Tuesday, February 10, 2009

Tengah Buat Apa Tu???

sebelum aku citer sal tajuk di atas...aku nak citer sal lain dulu...7 Feb yang lepas, genap ler umur kakak 1 tahun 9 bulan...lagi beberapa bulan jek nak masuk 2 tahun...sob...sob...dah makin beso dah kakak ni...sok² nak dapat adik plak...adik dia lahir pun masa tu umur dia baru 1 tahun 11 bulan...lum cukup 2 tahun pung...apa² la kan...

kalu nak citerkan sal perkembangan kakak, banyak tul perkembangan dia yang kita leh nengok...tak tertulis la aku kat sini...beselah, ibu mana yang tak ske nengok tumbesaran anak kan, lagi² yang ada kat depan mata ni ha...
  1. kat taska, kakak dah masuk kelas...so far, dia dah leh mengira satu, dua, tiga, empat...terus sembilan...hahaha...kalu omputih lak, one...two...three...four....six...ada jek yang dia tinggalkan...takpe...banyak masa lagi nak belajar kan...
  2. sesetengah perkataan dia dah leh sebut dengan lancar...yang paling tak tahan aku dengar skang...asiklah dok menyebut...yeyeye...aman (taman)...hari² kena bawak p taman...masak aku dibuatnya...
  3. perangai ngengada kekadang makin menjadi²...tak larat nak layan ok...sib baik kakak anak abi...so abi la yang layan...ibu tak larat ok...
  4. sangatlah penyayang ok...sukalah cium perut aku ni...
  5. dan banyak lagi...korang nengok ar sendiri...tak kose nak tulis lagi la...aku ngantuk ni...

ni aku nak citer sal tajuk di atas...ni kisah ari tu ni...masa tu time nak mandi...aku pelik lah, pesal la bila dipanggil tak keluar ini budak...rupa²nya inilah kejean dia secara diam² kat lam bilik air ek...alahaii...rajin benar anak ibu ni...kalu abi hang rajin cam gini, mang sejuk sokmo ati ibu ni tau...hahaha...

memula dia amik itu berus...masa ni dia tak perasan lagi, ada paparazzi dok mengsnap gambar dia... pastu mulalah memberus...hurmm...sental kotoran yang ada ok...

tengah dok ralik menyental...lum perasan lagi kehadiran aku ni...

hahah...yang ni baru perasan...naper tah buat muka gitu...hahah...macam² la fiil ko kakak weii...cukup² la ibu yang rajin sorang...

tulah antara fiil si kakak...mesti ada yang akan kata jap² lagi bahaya biarkan anak mandi keseorangan la, bla...bla...hehehe...ekseli so far, dan so far² aku tak pernah biarkan kakak mandi sendirian...bilik air adalah kawasan bahaya kan...sebab licin...ni terjadi sebab secara tak sengaja aku p amik tuala dia...tak sangka lak dia banyak akal itu hari...kekadang fikir² kelako lak main ngan fiil si anak ni kan...ada jek menda derang nak buat...hurmm...itulah kakak...yang kekadang ada time² dia buat aku hangin satu badan...lalalala...

7 comments

Tuesday, February 10, 2009 12:10:00 PM

zan, aku rasa kakak nih mmg ikut peel rajin hg la..setau aku org pling kemas dn bersih lagi masa kt itm jengka di hati tuh ko la sapa lagi...mmg hanan nih ikut akan peel ko la..tui dk...heheh..tuh korang tengk bilir ayaq izan punya la merlit...

Tuesday, February 10, 2009 12:13:00 PM

huh...merlit menda...tu kalu aku tak sental hari² tak rupa bilik air dah weii...hehehe...takmo lah aku si kakak ni ngikut jejak aku...rimas tau...tapi kan, kakak ni pemalas sikit...kalu mainan dia tu, lepas main mana dia reti nak ngemas semula...alih² aku jugak tau...huwaaa...

Tuesday, February 10, 2009 12:13:00 PM

typing eror: bilik ok bukan bilir..harap maklum..

Tuesday, February 10, 2009 12:15:00 PM

cehh...sempat lagi tu...hahaha...

Tuesday, February 10, 2009 2:43:00 PM

ada ke pampes wat basahan..amik la kain batik wat basahan. tak pun bendera barisan nasional ke wat basahan..opsss

Wednesday, February 11, 2009 12:16:00 PM

skrg danish dah pandai buang air kecik kat toilet sorang2..then cuci sendiri...amik tuala, lap...mmmm

/me ini blog ko kan izan..nape aku cite psl danish ek..salah tmpt la kan..ehehhe

ha ok la tu kakak dah pandai jd kakak

Wednesday, February 11, 2009 2:30:00 PM

rajin cam ibu dia la tu.. tapi yang bezanya.. ibu bising... kakak senyap.. hahaha

Post a Comment