Friday, February 27, 2009

Membeli Belah Dan Spa Fish

Hurmm…so semalam lepas abis cek up aku cam tadop mud nak masuk opis…so aku minta ler mc kat Dr. tu…lepas balik dari cek up t uterus ke taska kakak, nak pick up dia…dalam pada tu aku sajeslah kat hubby, ajak dia p tesco kajang beli barang dapur yang semakin susut tu…sib baiklah cadangan aku diterima…senangnya hati, maknanya hubby tak ‘boikot’ itu tesco dah…hahaha…so gedebak gedebuk, hasil tangkapan semalam adalah mencecah RM250++…banyak gak tu…sib baik seme barang yang tersenarai lam list…so takdelah barang² yang tak ketahuan kan…hahaha…
antara barangan yang telah dibeli...

So lepas dah cukup barangan yang dibeli, aku ajak hubby singgah makan kat food court dulu, lapor ar…tapi hubby takmo makan, dia rajin melayan kakak bermain kat playground tu…tak pelah, anak abi kan…layankan aja….

aku layan makan ni...yee mee hot plate...beh...

Dah abis makan lak, hubby lak ajak aku wat spa fish yang terdapat kat luar bangunan tesco tu…hehehe…aku ikutkan aja…ekseli dah lama ler aku terasa cam nak try gak menda alah ni, so semalam dah alang² hubby dah ajak, aku ikutkan jelah…kami wat selama 20 minit jek…bayaran tuk 20 minit hanyalah RM10…oklah tu…dua orang dah RM20 kan…hehehe…

memula kakak tu cam steady jek nengokkan 'fish' yang banyak tu... sekali bila hubby letakkan kaki dia lam air tu, melalak dia..yelah, geli weii...

Memula letakkan kaki lam air tu, punyalah geli…rasa nak terberanak pun ada…tapi sius ar, mang geli geleman, sebab ikan² tu dok menggigit sel² kulit mati yang terdapat pada kaki kita kan…tapi dah lama sikit barulah rasa ok…seronok pun ada…


Ni aku buh sekali fungsi dan kebaikan “Terapi Ikan” ni…

*Secara langsung menghindarkan kulit mati, bakteria dan melambatkan proses penuaan.
*Membantu tidak dapat tidur nyenyak dan meningkatkan sistem peredaran darah
*Menyembuh beberapa sakit kaki seperti kaki busuk, kulit yang sensitif dan gatal
*Merawat dan menjaga kulit supaya kelihatan lebih sihat dan berseri

So dah cukup 20 minit seperti yang dibayar, maka kami pun pulang kerumah…

7 comments

Friday, February 27, 2009 10:33:00 AM

Izan.. K.Yt pun selama nie dok tgk owng buat jer.. teringin nak wat tp takut ler pulak sbb pernah ada xprience kena ggt (sakit tau) ngan fish kecik masa snorkling...

Friday, February 27, 2009 10:48:00 AM

memang best buat fish spa ni. memula jek geli, pastu syok jer.. tapi kalau ramai orang tak best, sebab ikan tak banyak gi kat kaki kita..

Friday, February 27, 2009 10:57:00 AM

behnye sizzling... lama dh xmkn... teringat sizzling yg kt maju junction tu... beh weh...

weh aritu ktorg berakit... terapi lintah weh... hoh

Friday, February 27, 2009 5:37:00 PM

izan terapi ikan, nojah terapi lintah..aku terapi aper..tapi aku kan teringin jugak nak buat terapi ikan ni..kat kontan takder arrr..kat mana nojah...suggest skit...

Friday, February 27, 2009 5:46:00 PM

aler mie...ko wat ar terapi seks cam nora tu...senang...tak salah pung...bukan berbayar pung...hahaha...

Friday, February 27, 2009 6:07:00 PM

hehe..sian nurin...melalak dia..mesti geli kan...

Sunday, March 01, 2009 8:42:00 AM

wei emie tipu la kontan takde...ceh...kat giant kuantan tu ada ar...cek elok2....

izan gambo terapi aku tak keluar lagi..gambo terapi ko keluar dulu..uhuksss..kat sini 15 minit je zan..

Post a Comment