Wednesday, February 4, 2009

Cerita Di Pagi Ini...

tadi baru baca dari blog ayang yang si lia dah selamat bersalinkan bb boy pagi semalam...alahaii...lia dah selamat, pasni surelah giliran aku plak...gulpss...takut ni, tapi dalam pada takut ekseli aku tak sabar sebenarnya nak nengok wajah 'adik' si kakak ni...yang hari2 dok menendang, menguis, dan macam² ler kat dalam...alahaiii...skang jelah leh rasa, pas dah beranak sok² makan tahun la nak rasa ada penghuni kat dalam kan...ekekeke...tu pun ikut perancangan maybe dalam 5-6 tahun gak ar...family planning kan penting untuk menjamin masa depan yang berkualiti...kualiti lagi penting dari kuantiti skang...hahaha...apa aku mengarut ni kan...ishh...

jap² lagi rasa cam nak keluar jek...ekseli tadi pagi my bos suh anto dia kat klia jap...guna kete dia...sebab dia nak ke KK tuk buat flight test kat sana...sok petang baru balik...means kejap² lagi aku tinggal keseorangan la...ishh...giler boring gini...bukan per, selalunya pepagi gini ada lah pengacau dok datang mengacau aku, tapi pelik lak, ari ni tadop orang datang ngacau suh ajar ke apa ker...ishhh muskil ni...ke meke² ni dah serik nak ngaco aku???nak kata aku tak bagi gud respon, nipu tul...kekadang aku gigih membantu tau, tak pernah tak layan pertanyaan² yang mendatang, even aku ngah sibuk..sibuk ke aku ni???hahaha...

tengah dok boring² ni, aku godek² la pc aku ni...pastu tetiba terjumpa gambar² dibawah ni...hurmm...rasanya dah lama gak gambar ni...rindu ar plak nak mandi dan manda kat Sg Gabai cam kat bawah ni...senin lepas baru hubby p ngan kengkawan dia...aku dalam keadaan skang, mang serender ar nak ikut kan...mau terberanak kat atas sana tu...yelah, nak mendaki anak tangga tuk ke air terjun kat atas tu bukannya sikit, mau cramp betis ni...idak ler aku nak amik risiko gitu kan...so biarlah hubby bujangan dengan kekawan dia senin lepas...hehehe...

nantilah, ingat bila ada peluang, nak gak p sana lagi...imbau kenangan masa lalu...dok idup² api guna selipar la...bakar² ayam ler...macam² ler...yang tak tahan masa nak meluncur tu...giler tul memasing...ishh...rindulah weii...tunggu aku beranak dulu la kan kalu nak plan p sana...hahaha...
agak² korang kan, saper yang ujud lam gambar dibawah ni??? montot siapa yang nampak separuh tu???hehehe...
pastu dok explore² lagi, jumpa gambar² ni plak...sius ar, aku makin hari makin rindu ngan suasana masa belajar kat itm dulu...tah ar ngape...maybe rasa sonok kut...yelah zaman kekanak riang...hahaha...
ni gambar masa family day...pra ss time ni...dalam grup Millinium Squad...giler banyak kisah terjadi rentetan nak family day ni...hahaha...
masa dalam kelas apa tah...korang seme tumpukan pada nana...nerd kan dia dulu...skang???wahh...marvellous weii...dan apa persamaan gambar dibawah dengan gambar aku dan asha itu...cepat...cepat...ni masa besday aku tahun 2001 kalu tak salah aku...hurmm...memang macam kanak² riang ar memasing...ekekeke ni aku ngan nana...hehehe...kalu nana nengok gambar ni, dia ngaku tak itu dia???ke dia segan nak ngaku???:P
korang seme sila nengok nojah ye...hehehe...
dalam gobok pun jadi gak bergambar...hahaha...
gambar dibawah ni, korang nengok nora...bandingkan cara pemakaian dia dahulu dengan skang...lain kan??ni salah satu contoh kejutan budaya ni weii...ekekek

rasa aku tujelah citer aku ari ni...by the way...aku rasa cam tak sedap perut jek ni...dah cam tsunami lam perut aku ni...bergelombang sana sini...'tut' pun rasa sakit dah ni...tapi awal lagi kan nak salin...skang baru 32 minggu...sabar ye nak...tunggu dah matang sikit dalam 36 minggu tu oklah...hahaha...daaa....nak mencari ketenangan jiwa jap ni...ekekeke...

17 comments

Wednesday, February 04, 2009 11:03:00 AM

wei... gambo ketiga tu kan... yg duduk mencangkung depan sekali belah kanan tu senior kita kan? kak nana.. a.k.a ardiana... dia keje kat sini skang... PA gak.. hehhe.. dia kat FKEKK...

dan merujuk kepada gambar yg ko rasa nana paling nerd tu... tapi bagi aku nana tak cukup nerd jika dibandingkan dengan ustazah dia bahagian kiri yang berdiri ala ala nak bernasyid tu.. ahhaahhhaha...

Wednesday, February 04, 2009 11:08:00 AM

mengimbas memori tul....pesal letak gambo hodoh aku..letak la yg jelita2 skit..ehehehehe

Wednesday, February 04, 2009 11:19:00 AM

lor sya...takkan ko tak tau...tu jubah berganti² tu...asal datang hari malas gosok baju, jubah tulah yang jadi mangsa...aku pun lupa jubah tu kepunyaan saper sebenarnya...hehehe...

Wednesday, February 04, 2009 11:38:00 AM

ahahahhahaah.....jubah sape tu wei sebenarnya ha...eheheheeh nak ucap terima kasih ni

Wednesday, February 04, 2009 11:39:00 AM

tah...aku memang tak tau jubah sapekah itu...rasa aku, dak echa pun pernah menyarung jubah itu kebadannya...aku ada bahan bukti tau...masa kat taman tenet tu...hehehe...
ke aku salah perhitungan???

Wednesday, February 04, 2009 11:46:00 AM

ustazah?ada ke ustazah batch kita dulu.. aku rasa menyetan je ada la...
la la la la la...
merujuk kepada gambo potong kek ke hape tu,
asal ko pakai lipstik merah sangat gdah?kalah pijot!

Wednesday, February 04, 2009 11:47:00 AM

itu sengaja nogha...sbb memasing kan mekap..yg tak pernah mekap pun mekap wei...

Wednesday, February 04, 2009 11:52:00 AM

lalala...namanya kai jubah weii..abis jek kelas terus ilang itu tudung...hahaha...giler gelak guling2 dah aku ni...

Wednesday, February 04, 2009 11:54:00 AM

baik2 wei gelak tu...guling2 lak tu...kang terberanak sorang2 kat bilik tu..dah la bos ko 'diluarkawasan'

Wednesday, February 04, 2009 11:56:00 AM

tiap kali aku nengok gambar ni leh gelak² aku ni weii...terutama gambar last sekali...giler beso itu baju...skang???baju tak cukup kain dah...hahaha...

Wednesday, February 04, 2009 12:03:00 PM

eh, ko ni pun, dulu mana ada jual baju kecik kecik. dulu suma baju besar2 je jual. ko nih pun. dulu kan, aku tak bleh pakai baju kecik, gatal2.kena kai baju besar2

sekarang ni, aku tatau la apa sakit, kalu aku pakai baju besar2 dan longgar, mesti badan rasa lemah2. kena gak pakai baju yang melekap kat badan..pelik kan? rasanya mcm kena santau p un ada..kan kan kan?

Wednesday, February 04, 2009 12:11:00 PM

ye la kan.. dulu seme kna kai beso2... kna pakai saiz bole muat 3-4 ekor badak huhuhu kalu x saman saman saman.. saman aku betimbun kt uitm nu.. gila xbayo2 pai skrg.. 1 saman rm50 hampeh xbole kurang..!

Wednesday, February 04, 2009 12:56:00 PM

hehehe...walaupun aku asyik takder dalam ini gambo..aku tetap teringat jugak memori zaman ni...uhukss..tak silap aku jubah che pah ker..or yong..ntah lah..yang penting aku tak penah sarung jubah tu coz saiz aku yang agak terhad..wakakakak...

Wednesday, February 04, 2009 12:57:00 PM

korang jangan macam2 ek..korang jgn gile. aku tampar kang..itu JUBAH AKUUUUUUUUUUUU..
ITU KOKJA BELIKAN UNTUK AKU TAUUUUUU!!..hahha..saje aku takmo ngaku for the first ples..mesti kena kutuk..nanti balik kg, aku amaik gambo jubah tu, sebagai memori ok?

Wednesday, February 04, 2009 1:18:00 PM

ops tima kasih tuan jubah....ehehehe....wei emie tu umi kpd airol je ke..takmo adik dah ke..kalo ada 7 anak, kena letak semua nama anak tau, baru adil..., umi aka umi airol,danial,darwish,melina,darwisha, dan sbgnye la nama ..ehehehee..

Anonymous
Wednesday, February 04, 2009 1:28:00 PM

nogha nih asik2 nak kenakan aku tau..dulu2 aku kai lepsitik merah ke wey.......iyer ke..kaler merah ang2 kan..eh silap meron...tuh dolu2 la ngoha.tpi skang dh pink2 glosy taw..huawah2..by the way..aku pun dok ingt jubah si cik pah gak.tapi ghupernye miss geli punya hahahaha..pepun memori dulu mmg menusuk kelbu.pejam2 celik dh 10 thn kan kenal korang..
pijot

Wednesday, February 04, 2009 3:13:00 PM

ala pijot..aritu kan setail kai lipstik kale merah..ko plak, paling mengikut pesyen terkini la...itupun nak kecik ati..
aku puji ni tau

Post a Comment