunggu dari tahun lepas sudah berada di tangan...
alhamdulillah...syukur padamu ya Allah...
ingatkan tak sampai kan poslaju itu hari...
rupanya ada jek tu....

so hari ni dah boleh bank in dah cheque ni...
minggu depan lak dapat bonus...dapat gaji...
so mari kita membuat pembentangan bajet secara berhemah...
pepaham jelah kan...

aku pun dah lupa ni kali ke berapa aku menang kontes berkenaan dengan susu anak ni....
nilah dikatakan rezeki anak kan...
beli susu untuk mereka kalau ada rezeki, adalah pulangan yang kita dapat kan...

syukur atas rezeki yang Allah bagi...
jumpa lagi...

Selamat Tahun Baru semua...

Friday, December 12, 2014

Kalau Mak Menang...



Kita tunggu hadiahnya sampai...mungkin tahun depan la kut...
sebab dah hantar dah bukti pembelian ni...
1 pek = RM300

dan mak menang 3 pek...so dalam RM900 kan...wow!!!
bagus tu...
alhamdulillah...rezeki kan...
kita tunggu...

memula dapat spot, 2 pek yang ada logo seperti di bawah...

dan kemudian, beberapa hari kemudian, jumpa lagi satu pek yang ada logo jugak, seperti gambar di bawah ni...

jom jom, masih ada masa memburu pek yang ada logo ni...
tarikh tutup 31 Disember 2014...mana tau terjumpa lagi 2-3 pek...
woww!!!


sekian,

Monday, August 4, 2014

Salam Lebaran 1435H


Salam aidilfitri buat yang mengenali diri ini...
mohon ampun dan maaf andainya ada salah dan silap...
moga lebaran kali ini memberi seribu satu makna buat kalian...
insyaAllah...






SELAMAT HARI RAYA buat semua...

Wednesday, February 5, 2014

Hasil Swap Dari Luar Negara


hurmm...entry pertama untuk tahun ni kut...
masih sama cam tahun lepas...mood nak jadi blogger kembali masih belum kembali...
entahlah, apa nak jadi pun tak tau...
sampai aku pun dah lupa yang suatu masa dahulu aku adalah seorang blogger...
erkk...iye ke???

so hari ni nak bercerita pasal minat yang satu ni ha...
tak lain tak bukan hobi saya mengumpul magnet...
tak leh dah nak panggil FM sebab banyak magnet aku bukan di peti ais...
tapi di board mereka sendiri...

so ni antara projek aku yang tahun lepas dan bersambung pulak di tahun ni...
ni seme hasil tunjuk ajar otai² yang telah lama berkecimpung dalam bidang ni...
wah...ayat takmo kalah gitu...
sudahnya aku pun turut terpedaya gitu...
dah tu, kalu dah minat kan...takkan nak tunggu hasil pemberian dari orang jek kan..
atas minat mendalam, sanggup aku 'swap' dengan mereka yang berada nun jauh di sana...

ni dari Diana Gai yang berada di Rusia sana...
nak dijadikan cerita, berbulan jugak aku menunggu ketibaan parcel dia ni...
sampai bleh plak parcel ni transit sampai ke jepun sana...
huhuhu, bertabahlah, nasib baik jumpa jalan ke Malaysia...
kalu idak, tentu gaban dah bawak lari...hehehe...

yang ni dari Irina di Ukraine...
aku suka metal magnet dia...cantik...
sape yang pernah sampai ke ukraine???sila angkat tangan cepat...
aku nak kirim...hehehe...

yang ni plak dari Olesya di Moscow sana...
dek kerana aku kan suka kumpul map magnet...
tu banyak map yang aku pilih dari album dia...

dan yang ni paling aku suka...sebab paling banyak aku swap...
dari Alla di Ukraine jugak...
senyum sampai ke telinga bila terima parcel dari dia ni...sukanya lahai...

nak jadikan cerita lagi...mula mula aku terjebak dengan arena swap/exchange ni dengan sis Lani di Indonesia...
so nilah hasil swap yang pertama dengan dia...
yang keychain tu adalah free gift dari dia...
happy me...

dan yang ni second swap dengan Sis Lani jugak...

maaf kualiti gambar agak mengecewakan...
ni swap dengan Lyolya Andro dari Moldova...
sebelum ni memang aku tak tau langsung di mana letaknya negara moldova tu...
tapi bila dah swap² cam gini barulah aku tau...
aku suka magnet dari moldova ni...sebab unik ukirannya...dan cantik pulak tu...
maybe akan ada next swap dengan dia lagi nanti...
insyaAllah, moga dipermudahkan...

yang ni pulak dari sis Lia di Brunei...
terima kasih kak, atas kiriman magnet yang cantik² ni...
terharu saya kak...

dan ni pulak dari Mace Abulencia di Philipina...
dua ketul jek aku swap ngan dia...
lepas ni mungkin ada lagi kut...

dan sekarang aku sedang menunggu ketibaan 2 parcel di bawah ni...
tak sabar nak terimanya...
sebabnya korang nengoklah magnet di bawah ni...
awesome giler tu...adeh...termimpi² dah ni...

ni dari Haenni di Switzerland...
parcel masih dalam perjalanan, esok lusa sampailah ke Malaysia tu...
sabar sabar...hehehe...

ni pulak dari Maria di Rusia jugak...
skang aku jadi demand...mohon nak swap ngan metal magnet jek...
hahaha, sesekali demand kan...ingat magnet kita local sangat ke???

ok tu jek citer sal magnet...
tunggulah bulan depan punya cerita plak...
uikss...mungkinkah ada lagi???
kita nengok jelah kan...