Monday, August 4, 2014

Salam Lebaran 1435H


Salam aidilfitri buat yang mengenali diri ini...
mohon ampun dan maaf andainya ada salah dan silap...
moga lebaran kali ini memberi seribu satu makna buat kalian...
insyaAllah...






SELAMAT HARI RAYA buat semua...

Wednesday, February 5, 2014

Hasil Swap Dari Luar Negara


hurmm...entry pertama untuk tahun ni kut...
masih sama cam tahun lepas...mood nak jadi blogger kembali masih belum kembali...
entahlah, apa nak jadi pun tak tau...
sampai aku pun dah lupa yang suatu masa dahulu aku adalah seorang blogger...
erkk...iye ke???

so hari ni nak bercerita pasal minat yang satu ni ha...
tak lain tak bukan hobi saya mengumpul magnet...
tak leh dah nak panggil FM sebab banyak magnet aku bukan di peti ais...
tapi di board mereka sendiri...

so ni antara projek aku yang tahun lepas dan bersambung pulak di tahun ni...
ni seme hasil tunjuk ajar otai² yang telah lama berkecimpung dalam bidang ni...
wah...ayat takmo kalah gitu...
sudahnya aku pun turut terpedaya gitu...
dah tu, kalu dah minat kan...takkan nak tunggu hasil pemberian dari orang jek kan..
atas minat mendalam, sanggup aku 'swap' dengan mereka yang berada nun jauh di sana...

ni dari Diana Gai yang berada di Rusia sana...
nak dijadikan cerita, berbulan jugak aku menunggu ketibaan parcel dia ni...
sampai bleh plak parcel ni transit sampai ke jepun sana...
huhuhu, bertabahlah, nasib baik jumpa jalan ke Malaysia...
kalu idak, tentu gaban dah bawak lari...hehehe...

yang ni dari Irina di Ukraine...
aku suka metal magnet dia...cantik...
sape yang pernah sampai ke ukraine???sila angkat tangan cepat...
aku nak kirim...hehehe...

yang ni plak dari Olesya di Moscow sana...
dek kerana aku kan suka kumpul map magnet...
tu banyak map yang aku pilih dari album dia...

dan yang ni paling aku suka...sebab paling banyak aku swap...
dari Alla di Ukraine jugak...
senyum sampai ke telinga bila terima parcel dari dia ni...sukanya lahai...

nak jadikan cerita lagi...mula mula aku terjebak dengan arena swap/exchange ni dengan sis Lani di Indonesia...
so nilah hasil swap yang pertama dengan dia...
yang keychain tu adalah free gift dari dia...
happy me...

dan yang ni second swap dengan Sis Lani jugak...

maaf kualiti gambar agak mengecewakan...
ni swap dengan Lyolya Andro dari Moldova...
sebelum ni memang aku tak tau langsung di mana letaknya negara moldova tu...
tapi bila dah swap² cam gini barulah aku tau...
aku suka magnet dari moldova ni...sebab unik ukirannya...dan cantik pulak tu...
maybe akan ada next swap dengan dia lagi nanti...
insyaAllah, moga dipermudahkan...

yang ni pulak dari sis Lia di Brunei...
terima kasih kak, atas kiriman magnet yang cantik² ni...
terharu saya kak...

dan ni pulak dari Mace Abulencia di Philipina...
dua ketul jek aku swap ngan dia...
lepas ni mungkin ada lagi kut...

dan sekarang aku sedang menunggu ketibaan 2 parcel di bawah ni...
tak sabar nak terimanya...
sebabnya korang nengoklah magnet di bawah ni...
awesome giler tu...adeh...termimpi² dah ni...

ni dari Haenni di Switzerland...
parcel masih dalam perjalanan, esok lusa sampailah ke Malaysia tu...
sabar sabar...hehehe...

ni pulak dari Maria di Rusia jugak...
skang aku jadi demand...mohon nak swap ngan metal magnet jek...
hahaha, sesekali demand kan...ingat magnet kita local sangat ke???

ok tu jek citer sal magnet...
tunggulah bulan depan punya cerita plak...
uikss...mungkinkah ada lagi???
kita nengok jelah kan...

Wednesday, January 15, 2014

Bila Nak Pindah???


Rumah dah lama siap...tapi pindahnya entah bila...
esok pun boleh kata encik suami...
aku kata nape tak hari ni jek...hahaha...
nengoklah camner kan...
bila dah puashati renovate macam-macam, baru kita pindah ek...
pheww...reno macam2 katanya...
macam duit den ni bertingket2...

tapi barang barang ada yang dah dihantar ke rumah sana...
saje nak kosongkan sedikit demi sedikit rumah tumpangan di sini...
nanti bila tetiba wat keputusan drastik nak pindah, senang sikit kan...

ni aku kongsikan sedikit apa yang ada kat dalam rumah baru tu...
rumah biasa biasa jek...janji rumah sendiri...syukur...
bukan bungalow tapi yang sedang² sahaja...
bak kata aku, ukur duit dalam poket sendiri...
eh berbelanja ikut slip gaji sendiri katanya...hek...

memang dah jadi impian dan angan² kan, kat umah baru aku nak hangkut segala board FM aku tuk digantungkan di sana...

so nilah diantaranya...2 board...

ni plak 3 board...eh board² ni semua bukan aku display kat hall utama ye...tapi hall tempat santaian anak²...nangis aku letak kat hall utama kang...
ilang orang cilok, tak ke kes naya tu...hekhek...
so far ada 5 board kat rumah baru...tapi semalam aku ada anto lagi 1 board...
so total 6 la kan...lagi 4 ada di pejabat...eh lagi 6 la ada dipejabat...pheww...giler kentang...
aku pencen nanti, leh niaga FM la gini...hahaha... 

ada dalam satu bilik tu, aku wat tempat letak novel² aku...
so jadilah cam gini...
ruang bawah tu sempit so novel tak dapat berdiri dengan sendiri...
tu aku susun jadi gitu...
oklah tu, untuk tatapan sendiri kekdahnya... 

cermin ikea mari...puas dok dril ngan en suami...
sampai salah alignment gitu...hahaha...
ginilah kan, nak reno tapi bajet ciput..
so banyak kena buat sendiri la...
pasang rail langsir pun buat sendiri jugak... 

ok, ni ruang dapur yang menjadi kesukaan aku...
merah itam jadi pilihan...barulah semangat nak memasak katanya..
puii...semangat konon...jangan kelaut sudah...
barang² dapur pun dah banyak aku sumbat kat kabinet² yang ada ni...
puashati dapat banyak kabinet cam gini...
so, kat atas table top, tak perlu nak display barang banyak sangat kan...
serabut mata mak nanti... 
tapi mak suka ruang dapur luas gini..takdelah asyik dok berlaga montot jek kan...
hekhekhek...

hall utama...gantung jek mana frame yang ada...
nengok tu, cat pun belum lagi wall yang ada ni ha...
dah tu kata ada bajet, adalah renovation berterusan...
takde bajet, kita simpan duit sikit² kasi sampai cukup kan...
eh langsir pun belum beli lagi tau...
tunggulah...bukan nak dok lagi pun... 

ok, so far tu jek yang ada kat dalam rumah tu...
aku tengah bodek bos nak suh dia hadiahkan meja makan tuk aku...
tapi isteri dia hadiahkan set dinner cap CORELLE pulak dah...
adehh...leh aku lelong tak set tu, leh dapat wit nak beli meja makan...
hahaha...teruk betul kan...

ok sekian, nengoklah kalu aku rajin, aku cerita lagi..
ikut mood kekdahnya...

misi tahun ni nak jadi pekerja yang cemerlang...
untung² dapat APC kali kedua kan...hahaha...
mimpilah ko weii...

daaaaa....

Tuesday, January 7, 2014

Datang Nak Cash Out Jek


huhuhu, datang sini semata nak cash out jek...
boleh...
ke nak kena tunggu sikit masa lagi...
oppss...dah la jarang update..eh bukan jarang, memang malas nak update...
pastu nak mimpi amaun akan bertambah ek???
jangan mimpi di siang hari zan...
kelak memakan diri...hahaha...

terkejut mak nengok amaun kat nuffnang...
time kita dah ilang mood nak berblog...
kencang plak amaun BE ni kan..
takpelah, ini yang dinamakan rezeki...


so nak tunggu ke nak cash out...
jari dah bersedia dah ni...
hewww....