Wednesday, December 24, 2008

Batuk Lagi Dan Lagi...Aduyaiii...

hurmmm...selamat pagi ye kengkawan...ari ni aku rasa cam kurang bersemangat sikit...sebabnya malam tadi tido aku sering terganggu...sebabnya aku batuk...sampaikan tak leh tido...tido pun sleep sleep ciken jek...aduyaii...sangat perit ini tekak weii...rasa cam nak terkeluar anak tekak dah...aku rasa ni kali kedua aku selesema dan batuk sepanjang tempoh 6 bulan pregnancy ni...letih tul batuk2 gini...

dah ler cuaca pada malam ari cam panas sangat...wap2 haba kat dinding tu meresap sampai lam umah...ishhh...mang panas ar...aku sampaikan pasang dua biji kipas malam tadi...tak tahan ar...kakak pun tido tak berstokin dan berselimut malam tadi...kalu ikutkan dia wajib kai stokin memalam kan...especially time nak tido ar...alahaii...bilalah cuaca nak berubah ke musim dingin ni ek???cam kat jepun tu...hahaha...so mesti lenaku bagai diulit intan...hehehe...

citer lain lak...rini konpem bos aku betul2 cuti...sok dia akan bawa famili dia bercuti ke PD...hehehe...bos aku ni jenis low profile tul...duit riban2 banyak pun, p bercuti lam mesia jek...PD lagi tu...dah ar dia tu mang asal dari Nogori Semilan tu...hehehe...kalu pegawai lain...asal cuti sekolah jek spend ribuan ringgit bawak famili ke paris la, ke mana2 la asal ke luarnegara...hurmm...lain orang lain citarasa dia kan...pepelah bos weii...janji bos bahagia udah...
ha, petang semalam aku half day...sebabnya aku takde kudrat nak berada di opis lagi...memang flat sesangat...ingat nak p klinik amik mc, tapi bila fikir balik cam rugi jek kan...gi pun time tu dah jam 1 tengahari...so aku kol bos aku tuk inform yang aku nak balik...dia ok jek siap nasihatkan aku suh minum air 'jarang' bebanyak...alahaii bos...bos...baik benar hatimu itu...pastu tup2 tiba2 dia kata nak masuk opis petang semalam...hurmm...tulah bos aku, nama jek nak cuti bagai...tapi bila pikir ada menda tak siapin sanggup dia datang ke upis tu...hurmmm workholic sungguh...mang dia layak ar jadi KP tahun depan...hahaha...mudahan weii...aku pun tumpang gembira kan...

ni citer sal aku lak...tuk pengetahuan korang sok bersamaan 25 Disember 2008, aku akan mula bercuti hujung tahun sehingga 2 Januari 2009...hajatnya mau pulang ke kampung halaman mak dan arwah ayahku di Kelantan dan Terengganu...gi pun lama benar tak balik sana...datuk dan nenek aku pun asik tak sehat jek lately kan...so tujuan utama nak melawat derang berdua la kan...dalam pada tu leh ar aku singgah kat Pasar Besar Siti Khadijah dan Pasar Pasir Puteh dan Pasar Payang tu...jalan2 cari makan kan...hehehe...

klah, aku dan tingtong ni...tadi hajatnya nak beli ubat batuk...tapi tak tersinggah lak di kedai...sebabnya aku cam lemau jek ni...letih...nengoklah, ada masa aku rajin kang, aku kuar jap beli ubat...sob...sob...cam sedih jek kan...bilalah aku nak sehat cam sedia kala ni...tak larat ar flu gini lelama...letih mental dan fizikal...okla daaaaaaaaaa...ketemu lagi kita nanti ngan citer2 yang menarik dari aku...hahaha...tata...

3 comments

Wednesday, December 24, 2008 9:07:00 AM

aku dah 2 minggu batuk tak ilang2 lagi ni..tak makan ubat batuk sangat pun la..malas, nanti ngantuk, sapa nak melayan dua orang permata hati kat umah tu...
eh, kalu sakit tekak sangat, makan fisherman friend yang jalur2 ijau oreng tu..yang tu enak..tekak pun kurang sakit

Wednesday, December 24, 2008 9:42:00 AM

ni aku nk bg satu tips ek... bkn tips or petua dr aku tp dr org2 tua la... eberitime klu pas melahirkan anak... pastikan time pantang tu tul2 pantang... minimakan pergerakan... jaga makan minum... pastikan rahim sentiasa sehat n xlari ke kiri atau kanan...pastikan dia kembali ke tmpt asal (cemane? jaga la jgn byk bergerak, klu dia lari gak, salunye ke kanan atau kiri sbb tdo mengiring, cr la sesape tukang urut tuk alih dia ke tmpt asal)yg penting JAGA DIRI BEBAIK TIME PANTANG... klu kte wat sambil lewa time pantang mesti org tua zaman dlu akan ckp XYAH TUNGGU UMUR 40AN... XLAMA JE LG MESTI AKAN SLALU SAKIT2... sowi to say ek tp ape yg aku tau... batuk2 ni byk berpunca dr rahim yg kurang sehat ek... moralnye dr cite panjang lebar aku ni... JAGA LA DIRI BEBAIK TIME PANTANG... FOLLOW ALL D RULES... SBBNYE BDN KTE NK PAKAI LAMA YE... (ingat senang ke nk 'berpantang' ni... aku pn byk kali nangis sbb byk NO NO NO during my 39days)

Wednesday, December 24, 2008 10:35:00 AM

baca komen hotmomy...tingat akak masa pantang dulu...sampai nangis-nangis...tengok orang lain makan sedap...! buat ni tak leh...makan tu tak leh....adeeehhh perit...tapi seronok....

Oooo...nurin pakai stokin tido eh...Aqilah tido dlm ekon pun berpeluh..ini lak nak pakai stokin..hiks...

Post a Comment