Monday, December 15, 2008

Aktiviti di Ujung Minggu

PERHATIAN : Sila perhatikan susu yang tumpah cam air paip tu...segala keterangan ada dibawah...
hurmm...pagi senin yang mendatangkan seribu satu gelombang perasaan dalam diri aku ni...naper tah...pepagi dah rasa lemau yakmat...malas jek...perut pun bergelombang ni...ishh...nape ek...nape...??? citer sal ujung minggu lepas...sabtu tu aku bangun cam biasa...tetap jam 5...kakak ni mind dia memang dah set...ari keje ke cuti ker dia tetap bangun cam biasa...kul 6 pagi jugak...alahaii...tadop can langsung nak tido secara lebihan masa pada hari cuti2 begini...tulah fiil kakak...ikut perangai aku la...tapi rasa aku, time ari cuti aku sentiasa memanjangkan waktu tido aku, paling lewat pun aku akan bangun jam 8 pagi...hurmm... k back to the story mory...ari sabtu lepas, lepas zohor kami gerak ke jalan kuchai lama...hajat dihati nak cari puting nuby kat kedai mybbstore tu...dah alang2 kedai tu berdekatan dengan sini, so malas ler aku nak beli secara online kan...tapi pusing punya pusing punya pusing sampai ujan turun dengan lebat sekali, kedai tersebut tak jumpa dijejak oleh kami...heran...walhal sebelum tu dah studi map lokasi kedai tersebut...pastu kami dengan tak putus asanya teruskan agenda mencari gak...sehingga ia memaksa hubby ke cc yang berhampiran...kuar dari cc tersebut hubby kata kedai tersebut belakang cc ni jek...alahai...mungkin kami tidak nampak sign board kedai tersebut memandangkan ujan yang lebat tadi... dah sampai kedai tersebut, ujan pun semakin reda....tapi aku hampa...puting nuby yang dicari tidaklah dijual di kedai tersebut...ishhh aku kah yang salah ni???ke kedai ni menipu...ishhh mencik tul ar gini... so aku menukar plan...dah alang2 lepas ni kami nak singgah kat kuarters kerajaan jalan duta, so aku mengheret hubby ke sogo...dengan alasan nak jugak2 mencari puting nuby yang diimpikan...hahaha....kebetulan sogo ada sale la pulak...alang2 dah sampai sana kan...sempat aku membeli 2 puting nuby wide neck yang berege RM15.90, botol nuby RM18.90, 2 pasang baju lengan panjang saiz L tuk newborn bb, botol disney tiga beradik dan comforter set tuk bb kot...sebut sal comforter ni kan...masa kat mybbstore tu, aku nengok rege dia RM199.00...sib baik aku tak beli tau...dan kat sogo ni RM139.00 ada sale tu...sib baik...jimat duit aku...

ni botol 3 beradik cap disney...aku kena tambahkan bilangan botol lagi ni...sebabnya tahun depan aku nekad nak simpan susu yang diperah...hehehe...
botol nuby yang mahal kan...RM18.90 satu...mahal2 pun tak pelah...satu jek aku beli ni...tuk guna p jejalan jek...kat umah botol lain...:D

ni puting cap nuby...2pack RM15.90...mahal kan...tapi tak mengapalah asal susu tak licking lagi setelah ditunggang terbalikkan...sib baik aku tak li cap dr brown ke, avent ker, lindam ker, mam ker...hahaha...mekasih ye pada tasya yang banyak beri info pada aku sal puting ni...
selain tu, aku ada li gak puting cap pureen yang jenis x jugak...puting ni sama cam nuby ni, cuma rege dia jauh lebih murah...aku li puting ni pun tuk pakai dirumah sebab dirumah saja ada 6 botol susu...hehehe...ni seme gara2 susu yang selalu licking membasahi cadar seperti dalam gambar di atas...amarah aku ni tau...ishhh...aku kan jenis cerewet sikit sal puting2 ni...hurmm...selesai satu masalah sal susu yang asik licking ni...dan sib baik puting cap pureen ni pun lembut jek bila diisap...idak ler keras kan...tu jek aku nak bitau...

ok...ni lak set kat bb kot yang aku terangkan di atas...yang mengandungi 1 comforter, 2 pcs cot bumper dan fitted crib set...

menda alah ni rege asal dia RM199 sama rege yang dijual di mybbstore.com tu...tapi setelah diberi diskaun yang berapa percent tah rege dia menjadi RM139...tu yang aku beli tu...sebab memang berguna gak...tunggu nak li bb kot jek ni...bos dah bagi duit RM300 jumaat lepas suh aku beli bb kot tu...kata dia, dia belanja...alhamdulillah...murah rezeki bb kali ni...aku sebey kat jusco ritu bb kot tu RM289...nanti sebey lain ar...

dah siap membeli apa yang dikehendaki...kami singgah di mekdi kejap tuk mengisi perut yang lapo... kendian lebih kurang jam 7 malam jugak lah, baru gerak ke jalan duta tuk nengok persiapan perkahwinan anak sedara hubby yang akan berlangsung pada esoknya...

lepak sana lebih kurang sejam dua...kul 9 malam baru gerak balik ke putrajaya...hangin tul aku...aku dan kakak kan jenis tido awal...kalu jalan memalam gini rasa penatttt sungguh badan ni...so hari ahad tu, aku rasa cam lesu jek...langsung aku tak p kenduri kat jalan duta tu...ok lah kan, malam tu aku dah menyinggah...so tak p pun tak per la kan...derang pun paham ler keadaan kesihatan aku yang tak menentu ni kan...cepat penat, lesu...ari ni pun kurang emosi...penat jek rasa badan ni...tah ar...pembawakan kut...hehehe...

so tu jelah citer aku ujung minggu yang lepas...rasanya aku akan kembali ke sogo semula...nak lengkapkan senarai barangan for newborn bb yang tinggal lagi 2-3 barang jek...semalam aku berkemas, baju2 kakak masih elok dipakai...aku beli baju baru pun tu tuk dipakai lepas dia lahir...so tu jelah...babaiii blog...daaaaaaaaaaaa....

2 comments

Monday, December 15, 2008 9:45:00 AM

wow..byk dah shopping..

zan ..anak kamoo boboy ke..beli color blue tu..hehehhe..

harap2 boboy la kan..bleh sepasang

Monday, December 15, 2008 9:48:00 AM

takdelah banyak mana pun suping...just topup sikit2 pe yang takde jek el...
tak tau la boboy ke gegirl el...dah jadi rabun warna dah ni...si abi dia kata beli la kaler lain selain pink...so nak selamat beli jelah kaler blue ni...multiple...hehehe...asal sehat dan sempurna tubuh badan sudah...hehehe...

Post a Comment