Wednesday, January 7, 2009

So Inilah Hasilnya...

hai kengkawan...bertemu kembali kita di arena blog ini...hehehe...
mesti ada yang tertunggu-tunggu result scan semalam kan??(ada ke yang tunggu???cam aku berperasaan jek ni...hahaha) ok...nak dijadikan citer semalam kan aku amik halfday...lebih kurang jam 12 tengahari aku gerak pulang ke rumah...tapinya dalam jam 2 petang gak ar baru gerak dari rumah ke Vision Kolej yang terletak di Kelana Jaya tu...sebabnya, makan2 dulu, mandikan kakak dan solat serta yang sewaktu dengannya...

sib baik ar sampai kat sana lebih kurang jam 2:25 petang...sib baik...perjalanan pun agak lancar gak...even kete agak banyak diatas jalan raya, tapi trafik masih bergerak lancar la kan...hehehe...
so sesampai kami disana, aku nengok kat situ lengang jek...terpikir gak aku, betul ke appointment aku ni...dan nengok pekerja2 kat situ agak sibuk jek...dalam 10 minit menunggu...datang sorang pekerja ni bertanyakan niatku sekeluarga berkunjung ke sana...dah terangkan maksudny barulah aku kena isi borang tuk di scan tu...hurmm..rupanya derang sibuk ngan pengambilan pelajar baru...hehehe...

dalam 10 minit menunggu lepas mengisi borang, barulah nama aku dipanggil...amik ko...sekali seme masuk ke dalam...hehehe...yelah hubby pun teruja nak nengok anak dia kan...so sesi mengescan pun bermula...memula masa miss tu scan, kepala bb dok telangkup...mean dia memandang ke bawah...so susah ler nak dapatkan angle muka dia kan...so dalam 15 minit scan tu, dia suh aku berjalan2 lam 10 minit...pastu masuk balik...masa dia suh aku jejalan cari pasal tu...aku p ar toilet buang pe yang patut...dah tu, abis masa yang ditetapkan barulah masuk semula...alhamdulillah, scan kali kedua tu, muka bb pun dah berpusing...so dapatlah gambaran seperti dibawah tu.... nampak sekali gender bb tersebut...alhamdulillah...muka bb pun agak clear...

nilah cd yang mengandungi 15 keping gambar 3D berserta ngan video pergerakan baby tu...
ni lak resit bayaran yang dikenakan...walaupun sesi scan semalam amik masa lebih kurang dalam 30 minit, tapi bayaran yang dikenakan hanyalah RM60 sahaja...cukup puas hati kan??? ni lah imej 3D yang terdapat lam cd tersebut...
meh aku terangkan...ni gambar muka bb...muka dia separuh jek...sebab puas pujuk dia dok mengiring gak...tapi oklah nampak gak lah mata, hidung dan mulut dia tu...
ni lak masa baby dok membuka mulut dia...seolah2 cam tersenyum...kagum jap aku...besarnya anugerah ciptaan Allah ni...
ni muka baby lagi...sedang enak beradu...
bahagian muka lagi...banyak imej yang tertumpu bahagian muka jek kali ni...:P
bagi yang pandai nengok imej 3D ni, aku rasa ni bahagian muka yang paling clear sikit...hampir nak nampak keseluruhan mukanya tu...hehehe...
ok...presenting the gender of my baby...jeng...jeng...jeng...guess what???kalulah betul seperti di scan, aku amat gembira...tapi pepun, semenya terserah...Allah yang menentukan segalanya...nak lagi kompem kena tunggu awal April depan la...hehehe...
dan balik dari Kelana Jaya semalam, kebetulan hubby nak ke opis dia jap, amik barangnya yang tertinggal...maka sempatlah aku singgah di farmasi vitacare yang terletak berhadapan ngan pasaraya Carrefour lam Midvalley tu tuk beli supplement di bawah...
NeuroGain Pb tuk berkembangan otak baby...
ekseli supplement ni, lama dah mekda kenalkan pada aku...tapi puas aku cari kat farmasi sini tadop yang menjualnya...makanya aku kuburkan niatku itu...
tapi ari tu, aku tertengok kat blog kawan aku yang dia pun makan supplement ni, lantas aku bertanya lah kat mana dia beli kan...mulanya aku nak suh dia belikan, tapi cam menyusahkan dia, jadinya aku usahakan sendiri la...
supplement ni sekotak berharga RM63.90...bapoknya mahal kan..tak pelah tuk anak, kenalah berkorban sikit...moga otaknya berkembang cepat...amin...

ok tujelah citer aku tuk hari ni...tapi rasanya petang2 kan ada citer lain kut...sebabnya hari ni genaplah umur kakak 1 tahun 8 bulan...ishhh...dah makin membesar kakak ni walaupun badannya idak ler sebesar mana pung...hehehe...
daaaaaaaaaaa...selamat membaca ye kengkawan...hehehe...
eh...lupa nak attach video pergerakan baby lam perut aku ni...masa ni kena usik2 ngan miss yang dok mengescan aku tu...

video

9 comments

Wednesday, January 07, 2009 9:46:00 AM

oits zan....lelaki ke pompuan..
aku tak pandai sangat tengok dalam tu..tapi aku rasa macam lelaki..
hahahhaha....sepasang dah..si hanan dapat adik boy..kena la beli baju baru kat baby boy ni...

Wednesday, January 07, 2009 9:54:00 AM

aish terdelete lak comment tadik..
clear sungguh imej 3d ni ek..
especially yg last tu..
huhu boboy ni nama ape plak nanti..

Wednesday, January 07, 2009 10:11:00 AM

alaaa... tak reti betul la tgk 3D ni..lagi dulu lembab sikit la bab ni..wekekekek.... ni excited lebih mesti boy kan..kan...kan....

apa2 pun Tahniah yer.. tak kira la boy or girl kan....

Wednesday, January 07, 2009 10:13:00 AM

aku tak nampak pun mukeeeee???

Wednesday, January 07, 2009 10:36:00 AM

a'a..akak pun tak reti tengok...wekekeke...! boy kot ye...

Wednesday, January 07, 2009 10:40:00 AM

aku nampak..tahniah ek..moga apa yg dilihat itu la yg dpt...pe pe pun moga sihat walafiat hendaknye...ha boleh la aku prepare tuk beli barangan boy

Wednesday, January 07, 2009 11:03:00 AM

insyallah, biasanya kalau tempat pakar ni, scannyer tepat sikit.. dah boleh la senyum memanjang lepas ni..

akak dulu masa ngandungkan emily pun makan vitamin tu, mujur klinik panel hubby cover, so tak yah beli sendiri.. tapi masa farhan tak makan pun sebab masa tu vitamin tu tak keluar lagik

Wednesday, January 07, 2009 3:06:00 PM

aku nmpk muka... tp gender tu sius xreti lasung nk tgk... wat penin kapla aku jelah camni...

Wednesday, January 07, 2009 3:30:00 PM

tahniah tah berapa kali dah..hahahahha...

syoknya ko zan..dpt sepsang....

Post a Comment