Tuesday, December 16, 2008

Penat...Perut aku Kejang Dah...

hurmm...tadi sebelum lunch hour aku ke BPH yang terletak di blok B1...tujuannya hanya satu...tuk membuat pembayaran bagi umah peranginan persekutuan yang aku buk dahulu...ni nak citer la kan...ekseli aku buk umah peranginan ni pada 3 Disember lepas secara online...baru tadi aku kol tanya sama ada permohonan aku berjaya ke idak...dah tau berjaya barulah aku paham...ekseli aku kena buat bayaran 2 minggu dari tarikh aku buking...bukan mengikut apa yang aku paham yakni 2 minggu sebelum tarikh p...apa daaaaaaaaa...jelas2 aku tak paham kenyataan ni...salah membaca penyataan...ishh...memang fail ar gini...sib baik ar aku tergerak hati nak kol BPH tu tanyakan tentang hal ni...kalu idak, sah2 permohonan aku akan terbatal ngan sendirinya kalu aku tak wat bayaran dalam masa terdekat ni...ishh...teruknya aku...

k citer sal umah peranginan ni...ekseli ni untuk annibersary bulan 1 tahun depan...aku buk umah ni pun sebab nak jimatkan kos kan...aku p dalam 3 hari 2 malam...dan aku telah buk bilik besar 1 unit yang berjumlah RM100 untuk 2 malam...maknanya 1 malam RM50 la kan...oklah, janji ada tempat tuk berteduh udah...alhamdulillah, kali ni opismate hubby dan familinya akan join kitaorang...beh tul...ada ler orang tolong tangkap gambar kami sefamili nanti...hahaha...

ni nak citer sal paking lak...mencik tul aku...semata nak p BPH tu kan, jauh giler aku menapak...means jauh giler aku memarking keteku itu...nun jauh di perkarangan opis nora yang terletak di bangunan putra perdana...giler apa...letih ai tau...yelah, dah berkali2 aku tawaf tadop kekosongan parking di kawasan yang berdekatan...nak tak nak kurelakan jualah menapak weii...amarah gak aku ni...bukan per...kat putrajaya ni kan, setahu aku kalu bab paking memarkir ni memang fail ar...asik dok cukup paking jek...kawasan luas banyak dijadikan taman...alahaiii...

dah sudah wat pembayaran tadi, aku balik ikut jalan ke masjid putra..ni aku nak tanya si nora ni la, kalu2 dia tau naper banyak tul cam bazaar baru nak pasang ada kat sekitar masjid tu...ada majlis apa weii...takkan ekin ngan mawi nak nikah kat masjid putra kut...hehehe...aku tanya nora ni sebab tu berdekatan ngan upis dia...kut2 la dia tau kan...hurmm...apa2 jelah...balik kang ingat nak singgah kat pasar tani jek...beli pe yang patut...tapi nengoklah camner...aku pun cam tak larat sangat dah ni...giler penat...rasa nak balik berehat jek...hurmmm....

1 comment

Wednesday, December 17, 2008 9:13:00 AM

sume nak tanya aku, ingat aku ni konter pertanyaan ke???? (sambil menjerit dan menyeka air mata di pipiku ini....)

maapla..akak tengah emosi ni diknon!

Post a Comment