Sunday, February 15, 2009

Alhamdulillah...Akhirnya Tertunai Jua Hasratku Ini...

hurmm...citer sal tajuk di atas ek...pertama sekali mekasih bebanyak kat hubby yang rajin melayan kehendak dan karenah aku time2 ngandung gini kan...kan kat entry bawah tu adalah aku tulis sal aku kepingin makan udang celup tepung tu kan...ekseli bukannya aku tak reti nak buat, tapi dek kerana kemalasan melanda diri ini, tu aku saje bagi hint kat hubby suh dia buat...tak sangka dia gigih berusaha tuk melunaskan kehendak aku tu...hehehe...so akhirnya malam tadi dapatlah aku makan "udang celup tepung" seperti gambar di bawah tu...hehehe...hubby siap beli udah galah kat pasar tani ri jumaat tu...tapi tadop ler sampai sekilo cam kat lam resepi tu tau...hanya 12 ekor jek...tu pun RM10 tau...mahal...

yang ni masa atas kuali lagi...
so nilah hasilnya...mekasih bang...sedap bangat la...hehehe...
tulah citer sal udang celup tepung yang aku teringin nak makan tu...pasni nak suh hubby wat sotong celup tepung lak...hehehe...

******************************

citer sal lain plak, tengahari semalam kami sefamili ke rumah anak buah hubby kat kuarters P18 tu...dia ada wat tahlil dan makan2...so jimatlah, tak yah ler nak masak tengahari bagai kan...kenyang gak la makan semalam...so dari umah dia, terus gerak p Alamanda...tuk melunaskan janji pada kakak yang nak ke taman...again???asik taman jek kan...yelah, pantang lalu kat kawasan yang ada playground mulalah kakak berbunyi begini "yeye...aman...taman la tu...geleng kepala kami2 ni tau...alahaii...nak tak nak kena ar bawa dia p taman tu...dah sampai Alamanda terus ke taman...sesambil tu aku belek2 ar pamplet c4 tu...mana tau ada barangan yang murah...sekali nengok, adalah Fitti tengah sale...wow...RM25.89 tu...so haruslah p rembat dalam 2-3 beg kan...bukan per, tuk stok, sementara murah ni...kakak skang dah pakai Fitti...tapi aku nengok ar antara Petpet, Fitti dan Drypers, mana yang murah, aku beli jek...sib baik ar kakak ni jenis fleksibel...leh pakai macam2 jenama lampin pakai buang...sib baik...syukur sesangat...buatnya demand nak pakai yang memahal memang tak pat nak layan ar...kalu susu mahal tu leh gagah lagi...ni hok dok pakai pastu buang, rugi...rugi...dah ler ekonomi sedang meleset ni...hehehe...

3 pek dari bawah tu saiz L...tentunya kepunyaan kakak...manakala 3 pek dari atas tu, saiz S dan Newborn...tuk si adik...
hurmmm..tu jelah citer aku...rasa cam dah takde kudrat nak menaip lagi ni ha...malas...malas...g pun ngantuk sangat ni, baru sudah pekena nasi lemak...hehehe...sok2 ar sambung lagi citer terkini kan...sementara aku masih terdaya lagi ni ha...hahaha...

13 comments

Sunday, February 15, 2009 10:54:00 AM

org ngandung mmg byk mengidam ker??

ssh ni...

hik3..

Sunday, February 15, 2009 10:55:00 AM

ape pn tahniah dpt ank cgrtz

Sunday, February 15, 2009 10:58:00 AM

kalau2 teringin nk set utk baby boleh view blog sy kak

Sunday, February 15, 2009 12:09:00 PM

heheh..aku tengahari jumaat baru jek ada orang belanja makan udang celup tepung..gigih ni amik gambo semata mata nak kasi panas ko..tpi tak hapload lagi..disebabkan encik haris dah tunaikan, aku delet ja la dari aku nyer kamera yek

Sunday, February 15, 2009 3:18:00 PM

oit..memula mmg aku rasa jeles tapi kan..sempena cengkonon hari kekasih kemarin...anuar bwak kekasih dier yakni aku la..serta buah hati dier sorng lagi kak pia pi dinner kt Kuala Perlis...satgi aku try boh gmbr yg guna kamera hp je ok..antra menunya sotong goreng tepung..mmng enak la zan..hg kena suh haris wat kan wey...

Sunday, February 15, 2009 6:27:00 PM

akulah yang buat pijot oiiii...cuba hang baca elok2...terang2 izan kat aku yang buat....huh

Monday, February 16, 2009 9:42:00 AM

ya la are_race oiiii..yg hg masak kat zan tuh udang la....kali nih aku kta kt zan suh hg masak sotong grg tepung lak..camner leh....?hehe

Monday, February 16, 2009 9:44:00 AM

oit lupa..hg tau dk la nih kak pia pun pkai fitti nih gak mmg murah dn menjimatkan la..gipun kak pia pkai tido malam ja..siang hari tak kai dah...sekian utk makluman je.

Monday, February 16, 2009 9:50:00 AM

betul...betul...memang murah dan menjimatkan kan...yelah...kak pia dah besaq...haruslah di siang hari tak kai ini pampers dah...kalu kai jugak masaklah hang...hehehe...

Monday, February 16, 2009 10:53:00 AM

dah semua dok suh aku wat...conpem ar..mesti kena bt...ATTN: sesapa ada tau tempat jual roti inti kaya bersama marjerin...???tlg maklumkn aku...

Monday, February 16, 2009 11:28:00 AM

hurmm...beh...beh...kena beli sotong yang fresh² ar balik ni...dah ada orang nak tolong buatkan tu...hehehe...

Monday, February 16, 2009 11:37:00 AM

byk nye stok lampin pakai buang

Monday, February 16, 2009 12:37:00 PM

beli ketika sale ok...tu barulah pengguna yang berhemah...cam aku ni...hahaha...

Post a Comment