Wednesday, February 25, 2009

Gaji Dah Ke???

alhamdulillah...hari ni dah gaji pung...sangap nak menunggu kedatangan hari ni kan...hahaha...yang sangap tu aku...saper suh bagi gaji awal sangat bulan lepas kan...so pepagi tadi singgah kat stesen minyak Shell...haruslah diisi penuh minyak kereta yang hampir E tu kan...pastu alang² dah menyinggah situ, teruslah aku mengeluarkan sebahagian wang gaji ku itu...perkara pertama yang harus aku bereskan tiap² bulan bila tibanya hari gaji, semestinya membayar yuran taska kakak la kan...dan perkara seterus² nya cam beli barang dapur bagai, haruslah dibereskan ujung minggu ni plak...

niat dihati, wang gaji bulan ni, kami somi isteri sepakat nak cari tilam tambahan...tilam ni lama dah plan nak beli...sebagai tambahan tilam yang sedia ada dan sebagai persediaan tuk sambut our newborn famili...fyi kami ni sejak dari kawin memang tidak tido atas katil...hanya tilam la jadi pengalasnya...hahaha...so seingatnya nak p riki2 ujung minggu ni jugak...ni pun memang dah ada lam perancangan jugak...citer sal petang semalam plak...skang ni asal petang jek ujan, asal ujan jek mesti dah petang, time² nak balik...aku bukannya tak suka ujan yang turun...ujan kan rahmat...tapi aku dok riso ar kalu nak balik keje time² ujan gini...pesnya, dah ler kat umah aku tu parking tak berbumbung cam meke² yang dok kuarters baru...so kalu time balik dan dah sampai di kawasan rumah, dan ujan masih lebat menurun, haruslah aku dan kakak bertapa dulu lam kereta sehingga ujan berhenti...tu citer skang, tapi dua tiga bulan akan datang gimana???pening aku mikir...kalu ujan time petang tu, nampaknya haruslah aku dok bertapa di opis dulu ngan anak² sehingga lah ujan berhenti sepenuhnya...kalu aku sorang no hal...ni ngan anak² plak...kalu ujan disertai ngan guruh, petir bagai, lagilah masak aku dibuatnya...alahaiii...bilalah parking kat kuarters kediaman aku ni nak adakan bumbung...hahaha...

abis citer ujan...citer lain lak, aku baru jek abis wat tugasan rasmi yang secara tetiba datang selambak atas meja aku ni...beselah, cam aku selalu warwarkan la, keje aku kan bermusim...kalu takde keje, berhari² dok melangut aku ni...kalu adanya keje, sekali datang mak aihh...selambak u olls...tapi tak per...aku still leh buat keje yang mendatang disulami ngan ceting, blog bagai...beselah keje secara profesional cam aku kan...hahaha...

oklah, tu jelah citer dihari gaji ni...selamat menikmati wang gaji ye kengkawan...gunalah sebaiknya wang yang ada...daaaa....

20 comments

Wednesday, February 25, 2009 11:03:00 AM

tadi kata buat tugasan rasmi...bila masa ko buat karangan pjgn2 ni dgn pantas plak....

Wednesday, February 25, 2009 11:12:00 AM

lor...dah siap seme tugasan rasmi...maka idea datang mencurah² cam air ujan...so aku taip ler tanpa segan...

ko ar takmo tolong aku p amik letter head lam stor...tak pasal² jari aku leh terluka lak...ishh...mencik ar...

Wednesday, February 25, 2009 11:12:00 AM

ehehe baru siap baca karangan ko...tapi dah komen dulu sblm tu....ekeke...wei wei...aku dah merasa bagaimana bertapa tgu hujan reda dulu...baru naik umah...nak pegang payung susah, dgn begnye la...beg kita, beg anak..tul tak..uhuksss

Wednesday, February 25, 2009 11:28:00 AM

betul...betul...betul...ni masa anak sorang...sok² anak dua weii...lama gak ar aku kena bertapa...huwaa...
pernah gak aku warwarkan pada harris nak pindah kuarters disebabkan perkara ini...tapi malangnya...proposal aku mentah² kena tolak...hahaha...saje jek kan...:P

Wednesday, February 25, 2009 11:36:00 AM

ko kena buat paper work dulu izan...then...ko nyatakan jarak dari umah dan parking...then ko nyatakan kuantiti air hujan yg turun secara purata dlm seminggu....ehehehe

Wednesday, February 25, 2009 11:44:00 AM

giler apa gitu...aku kena tukar bidang keje ar plak...ishhh...tak koselah weii...:P

Wednesday, February 25, 2009 11:49:00 AM

kuarters aku pun xde bumbung.. bila la dapat beli rumah eh?
ko nk bli tilam ke? bli r tilam kekabu jual kt jalan Reko.. murah sesangat.. sila la ke sana..pilih jek mana bekenan hehe

Wednesday, February 25, 2009 12:02:00 PM

erkkk...tilam kekabu...aku nak beli tilam tuk aku dan suami...bukan tilam tuk bb yang...aku nak cari yang cam latex...ada ke jual tilam kekabu tuk dewasa cam aku ni???hahaha...

Wednesday, February 25, 2009 12:07:00 PM

salah ke?? hehe tapi ada la weii... emm tapi haritu aku baru beli set katil divan warranti 20tahunn..ok la kan.. katil lama bukan xleh guna tapi xleh ganas2ss..hahaha (jgn pk bukan2)..

Wednesday, February 25, 2009 12:18:00 PM

aku takmo la beli set katil bagai...dah ler umah sempit...makin sempitkan ruang lagi adalah...hahaha...tunggu ada umah sendiri la baru beli...

Wednesday, February 25, 2009 12:26:00 PM

bukan set bilik tidor ponn.. set katil jek.. divan n tilam jek... rm1k.. kalu nak aku rekemen kan.. aku bawak ngko g kedai tu.. bli sebijik cam aku nakkk??? sure tido lena.. cam aku sllu bgn lambat.. pastu semenet kul 8 br punch.. hahaha

Wednesday, February 25, 2009 12:36:00 PM

ayang ayang....ehehehehe..teringat masa duk serumah dgn ko...ko ni nice la

Wednesday, February 25, 2009 2:01:00 PM

ahahahaha... kenangan silam. pekabar agaknya rumah tu eh??

Wednesday, February 25, 2009 2:22:00 PM

yang dari ko tanya pe kabo umah tu, baik ko tanya gini...apalah kabo kak leha tu skang ek...aku pun tak tau gak kabar kak leha tu...dah kawin ke dia ek??? :P

Wednesday, February 25, 2009 2:29:00 PM

tak nak laaa.. nanti dia tenung jek aku xkelip2 cmana?? hehehe aku teringat wei.. dia pandang jek mel tengah iron baju.. pastu mel sound kak pandang2 saya kenapa? tu tengok la tb tu..hahaha sakan gelak weii..

Wednesday, February 25, 2009 2:30:00 PM

dia suke nengok kulit mel yang putih mulus tu weii...tak baik korang...kalu tak kerana dia bagi kita numpang...dah lama kita rempat tau...bukan rempit...hahah....

Wednesday, February 25, 2009 2:45:00 PM

yela kan.. insap insapp... ok la aku tanya.. pe kabar la kak leha tu kan??? dah kaweh ke dia ekk?? ciplak ayat izan.. gituuu...

Wednesday, February 25, 2009 2:47:00 PM

kak leha tu byk berjasa kat kita..mari la kita melawat dia

Wednesday, February 25, 2009 2:59:00 PM

mari...

Wednesday, February 25, 2009 3:12:00 PM

skang ke weii...hahaha...baik tepon dulu...kang dia takde kang...tapi sius la, even aku sekampung ngan kak leha, aku tak tau pe kabo dia skang...masa arwah ayah dia ninggal ritu, aku tau la...sob...sob...

Post a Comment