Wednesday, February 18, 2009

Klinik...Cek Up Lagi...

aku baru sampai dari klinik ni beberapa minit yang lalu...ekseli ari ni ada cek up tuk minggu yang 33...seawal jam 6:50 pagi aku dah terpacak depan pintu masuk klinik tu...bagi aku, datang awal maka siapnya awal...beselah, skang kan musim mengawan, kalu datang lewat sikit, maunya sampai skang masih lum siap² lagi giliran aku ni...hahaha...

citer sal cek up tadi...alhamdulillah...eberiting ok mak...ni aku suka ni...berat pun statik...tak naik² dah...urine albumin pun dah stabil...dah nil dah...takde dah kotor cam minggu lepas...urine glucose pun blue...sib baik...jantung bb pun normal gerak dalam 138/min...tapi hb aku tuk hari ni ngam² tu...bacaannya hanya 11.0...erkkk...selalunya mesti dalam 12.5 gitu...tah ar...riso gak kalu menurun lagi kan...tekanan darah lak 128/80...oklah tu..tadop la tinggi kan...kalu tinggi riso lak aku ni...makin riso makin tinggi lak high blood pressure aku ni...hahaha...

tapi ari jumaat ni aku kena berkunjung sekali lagi kat klinik tu tuk pemeriksaan ultrasound la plak...ni kali kedua ianya dibuat...sebab tuk mengetahui sama ada uri aku berada di kedudukan mana...hurmmm...nengoklah nanti, kalu tahap kemalasan menguasai diri, aku p scan kat private jek...tapi kalu rajin datang nyinggah, aku p jelah...tuk kebaikan bersama kan...so neks cek up aku kena datang pada 4 Mac nanti...masa minggu tu kandungan aku dah nak masuk 36 minggu...harap² dah bersalin ar minggu depannya...hehehe...aku amatlah berharap...tak larat dah nak tunggu sampai 40 minggu nan indah tu...heheh...biarlah kali ni awal sikit...sebab masa bersalinkan si kakak tu, kakak kuar tul² due date dia...

klah...tu jek citer aku ari ni...aku masih lagi kelapangan...bos aku dijangka balik dari obersea pada keesokkan hari...maknanya hari jumaat baru dia berada di opis...seme keje² yang ditinggalkan telah pun aku bereskan...bosan sungguh aku ni...dah ler bilik aku ni berada di ujung dunia...jauh dari front line...harap ada tenet jek...tu pun bosan gak...hurmm...apa² la kan...daaaaaaaaaa....

nota dihujung jari: mekasih pada ayang yang sudi membeli dan menghantar dua bungkus roti kat aku semalam...kali ni bukan aku yang ngidam tau...tapi my hubby...terkejut aku bangun pagi tadi...nengok² dah tinggal sebungkus dah...rupanya sebungkus lagi hubby dah makan malam tadi...hurmmm...pelik lak aku, saper yang ngidam sebenarnya ni...hehehe...

18 comments

Wednesday, February 18, 2009 9:57:00 AM

patutler tak dengar sore ko kat taska tadi...aku ari tue bersalin lyna time 38 minggu.. dan aku hari2 berdoa agar lyna kuar awal n sebelum raya coz aku letih nak jawab pertanyaan org ramai yg duk tanya aku beraya kat mane...dipendekan citer aku beraya di spital n baju raya aku hanya tshirt, kain batik, stoking, sweter n muka langsung no bedak, no lipstik....

Wednesday, February 18, 2009 10:08:00 AM

aku seperti biasa dok umah..jaga kakak sehingga ibu hanan balik...

Wednesday, February 18, 2009 10:11:00 AM

ijan...tu ko time nak beraya...aku ni tadop kemana²...cuma tak larat dah ni...nak p tabur zakat pun tak larat...bis camner...hahaha...
so aku harap² sesangat...36 minggu la lahir baby aku ni...hehehe..

Wednesday, February 18, 2009 10:23:00 AM

erk.. mintak bb kuar awal ler pulak.. aku dlu 37minggu kna tahan wad sbb air ketuban boco ingat dah nk beranak... wuii xmo xmo lak tu lusa nk raya.. huhu seb bek xjd kuar.. postpone bagi aku makan rendang cecukup, melantak kuih raya puas2. raya br bb kuar.. cukup 40minggu ok.

Wednesday, February 18, 2009 10:27:00 AM

tu ko yang tunggu raya bagai...aku ni tadop tunggu apa²...makin nak sampai hari, makin malas nak bekerja...aku nak berehat di rumah...hehehe...tak leh ke cam gitu???

Wednesday, February 18, 2009 10:51:00 AM

ada.. tunggu besday aku wei.. bio sama dgn besday aku ler.. t wat besday party leh tumpang kek anak ngko weh.. hahaha bole?? bole?? bole laaaaaa

Wednesday, February 18, 2009 11:04:00 AM

pjg nye karangan..dulu bahasa melayu ko dpt gred bape wei..aku dpt A2 tu pun tak sepandai ini mengarang..kalo A, B, C, D sgt la aku suka

Wednesday, February 18, 2009 11:09:00 AM

lor...ko tak tau ker...aku kan BM dan Sastera dapat A1 per...tu lum lagi aku wat cerpen ke apa...mesti lagiiiiii panjang...tak terbacanya ko nanti...aku tau la...

ayang-koselah yang nak tunggu besday ko...terang² aku dah terlebih² tarikh dah tu...ko nyer besday bukan tengah bulan 4 ker...giler ar...permohonan anda tidak dilayan ok...:P

Wednesday, February 18, 2009 11:13:00 AM

izan kalo ko jauh dari org..kalo ada apa2 hal..org yg online2 intenet dgn ko la dpt tahu dulu dari kawan2 opis kan...ehehehe...kalo ada apa2 hal...ko ym kami tau...natni kami tlg...

Wednesday, February 18, 2009 11:19:00 AM

mesti korang tolong bacakan...huh...

Wednesday, February 18, 2009 11:53:00 AM

sat ja noh..tup2 nak beranak dh kawan aku sorang nih..anak nombot dua plak tuh..tdi hg pi klinik ngan haris ka sorang..aku sejak peknen dulu2 aku msti mat anuat aku teman..maklumlah mengada terlebih2..nnti kalau hg pantang msti kat jengka kan...kak hanan ponteng taska la nmpak gayanya..

Wednesday, February 18, 2009 11:56:00 AM

pijot...aku selalu p klinik sorang²...manakala harris dirumah menemani si kakak...dah abis cek up, aku balik amik kakak baru p keje...sebab taska dia kan bawah opis aku ni..jadi keje ar plak nak anto dia dulu kendian aku p klinik, pstu aku p opis...dan tuk pengetahuan hang jugak, aku pantang kat putrajaya jek...pantang sndirian berhad...so nanti adalah hari² nya kakak p taska...hehehe...sekian info trafik terkini...

Wednesday, February 18, 2009 12:15:00 PM

rajinnyer kau pi klinik sengsorang zan, akak ni selama 2 kali ngandung, tak pernah la gi sendirik.. kebetulan memang tak pernah gi klinik kerajaan..sebab akak pi klinik panel hubbykan... so balik keja baru gi klinik..

bukannyer sebab ngengada, tapi sebab nak dia tau perkembangan baby sama2.. tiap2 bulan akak scan.. biar dia tengok sendiri baby buat apa. heheh

Wednesday, February 18, 2009 12:48:00 PM

owh bestnyer kak mimie,sweet giler..harap dpt lalui "saat" tu x lama lagi..

Wednesday, February 18, 2009 12:57:00 PM

haah mel...aku doakan pas ni ko lak...ari² dok ngadap klinik...muak dah klinik nengok muka aku ni tau...hehehe...

Wednesday, February 18, 2009 2:47:00 PM

sama cam aku jugek dlu pantang sendrik2.. ikut dan jek.. tu yang jahit terbukak tu.. kalu ada rezeki lagi pon aku pantang sendiri2 jek..

Wednesday, February 18, 2009 2:57:00 PM

yang...pantang sendiri lagi syok weii...hubby ada depan mata...so takdelah hari² dok riso sal hubby la...hehehe...riso weii kalu hubby jauh dimata...g pun aku ada sebab yang tak pat dielakkan...dan se lagi, aku ada pengalaman...hehehe...beh per sendiri² ni...belajar berdikari...sok² mati pun sendirian jugak...uhukss...

Wednesday, February 18, 2009 3:15:00 PM

mati? erkkkk...'andai ku tahu, kapan tiba ajal ku, ku akan memohon, tuhan tlg panjangkan umur ku.andai ku tahu, kapan tiba masa ku, ku akan memohon, tuhan jgn ambil nyawa ku...aku takut, akan semua dosa2 ku, aku takut, dosa yg terus membayangiku.......'

Post a Comment