Tuesday, January 6, 2009

I' M 27 Weeks ++...

assalamualaikum....
skang dah 6 Januari 2009...maknanya minggu ni akan genap ler usia kandungan aku 28 minggu...skang baru 27 minggu ++...alahaii...maknanya dah 7 bulan dah ni...gulps...tak lama lagi la ni ek...alahaii...kekadang bila fikir sal bb lam perut ni, ada masanya aku bersedia tuk deliver, tapi bila tetiba kenangan lama menjengah terutama detik2 masa kelahiran kakak dulu, ada gak timbul rasa takutttttttttttt yakmat...alahaii...pepun tuk anak2 tersayang, aku kena kuat...kuat hadapi segala rintangan dan dugaan yang Allah tetapkan tuk aku...
harapan aku cuma satu, agar aku dipermudahkan tuk bersalin dan moga semenya selamat...amin...ada gak rasa tak sabar nak nengok rupa 'adik' kakak ni...tak tau ler bagaimana rupanya...dan yang paling menjadi tanda dan tanya gender si 'adik' ni lah...hehehe...masih menjadi resia kan...ekekeke...kalu ada yang tak sabar nak tau, aku ibu yang mengandung lagilah tak sabar...tiada istilah surprise lam idup aku ni...hahaha...
so tuk meke yang tak pernah nengok perut aku sepanjang kehamilan kedua aku ni...dibawah ada aku snapkan beberapa keping gambar perut aku...cam ciken without head ar...ni aku paksa hubby aku snap malam tadi...ekekeke...mekasih bang, kerana rajin melayan permintaan ibu ngandung ni...hehehe...
ni pandangan dari sisi...bagi akulah kan, perut aku ni tadop la sebesar mana pung...rasa aku besar lagi perut aku masa ngandungkan kakak dulu... :P
ni lagi jelas...korang bandingkanlah...rasa korang ada potensi ke nak beso lagi???ishh...takmo dah beso2 sangat...mengah aku dibuatnya... uikss...ada gak muka kakak terselit...dia pun sibuk nak snap gambar perut ibu ni...siap suh senyum lagi...walhal gambar yang abinya amik ni hanya tertumpu pada perut sahaja...hehehe... hurmm...ari ni aku amik half day...time rehat kan terus gerak ke Vision Kolej yang terletak di Kelana Jaya tu...mesti ada yang tau kan, aku p sana tuk buat 3D scan...appointment pun dah dibuat beberapa bulan yang lepas...tunggu empunya diri datang menyerah perut jek...
harapan aku moga anak lam perut ni tadop ler dok tutup 'anu' dia ngan kaki tu...takmo ar pemalu sangat kan...hehehe...

oklah tu jek coretan aku kali ni...selamat membaca bagi sesiapa yang sudi membacanya...daaaaaaaa...nantikan esok aku akan update keputusan scan tersebut...jeng...jeng...

3 comments

Tuesday, January 06, 2009 9:47:00 AM

tak la besar mana kan mot...kira okla tuh...sedang2 elok jek...

si nurin nyelit gak aar..nak snap gambar ibu dia...hiks...

Tuesday, January 06, 2009 11:03:00 AM

perut kamoo kali ni cam lonjong ke dpn je...syoknya dah 28 weeks...dah tak lama nak bersalin...huhuhuhhu

zan..harap2 aper yg kita harap2 tu BETUL..hehehe..nanti scan 3d tu...

Tuesday, January 06, 2009 2:24:00 PM

waaa part ni la paling best, nak gi scan baby.. akak pun paling teruja kalau bab2 nak tengok gender baby..

tapi akak dah 2 kali mengandung, akak tak pernah scan 3D.. scan biasa jek.. masa tu blom fofular lagik 3D ni.. so next baby, nak try gak ar buat 3D.. (opps akak blom ngandung lagik tau)

Post a Comment