Tuesday, February 24, 2009

Alhamdulillah...Dah Sampai Pun...

hurmm...ari khamis lepas kan, aku ada citer sal yang aku ada order Mom's Precious Breastmilk Storage Bottles kat website ni kan...so aku dah buat order seme...pastu baru jek ni aku dapat barang yang diorder...sukanya...sukanya...girang rasa dihati...ni semua sebagai persediaan tuk niat suci dan murni aku tuk fully bf our newborn nanti...ekseli rege bagi 6 biji botol susu berharga RM34.90...dan 12 biji botol susu plak berharga RM59.90...so lebih menjimatkan aku beli 12 botol sekaligus...segala keterangan anda seme boleh refer di SINI...

"Mom's Precious Breastmilk Storage Bottles" masih di dalam bungkusan lagi...
hehehe...nak senang citer, aku beli 1 dozen terus...
ni rupa kotak setengah dozen...ada 6 biji botol dalamnya...
tadaaaa...nilah rupa botolnya...3 kaler biru, dan 3 kaler pink...
k, maka tamatlah kisah sal breastmilk storage botol tu...aku baru dapat slip gaji ni...memandangkan sok gaji, aku ingatlah kan...aku nak order pemanas botol seperti yang aku tunjukkan lam entry yang lepas...hurmm...sementara rege masih RM89.90 kan...rasa aku, rege tu aku masih mampu tuk membelinya...hehehe...kalu beratus² or beriban² ringgit, idaklah aku mampu weii...aku kan golongan sederhana...so kenalah ukur baju kat badan sendiri...:P

oklah...aku nak teruskan pencarian aku yang masih belum selesai dalam 10% lagi...doakan aku berjaya ye...daaaa...jumpa lagi dilain entry...enjoy...

15 comments

Tuesday, February 24, 2009 10:28:00 AM

bagus la ek mende ni kan.. aku ingat nanti, kalau aku nandung neks time pas nora, aku nak order mende ni gak ar.. kalau aku terlupa mana nak li, ko tolong jadi aku nyer reference ek izan..

Tuesday, February 24, 2009 10:33:00 AM

baiklah...SYMP...siap mention tu pas nora...kiranya skang ko masih berjaga² ek...takut terpotong line nora lak...hahaha...

Tuesday, February 24, 2009 10:41:00 AM

ha ler weiiii... skang ni aku kena berhati-hati... ingat sebelum kena.. hehehehhehe

Tuesday, February 24, 2009 10:49:00 AM

sesungguhnyer niat suci murni nie pasti akan berjaya.... insyaAllah.. :)

Tuesday, February 24, 2009 10:53:00 AM

sya-terlajak perahu boleh diundur...terlajak "perbuatan" lu fikirkan sndiri...ihiks..

kak yatie-tulah tuh, harap² berjayalah kan...dulu dah tak berjaya dek kerana cetek pengalaman...ihikss

Tuesday, February 24, 2009 11:02:00 AM

ehehehee....ok la semoga berjaya...yg 1st aku berjaya dgn jaya nye..yg 2nd..hingga 6 bulan je...sian bb mama...uhuksssss...

Tuesday, February 24, 2009 11:06:00 AM

oh ye tambahan lg...izan aku dah membaca karangan pendek ko ni dgn jaya semasa membuka nye buat kali pertama ye..

Tuesday, February 24, 2009 11:15:00 AM

hehehe...yelah...dah karangan pendek, leh la ko baca sampai abis...kalu baca sekerat gak, tak pat ar nak nolong...huh...aku pun harap berjaya gak ni...kobar² ni nak teruskan misi yang dah terniat...hehehe...

Tuesday, February 24, 2009 11:42:00 AM

oih..bagus sungguh pn.izan kita ni..habis dia borong sampai satu dozen terus..bagus2 teruskan usaha anda..semoga berjaya menyusu anak dengan sepenuhnya..

Tuesday, February 24, 2009 11:44:00 AM

su...orang semekin cam aku ni, kenalah cari alternatif lain...hahaha...kena jimat selagi leh jimat...g pun rege susu mahai la ni...dan satu lagi, aku terkilan masa si kakak dulu pun aku niat nak fully bf, tapi tak kesampaian dek kerana ceteknya ilmu pengetahuan aku time tu...

Tuesday, February 24, 2009 1:01:00 PM

ehehehe andai ku boleh putarkan waktu..ku ingat nyusukan bb lagi....uhukss sampai setahun pun cukup puas hati...

Tuesday, February 24, 2009 3:06:00 PM

ada botol panjang x? kalu ade t kot2 ngandung lagi mau beli r.. xcukup r botol kecik gini. sekali perahan utk sebelah ada la dekat2 2botol pjg.. kalu 2 2 belah?? bayangggg kannn.

Tuesday, February 24, 2009 3:23:00 PM

bgus2 aku mmg setuju full bf..aku dulu pun sempat susukan pia full bf smpai setahun je umuq dier..pastu aku attend course..(seminggu lebih) balik kak pia dh takmo sedih ar..tapi bgus la kegunan mende alah yg hng order nih..insyallah niat hg akan terlaksana..

Tuesday, February 24, 2009 4:22:00 PM

hah bgs la dh berazam utk fully bf..insya allah utk 2nd bb ni mot dpt fully bf..leh jimat..tisya smp skarng still bf even dh campur after 1year

Wednesday, February 25, 2009 2:26:00 PM

lepas ni aku pun nak tuntut ilmu ngan ko la..tu pun ko kira ok la..lama juga si hanan dapat susu ko..aku 2orang anak aku tak dapat dengan sepenuhnya..mana tau ada rezeki anak ke3 nanti aku leh fully bf macam ko lak..tapi sblm tu aku kena tuntut ilmu ngan ko dulu ar..

Post a Comment