Wednesday, December 31, 2008

Entry Terakhir Untuk Tahun 2008

hurmm...ari ni merupakan hari terakhir kita semua berada di tahun 2008...esok tahun baru akan bermula...sebelum aku merepek dengan lebih panjang lebar, aku nak citer sal semalam dulu...semalam petang abang ngah aku (abang ipar) sms aku dan memberitahu yang kak ngah aku dimasukkan ke wad di Selangor Medical Centre (SMC) yang terletak di Seksyen 20, Shah Alam...semenya disebabkan kak ngah aku dijangkiti demam denggi...sian benar kat dia...lemah jek badan dia...aku harap dia cepat sembuh...sian kat anak2 kan...pastu petang tu kami singgah di Tesco Shah Alam tuk membeli barang2 dapur...

klah, citer sal ari ni lak, pepagi tadi aku ada cek up tuk 26 minggu...alhamdulillah, so far semenya ok...hb ok...bp pun ok...semenya oklah...berat pun naik takdelah banyak sangat kan...so pasni aku kena datang cek up sebulan 2 kali dah...hurmm...apa2 jelah...janji semenya sehat, g pun kandungan aku nak masuk 7 bulan dah ni...gulpss...takut lak rasa...hehehe...pas dah siap p cek up tu, aku menyinggah ke upis nora jap...saje nak jumpa dia kan...lama tak jumpa dia...hahaha...dah siap jumpa2 nora tu destinasi seterusnya ke bank rakyat kat p15 tu...tujuannya nak rolling syiling2 yang berlambak tu...beselah, dah ujung2 tahun gini haruslah rolling seme2 syiling2 yang ada kan, dan masukkan lam akaun kakak tu...tadi jumlah syiling yang terkumpul dapatlah lebih kurang RM419.30...alhamdulillah...ni kali kedua aku rolling syiling tersebut tuk tahun ni...so esok tahun baru akan bermula, makanya simpanan syiling2 baru pun akan bermula jugak la...hehehe...

dah siap urusan di Bank Rakyat, aku menyinggah di Mydin lak...saje beli sikit2 barang keperluan pastu p pasar P8 beli barang basah...dah siap seme urusan barulah aku pulang ke rumah tuk aktiviti memasak lak...hurmm...sonok lak cuti2 begini kan...sok cuti lagi sempena tahun baru...tapi lum pasti lagi apa aktiviti kami sekeluarga...mungkin just berehat2 di rumah jelah kan...
_____________________________________________

k, disebabkan ari ni hari terakhir di tahun 2008, makanya banyak sorotan2 peristiwa yang berlaku sepanjang tahun ni kan...ada suka, ada duka, pahit manis dan yang pastinya seme tu terjadi membuatkan kita lebih matang dalam menghadapi asam garam hidup di dunia....banyak gak peristiwa semasa terjadi kan, hal2 dunia la macam2 hal la kan...bagi aku, apa yang paling seronok terjadi sepanjang tahun ni adalah bila hajatku tuk mendapat anak kedua tercapai...syukur kehadrat Illahi...bila citer sal tahun baru, mesti ada la azam baru kan...tah ler, cam biasa la, aku masih lum tau lagi apa azam aku tahun baru ni...hahaha...leh ke gitu?pepe la...
cuma aku harapkan agar tahun baru yang akan menjelang esok menjanjikan seribu satu pengertian buat aku sekeluarga...tahun baru, dapat ahli baru dan moga rezeki kami sekeluarga pun bertambah...mudah-mudahan begitulah...amin...

erkkk...tetiba aku dah ketandusan idea nak coret apa lagi...so tu jelah tuk hari ni...hari terakhir di tahun 2008 ini...pepun sebelum aku mengundur diri, aku nak ucapkan Selamat Tinggal Tahun 2008...dan Selamat Datang Tahun 2009...