Thursday, January 22, 2009

Mission Accomplish...

alhamdulillah...rasa hepi sesangat sebab apa yang dihajati telah tercapai, dan barang2 tuk menyamput kedatangan our newborn semenya telah lengkap...syukur sesangat...so lepas ni tak yah ler pikir nak bli apa lagi kan...
ok...semalam petang aku ajak hubby p jj cheras selatan tuk beli barang2 yang aku hajati tu...sebab memang dah bajet pun tuk bulan ni nak beli barang2 tersebut...cuma bulan depan lak nak beli tilam single yang baru...hehehe...

ekseli menda yang paling utama aku hajat nak beli adalah menda alah ni...hehehe...bukan apa aku takmo mengulangi tragedi masa kakak lahir dulu...sebab aku agak bermasalah sikit nak kasi susu secara direct kat bb...so alternatif lain, kenala aku cari breast pam cam kat bawah tu...semalam borak2 ngan ayang, adalah dia operkan diri nak pinjamkan ke aku breast pam kepunyaan dia...sama gak ar seperti dibawah...tapi bila fikir punya fikir sebab aku ni berniat dan bernekad nak fully bf tuk bb kedua ni, so aku rasa baik aku beli dan miliki secara sendiri kan...lagi bagus...g pun, pam ni dah lama aku riki2 rege dia...so memang aku berkenan sebab ia hanyalah mengunakan bateri bersaiz AA dan leh gak guna adapter...so leh bawa kemana2 sajelah kan...senang kejaan aku nanti...just pam stok susu bebanyak pastu buh lam freezer...bila anak mau nyusu just panaskan jek susu tersebut...kang senang tu...selain pam tu, ada gak ar aku beli barang2 sampingan tuk penuhkan list yang telah aku buat...so...semenya dah lengkap skang...gumbira...gumbira...
nilah rupa pam tersebut...rege dia biarlah menjadi resia antara aku dan pihak jj tu...ekekeke...
ni plak barang sampingan yang lain cam stok maternity pad cap pureen, mandian cap johnson&johnson, baby oil, botol susu kecil dan puzzle ball tu hubby belikan tuk anak dara dia...
pastu tak lupa gak belikan 2 pasang baju basahan tuk kakak yang berege RM9.90 sepasang dan sehelai suar tuk p jejalan cap cuddles...
dan stok tuala mandi yang baru...saje jek tambah koleksi...tuk persediaan bagi tetamu2 yang datang menyinggah kelak...
tu jelah barang yang aku beli dalam jj tu...pastu dah siap bayar seme, kami menuju ke Food Court sebab kakak dah ngamuk sebab kelaparan...dalam perjalanan tu, sesaja ar singgah kat WOC nengok2 ada menda yang menarik ke tak...tapi rasanya semenya aku dah ada, so saje cuci mata jelah kan...pastu masa otw nak ke Food Court tu, aku ternampak booth yang menjual selipar ni...alahaii...cam kiut jek selipar tu...sib baik ar saiz aku ada lagi...so, aku minta hubby yang bayarkan kat aku...rege selipar tersebut hanyalah RM10.00...
nilah rupa selipar tersebut...cam cumel jek kan...sayang plak aku nak pakai...hahaha...

pastu dah kenyang makan kat Food Court tu, kami gerak ke Econsave plak yang terletak bersebelahan dengan jj tersebut...time nak kuar dari jj ni ujan turun plak dengan lebatnya...ekseli hajatnya ke Econsave tu, nak cari lampu pendaflour(tul ke aku eja ni) dan nak riki2 rege susu kakak...sebabnya kalu murah ingat nak tambahkan stok...tapi rege dia mahal sedikit dari rege yang dijual di kedai ubat kat cheras tu...so hubby kata, nanti dia belilah lagi 2 tin...aku ikutkan sajalah kan...mana yang murah...dah beli seme2 barang yang mau, kami pun pulang ke rumah...ujan pun dah berhenti...
ekseli aku beli seme persiapan ni awal2, (awal lagi ker??aku skang dah nak masuk 8 bulan ni) sebab aku rasa, sok2 lusa aku dah tak larat nak jejalan lagi...skang pun bila jalan banyak rasa mengah sesangat weii...sebagai langkah keselamatan, kenalah p beli skang kan...lagipun memang dah bajet kan...oklah...tu jelah pengceritaan aku hari ni...nak sambung wat keje plak sebelum keje ku terpaksa ditangguh atas sebab2 yang tertentu...daaa....

7 comments

Thursday, January 22, 2009 9:51:00 AM

heheheh.. aku tau rege dia... kak opis aku guna sejibik sejebon.. tapi ok ar.. le bawak g mana mana kan.. aku pun nanti plan nak beli yg camni... mampu sket aku.. kalau nak avent bagai seme.. takde ar... seme dah lengkap ek.. kak aku yg nak bersalin bulan depan ni jugak yg tak lengkap lagi.. heheehhe..

Thursday, January 22, 2009 9:53:00 AM

hehehe...kak ko anak ketiga...aku ni anak kedua...so aku kena lengkapkan awal2...kak ko takper..back up banyak lagi weii...
aku baru pengalaman kedua...so back up tak banyak...ni seme kena beli belajar dari pengalaman pertama...sob...sob...sedih tau tak pat fully bf kakak dulu...kejap jek dia dapat rasa air susu ibu ni...uhukss...

Thursday, January 22, 2009 12:10:00 PM

ehehe nak sambut org baru yg berlainan jantina ek..tahniah..ni nekad nak bf la kan...good good....(ingat lagi dulu², bila aku ckp aku bf...kawan² *korang la kot kata...'nak jimat ke kak',tapi bila memasing dah beranak baru memasing tahu kan....betapa berkhasiat nye susu ibu ni compare dgn susu formula, dan sama je perbelanjaan bulanan dgn susu formula...sbb kena byk makan @ minum)

Thursday, January 22, 2009 3:25:00 PM

bagus..akak sokong bila mommy2 nak bf ni...akak? hiks teringin...tapi bila...insyallah ada rezeki kan...

Thursday, January 22, 2009 3:48:00 PM

wei izan... bli kt aku 1 selipa tu... aku saiz 6 ek... nk letak alamat kt cni ke?

fully bf ek... hehehe... xde ape2 nk cite pasal ni...

Thursday, January 22, 2009 4:20:00 PM

noj- fully bf pun tapi susu itu diperah buh lam botol tau...kena ajar gak guna botol...hehehe...
uikss...alamat publish sekali kat sini ar...aku tau, ko memang minat menda2 unik cam gini...hehehe

elyies
Friday, January 23, 2009 8:35:00 AM

bagus ko zan..dah siap semuanya..mmg patut beli siap2 pun..kandungan pun dah 8 bln kan....saya ni lambat lagi baru 5 bulan kandungan....takde prepare aper2 pung lagi....

Post a Comment