Tuesday, January 20, 2009

Aku Perlukan Ketenangan...Hahaha...

tajuk diatas takde kena mengena ngan pengceritaan aku nanti ye...saje jek...ekeke...ekseli aku baru jek sudah makan...dan baru ni ada masa nak update blog sendiri...bukan per...sejak masuk keje tadi, banyak sungguh keje yang datang contohnya keje yang tak patut dan keje yang memang patut aku lakukan...hahaha...aler...korang pun tak apa kejaan aku tu...giler tul...sesambil dok jadi tenaga pengajar orang...ni pengajar suka dan paksa rela tau...tiada bayaran dikenakan pung...huh... sesambil tu aku wat keje aku....giler banyak surat aku kena tapi ari ni...yelah, dah 2 minggu aku dok peram itu fail...hahaha...padan muka rasain skang kan...pastu ada gak ar 2-3 keje lain yang terselit...alahaii...pepun rutin harian aku tetap ler aku tak lupakan tau...ekekeke...

eh nak citer sal kakak ar ni...cam biasa lah kan, ari ni aku rasa kakak terjaga awal ar jugak...lebih kurang kul 6 pagi gitu...semenya sebab lampin dia leaking lagi...hehehe...terkejut gak aku, sedang aku dok syok mandi tu, kakak dok ketuk2 pintu bilik air tu...hurmm...alang2 dia dah leaking dan dia pung dah bangun, so aku mandikan dia sekali ar...selalunya tiap2 pagi tugas mandikan kakak tu adalah kejean si hubby la...tapi yang dok pakaikan baju seme bagai, aku ar plak...mekasih ya bang...

pastu cam kebiasaan, masa anto kakak kat taska, aku akan layan sarapan pagi dia...aku akan beli cam nasi lemak ker, nasi goreng cina ker apa-apa jelah kat cafe tuk sarapan kakak...kekadang bila time rajin ada gak aku wat sendiri, cam wat roti bakar ke, goreng naget ker, apa2 la janji kakak kenyang sudah...sampai jam 8:30 pagi gak ar tetiap hari aku dok layan dia kat taska tu...tadi pagi kan...masa aku nak naik opis ni, tah apa angin si kakak, dia nak join makan kat meja ngan budak2 besar...so aku biarin ajalah...nak nengok camner dia bawak diri...hurmm...syahdu jek aku nengok dia time ni...rasa kakak dah beso sangat...dah pandai berdikari...masa cekgu dia suh bangun baca doa, dia pun bangun gak, tadah tangan gak...tapi mulut terkumat kamit dok ngikut abang2 dan kakak2 baca doa jugak...alahaiii...touching ar aku ni...rasa baru semalam dok czer tuk kuarkan kakak ni tau...so dah nengok dia selesa suap nasi sendiri bagai, aku pun dengan senang hati ler naik ke opis...hurmm...

dah naik opis, kejaan baru lak sedang menunggu...hehehe...ni baru aku ada masa nak wat seme ni tau...tadi aku bz giler...bz dok ceting, dok berblog...dan terutama sekali dok melayan kawan2 cantikkan blog...hurm...tak pelah, pe salahnya ilmu itu dikongsi kan...aku ikhlas ni...hahaha...oklah...tu jek...malas dah ni...petang kang nak singgah pasar tani kat Presint 2 tu, nak beli barang2 basah dan kendian nak p mydin, beli barang dapur...tu jelah...ok daaaaaaa...

5 comments

Tuesday, January 20, 2009 12:23:00 PM

nape la aku duk jauh kn... klu x leh la izan wat skali bekpes tuk aku... xde la aku tetiap ari berlari kelam kabut dlm umah sendiri... huh... weh yela... kaka dh beso dh... isshh xsedo je kn... dlu br je nangok dia newborn...

Tuesday, January 20, 2009 12:46:00 PM

bila anak dah beso..rindu kan zaman muka dia masa kecik2...aler...rindu sungguh..muka danish skrg dah makin nakal..dulu muka manjaan jerk....mesti korang rindu gakkan..muka masa baby kemerahan lagi....aku kalo geram sgt..tgk muka dia masa kecik...syahdu plak.....

ini post byk kisah bab ngajor aku ni...ahahahahahhahaa...tq beb...

Tuesday, January 20, 2009 1:05:00 PM

erk..paso tani ada tetiap hari ek zan?atau sy yg tidak alert???..leh ar p beli brg basah cenggini..aku pun berhajat nak p mydin tuk beli brg dapo..cam mls lak nak p suping jejauh..rasa cam xabes lagi aku round dlm ini kawasan...ada jodoh,ketemu la kita nanti hek..

Tuesday, January 20, 2009 1:09:00 PM

mel oo mel...pasar tani di putrajaya hanya ada hari selasa dan jumaat sahaja...sekian for your info...aku p balik keje kang...tunggu en somi pulang dulu ar...tak kose nak p sesorang...kaco bilau kang...

Tuesday, January 20, 2009 1:28:00 PM

ngee.. bab memandikan nasrul mmg kejaan aku n bab memakaikan bju n pampers mmg itu kejaan hubby aku r.. bab pilih baju, buang pampers kotor n masukkan bju kotor nasrul, itu mmg kejaan nasrul la.. suda pandai berdikari sesikit.. sonok tgk dia ckp mpah mpah bila nk buang sampah..

ptg ni nk g JJ r mau bayo utang pd hubby aku (potong rambut) pastu nk g TESCO sbb Mel kata kt situ usb bluetooth murah.. pastu mlm g Bangi tido dgn Nasrul la.. best best..

Post a Comment