Sunday, January 18, 2009

Ujung Minggu Yang Indah...

ari ahad yang indah...pepagi lagi lepas buat sarapan yakni roti bakar bersalut mentega dan kaya, lebih kurang jam 9 pagi gak ar kami gerak ke Kolam Mandi di P9...ekseli lama dah berhajat nak bawak kakak mandi kolam kat situ...tapi tak berkesempatan jek...baru hari ni ada masa kan...so ni jelah aktibiti hari ni...aku ada meseh nora ajak dia join sekali....tapinya aku dah nak balik barunya dia reply meseh aku tu...huh...mesti kes lum bangun tido la tu...masih dok berselimut panas lagi...enjoy ler nengok pic yang aku sempat snap2 ni...hehehe...pastu kan masa kat playground sebelah kolam tu, aku ada terserempak ngan along budak CS masa kat itm jengka tu...giler kurus dia skang...dia berdua jek ngan anak dia...si iyadh tu tadop ar plak...kursus katanya...
nengok la tu...gigih takmo dok lam floater dia...sib baik la kedalaman kolam ni paras dada dia...kalu idak, maunya tenggelam jugak ni...hehehe...
posing sikit...dah biru2 bibir dia tu...tapi masih gigih nak main air...takmo langsung dok atas darat...hurmm...ni dok sibuk pujuk abi dia nak p nengok mini air pancut tu...aku cam biasalah kamerawoman jek...tak kose la nak mandi bagai kan...bila nengokkan kakak tersangatlah sejuk, aku cadangkan abi dia bawa kakak panaskan badan kat playground yang berdekatan...tah apa yang dia nengok kat atas tu...tengah usyar anak si along CS tu kut...hehehe... cam dalam penjara la plak kan...lenkali kita mandi kat lain plak ek sayang...

dah siap mandi2 tu, barulah pulang ke rumah...rasanya ari ni tadop p mana pung...sib baik ar petang tu kakak tak ngamuk ajak kuar...dia bangun tido pun tak meragam...so aku amik2 ler ati dia, suap2 nasi...hehehe...kejut gak sebab selera lak dia makan nasi even ngan kicap jek...hehehe...dah siap2 makan p mandi sebab time tu dah hampir 7 malam pung...hehehe...sejarah tul sebab wiken ni kami tak kuar kemana2 pung...no shoping kompleks, no hypermarket...no jalan-jalan just stay kat umah sepanjang hari...pendek yang kata no seme-semelah...hehehe...bagus2...ginilah kalu aktiviti poket sedang kosong kan...hahaha...

8 comments

Monday, January 19, 2009 8:44:00 AM

ape daa pepagi buta ajak aku g mandi kolam..aku biasanya bawak kecik mandi kolam dalam tetengahari lepas lunch arr

Monday, January 19, 2009 8:57:00 AM

kat mana ni?

Monday, January 19, 2009 9:03:00 AM

kat kolam Presint 9 jek...tak jauh pung p kali ni...naper shifa???

Monday, January 19, 2009 9:09:00 AM

emm biasanya tetiap weekend g bwa nasrul kt p9 tu. tapi weekend ini idak le aku terpegi sbb bz wak nasrul naik kuda2 bagai, kalu idah leh jumpa eh.. lg 1 nk gtau boya kakak sama r cam nasrul.. hik hik hik...

tq r tlg tuko background utk haku.. mmg lawooo... sukee sukeee..

Monday, January 19, 2009 9:47:00 AM

aku tak sempat nak terjah p9....masa tu sdg membangun kan...dulu pg p16..byran rm2 je....

wei aku baca tau story ko neh..jgn ingat aku tak baca..time ni aku rajin ni..aku tgh rajin neh

Monday, January 19, 2009 10:53:00 AM

izan, bawak anak gi mandi kolam pun aktivti sihat tau..

seronok kemain lagi si nurin tu mandi2 manda.. nanti kalau ada adik, lagi best la dia ada kawan

masuk sini kena bayar ker zan??

Monday, January 19, 2009 11:12:00 AM

kak mimi...masuk adalah percuma...kerana ianya adalah kolam awam...hehehe...bukan takat budak2 yang mandi...bapak budak pun sekali...hehehe...tu contohnya bapak si kakak tu...hahaha...

Monday, January 19, 2009 12:34:00 PM

yelah..abi jugak kena layan...kalu tanya kakak pu ..."anak sape" jawabnya" abi" tak pun sebut "abu"...kui33x

Post a Comment