Friday, January 16, 2009

Pagi Jumaat

hurmmm...ari ni aku keseorangan lagi...alahaii...my bos malam tadi lagi dah berangkat ke Miri sebab dia kena wat flight test tuk pilot di Hornbill Skyways...bosan tul...kena tinggal lagi...dah ar semalam aku jumpa dia masa dekat nak balik dah...tu pun dia cari aku ditaska...hehehe...sebab dia nak tinggal pesan yang dia nak ke MOT ada miting disana...alahaii...bz sungguh jadi bos aku ni...sib baik aku jadi PA dia jek...yang jarang nak bz walaupun tahun baru dah datang menjengah...hahaha...

k...aku nak citer pasal semalam...semalam aku ada explore satu blog kawan pcm tu...tetiba aku tergerak hati nak baca sal kisah menyayat hati sal bb yang diberi nama zulaikha...berkali2 aku dok baca dan fahami...mang aku sedih sangat...pastu aku suh nojah, tasya, nora dan sesape lagi merasai apa yang aku rasakan...yelah, aku pun seorang ibu, aku tau apa erti kesedihan bila kehilangan seorang anak...lebih2 lagi anak tu kita yang sendiri kandung selama 40 minggu...huwaa...memang sebak aku...bergenang air mata ni bila nengok wajah anak tersebut...tak sangka dia telah pergi meninggalkan ibu dan bapanya di kala usia yang TERLALU muda...mungkin itu takdirnya kan...dan Allah lebih sayangkan dia...dan yang pastinya dia adalah bidadari syurga...amin...kalu sesapa yang lum baca...silalah layari lama web dibawah ni...
memula aku tak paham mengapa dan apa yang terjadi pada anak kecil tu...bila dibaca dari mula sampai abis barulah aku paham...memang hati nurani aku sebagai seorang ibu tersentuh sesangat...naper masih ada insan yang kejam kat dunia ni???kalu dah tak redha nak jadi pengasuh, tak payah la jadi pengasuh...bukannya ibu bapa budak tu sengaja nak tinggalkan anak dia kat orang lain, tapi dek kerana tuntutan kerja, terpaksalah kan...hurmm...speechless aku jadinya tau...

dah abis kisah tu, aku citer sal ari ni ar plak...bukan apa, makin panjang aku taip sal kisah tu, makin sakit ati aku ni...geram pun ada..pagi ni aku sarapan ngan biskut cecah air milo jek...aku kena kuatkan semangat dah...stat semalam aku kena kurangkan pengambilan karbohidrat yang berlebihan atau lemak2 yang boleh menaikkan lagi berat badan aku ni...riso sesangat, kalu bleh aku takmo ar minum air gula tu...hehehe....

oh ya, aku memang tadop keje sesangat ari ni weii...nak p jejalan, senin ni baru gaji...alahaii...dah banyak list barangan aku buat tuk beli bila gaji nanti...terutama sekali tentulah susu anak kan...hehehe...oklah...aku nak wat per yang patut dah ni...sesapa yang seangkatan dengan aku, meh ar borak ngan aku...ceting, berblog, berfrenster dan sebagainya...hehehe...cau cen dollll....daaaaaaaaaaaaaaa.....

4 comments

Friday, January 16, 2009 10:30:00 AM

alfatihah tuk arwah bb zulaikha... kau la bidadari syurga... semoga Allah lindungi anak aku dn anak2 korg sepanjang masa terutama bila ditinggalkan ngan pengasuh... amin... takut weh... isshh klu rezeki suami aku lebih, mau je aku benti keje n duk umah jaga anak aku sendiri... mahapkan mummy syg.. keadaan ekonomi family kte lum memungkinkn lg mummy benti keje...

Friday, January 16, 2009 4:42:00 PM

akak memang start follow blog ni dari saat2 arwah meninggal lagi....sampai sekarang...

Friday, January 16, 2009 6:06:00 PM

izan, akak mmg follow blog nihh since dia bby zulaika tuhh meninggal lagik..! mmg sedih sgt2 bila baca dr mula coz time baca tuhh akak tgh dlm MC br lps operation preknan luar rahim kann so bertambah2 kesedihannya even akak tkde anak punn..

tp b4 nihh setiap entry yg ditulis adalah from mak sedara arwah cuma skrg jer baru mak arwah kuat n tabah utk update..!

Saturday, February 14, 2009 10:05:00 PM

Runescape Account
Runescape Accounts

Post a Comment