Tuesday, February 3, 2009

Bukit Fraser Lagi...Part III

Sabtu-31 Januari 2009
ari ni kami dah nak pulang ke pangkal jalan kan...so pepagi dah bangun...jengah² kat luar, nengok kabus agak tebal...so hubby ajak p bergambar kat luar, kekonon cam ada kat ober sea ar...so aku layankan ajalah time tu kan...hehehe...tapi mang sejuk sangat ar...tido pun tak pernah kai ekon tau...sejuk tak terucap dah aku ni...hahaha...fyi...rumah peranginan bph ni terletak kat atas puncak bukit...tu yang pepagi kabus agak tebal, sejuk dan sebagainya...
layankan ajalah gambar ni...agak² nya nampak tak cam kat obersea???ekekeke...
ni si kakak ngan ain anak opismate hubby...dan cam biasalah, asal aku suh posing, aksi cangkung dia cam wajib ada jek...ishh... ni gambar kami sefamili... dan ini lagi...layannnn....
dah abis bergambar kat luar, skang kakak suh snap gambar dia kat lam umah lak...seme sudut dia nak amik gambar...layan jelah...
sementara nunggu yang lelain, kami sempat amik gambar sefamili kat luar umah ni...
pastu, ada yang ngajak amik gambar reramai lam umah...so tempat paling strategik kat tangga ar, sebab guna camera setting...tadop orang nak tolong snapkan...ekekeke...

dalam jam 11 lebih gak baru turun ke bawah...so singgah kat papan tanda yang tertera cam dibawah tuk kenang²an...masa ni kakak dah lena lam kete...so gambar kami berdua jelah kan...eh bertiga sekali ngan si 'adik' lam perut...


pastu, tempat yang paling penting...gambar kat jam yang menjadi mercu tanda bukit fraser ni...

dah siap bergambar seme, maka kami pun beratur kereta tuk turun ke bawah...masa tuk turun jam 12 tengahari...so dalam 15 minit gak ar kena tunggu tuk turun....arah balik, kami balik ikut raub...jalan ikut raub ni ok sikit dari ikut kuala kubu bharu tu...cuma ada tanah runtuh yang berlaku...dan anda tidak digalakkan menggunakan laluan ini pada waktu malam...hehehe...

so tu jelah citer percutian aku pada kali ni...pas ni kena berehat lelama...maybe si adik dah beso sikit baru pikir destinasi seterusnya...ok daaa....

10 comments

Tuesday, February 03, 2009 10:17:00 AM

terasa sejuknya tu weiiii... iskkk.. berkabus bagai...

Tuesday, February 03, 2009 10:52:00 AM

mula2 nak ckp....baju ganu kita......ehehehehe.....gambo penyu... kan..

Tuesday, February 03, 2009 10:54:00 AM

cehh...tu jek ko nak cakap...ko ada baca dak lam metro sal waterfront jadi tempat maksiat...alahaii...aku pernah ar lalu...singgah tak pernah lagi...

Tuesday, February 03, 2009 10:57:00 AM

masih nampak kan kabus2 dia..kalo kat genting tak nampak dah kan...

Tuesday, February 03, 2009 10:58:00 AM

pernah baca..itu yg aku nak gelak 'ALLAH LINDUNGI TERENGGANU' tu....bukan nak gelak apa...sbb aku tak sangka tganu cenggini....dulu aku respek habis tau terengganu dan kelantan...aku respek sbb agama la...

Tuesday, February 03, 2009 11:01:00 AM

memang nampak weii...sejuk giler time ni...kabus agak tebal...tu kami snap lam jam 9 pagi rasanya...ishhh tapi kan, seme kai baju sejuk, mek aku tu jek tak pakai...dia takmo pakai...kulit bewoks kut...hahah...

Tuesday, February 03, 2009 12:52:00 PM

akak baru nak cakap, terer betul la si nurin ni tak pakai sweater.. tak sejuk ker.. kita yang tua ni pun, kalau tak pakai sweater, mau gigil2kan..

tempat ni memagn cantik sangat zan.. banyak tempat yagn boleh disnap untuk kenangan. akak tak pernah datang ke sini.. satu hari nanti kot.. nak try jugak rumah penginapan tu..

elyies
Tuesday, February 03, 2009 3:00:00 PM

syoknya mak yung ni dok jejalan je....huhuhu....

Tuesday, February 03, 2009 3:27:00 PM

jeles... xpenah lagi aku melancong dlm negeri apatah ke luar negeri bersama family lagik!!!
takat ulang alik g melaka jek la weii... kabus2 xde.. asap bako sampah kt kg jek la nampaknya..

Tuesday, February 03, 2009 5:51:00 PM

dah abis cuti ye...bestnye....hehe

Post a Comment