Friday, January 23, 2009

Harinya Jumaat...

hurmm..pejam celik pejam celik ari ni dah ari jumaat dah...sok cuti sampailah ari selasa...hari rabu aku keje tapi khamis dan jumaat aku cuti balik...hehehe...saje jek takmo amik cuti secara hatrik sebab tahun ni aku kena jimatkan cuti tuk kes2 kecemasan kan...

citer sal cuti yang bakal menjelang sok ni...rasanya kami tak kemana pung...dok umah jelah...nak balik kampung halaman pun rasanya tak kut sebab kekurangan bajet...yelah gi pun ujung minggu depan kami akan p vacation kan...hehehe...so baik dok umah jek...petang² bawak jek si kakak p terapi kat taman² yang berdekatan...tu jelah perancangan kami sefamili...tak pun p melawat kak ngah aku kat Bandar Bukit Puchong tu ker...tu pun kalu dia tak balik kampung gak ar...hehehe...

rasanya ari ni pung ramai yang dok rush nak balik kampung kan...hurmm...nilah untungnya dok kat mesia ni, seme perayaan kita cuti...raya cina, kita cuti raya deepavali kita cuti...raya puasa apatah lagi kan...rasa aku mesti jem kat seme lebuh raya kat mesia ni...yelah memasing tak sabar nak sampai ke kampung halaman kan...so kepada yang pulang bercuti tu, aku doakan semoga perjalanan anda lancar dan selamat...jangan lupa yang dok belakang tu pakai tali pinggang kaledar...yang dok depan tu apatah lagi kan...hehehe...ingatlah orang yang tersayang...semoga anda sampai dengan selamat ke tempat yang dituju...

citer sal ari ni lak...tah ler...tadop pogram apa kut...dok jelah kat upis ni time rehat...nak ajak sesapa kuar pung, memasing sibuk...nak ajak nora, semalam dia kata dia ada pojek time rehat ni, nak ajak nojah plak...dia nak test lesen...nak ajak tasya...dia jauh lak di melaka...ajak anum???dia mesti dok melepak kat taska kang...bis takkan nak ajak pijot yang tah kemana menghilang skang ni...sibuk benar dia skang...yelah bakal bergelar graduan kembali kan...opss....

ni bos aku baru dok jerit kat aku ni...katanya petang ni dia balik awal...maybe pas jumaat dah lesap kut...sebab dia nak wat flight test (again???) ngan Maju Air....apa² la capt...tak kesah ler...drive carefully ya...kat udara pun ada trafik jem tau...hahaha...oklah tu jek coretan aku tuk ari ni...aku pun lum makan lagi ni...jap2 lagi ar...bos aku ada belanja nasi lemak tuk seme staf tu...tapi aku dah pun tapaukan nasi goreng kat bawah...takmo ar makan banyak kang melambung lagi berat aku ni...hehehe...

ok...tuk tasya a.k.a echa sefamili dan suami punya sedara mara...selamat berhari raya... SING NIEN QUAI LERK...WANG SER RU YEE...korang mesti dapat collect angpau lagi kan tahun ni...jeles tau...ok daaaaaaaaaaa....
jom jalan-jalan...

1 comment

Friday, January 23, 2009 11:11:00 PM

weh aku tinggalkan jejak kat sini sbg tanda aku hafal url blog ko dan aku dh tgk blog ko.. rajin ko update.. aku? sory la aku MALAS... ntah bila nk rajin tk tau laaaaa.........
rgds; mama hannah

Post a Comment