Thursday, December 18, 2008

Baby Baru...

hurmm...skang jam 2:30 petang...ekseli aku baru jek masuk opis ni ha...pepagi lagi lebih kurang jam 10 pagi aku dah ke Alamanda untuk beli adiah yang bos aku pesan tu...sesambil tu aku sempat gak ar beli sedikit barang keperluan aku...nengok kat c4 tadi rege drypers yang L72 tu masih RM37.99 lagi, so aku beralih ke Fitti la...rege dia L68 RM28.99..oklah tu...sib baik ler kakak ni jenis fleksibel...macam2 lampin pakai buang pelbagai jenama pun dia leh pakai...tapi aku lak yang kesian yang bagi pakai cap tesco ker, giant ker or c4 kan...gi pun masa kakak newborn dulu pernah gak aku pakaikan cap Fitti ni...so no hal la...hehehe...

kat C4 tadi aku ada gak beli yogurt, cheese, biskut dan macam2 lagi ar tuk kakak...bukan apa since kakak ni payah tul nak makan...kalu makan pun dalam kuantiti yang sikit jek, so aku cari alternatif lain ar, pancing dia ngan cheese ke or apa2 jelah...riso wooo kalu anak tak makan...huwaaa....

dan tak lupa jugak beli majalah kegemaran aku tu Pa & Ma...wahhh berwajah baru ar majalah tu sempena tahun baru...banyak topik2 menarik lam tu...aku just belek2 jek dulu...bacanya belum...aku perlukan ketenangan bila nak membaca majalah tu semua...so ketenangan tu hanya ada dirumah setelah kakak tido la kan...hehehe...

nilah rupa majalah tersebut...siap dapat Kalendar 2009 secara percuma lagi...beh beh...leh wat koleksi kalendar meja ni...hahaha...
dah siap beli seme per yang nak dibeli, kami pulang ke opis...tepat jam 12 tengahari aku dan beberapa opismate aku yang lain ke Hospital Putrajaya tuk melawat opismate aku yang bersalin semalam seperti yang aku ceritakan lam entry di bawah kan...

nilah anak opismate aku tu...geram tul, masa kitaorang datang tadi, dia asikkkkkkkkkkknya tido...alahaii...tak pat nengok mata dia...tapi comel ar...ni buat aku tak sabar2 nak deliver my new baby ni...hehehe...
lebih kurang jam 1 petang kami gerak balik ke opis...otw pulang tu sempat gak singgah kat Shell tuk isi minyak...aku buh RM50 jek pun...tu pun full tank...alhamdulillah...kalu dulu jangan harap dapat full tank kalu takat RM50 ni kan...mekasih ler ye sebabkan turunkan rege minyak, tapi aku pinta satu jek...turunkan harga barang sama...dan pastikanlah rege susu dan pampers tu jadi bahan kawalan...letih ar kalu 2 menda ni rege dia melambung...huwaaa.....

4 comments

Thursday, December 18, 2008 3:12:00 PM

sekarang aku dah pakaikan sara ngan pampes yang murah2..tak koser dah pakaikan dia ngan drypers ke hape ke..lagipun, aku tanya dia, dia selesa tak ngan pempes murahan ni, dia ckp, ok jek..tiada merah2 dibahagian terbabit..lagipun sara kai pempes pun time tido malam je..so, takde masalah da

Thursday, December 18, 2008 4:24:00 PM

bbgirl aku lak pakai huggies... dlu je newborn pakai mamikoko... masa tu kulit sgt halus yakni fragile... tu yg takut2... tp huggies pn ai rase xmahal mane... sekeping around 41sen... dia ok ngn pempes cap tersebut...

Thursday, December 18, 2008 5:16:00 PM

hehehe...aku dulu pun pakaikan cap huggies tu kat kakak...tp skang rege dah makin melambung so aku tak mampu dah...hehehe...aku kai yang bajet leh aku beli jek...
sib baik ar kulit jenis pleksibel kan...so no hal la cap apa pun...

Friday, December 19, 2008 8:38:00 AM

memang la mot... makin naik la harga sekarang. rasa cam nak pakaikan kain lampin jer.. wekekeke....

Post a Comment