Sunday, February 8, 2009

Membotakkan Rambut Mat Aqil

hurmmm...jam 3 lebih tadi barulah selesai pojek membotakkan rambut mat aqil anak dak anum tu...bukan apa, aktif sangat itu budak...sekalipun dok tak diam...tido pastu bangun balik pun tak siap2 jugak...alih2 kami p makan dulu...anum sampai kat umah aku dalam jam 12...sesampai jek terus mulakan pojek botakkan rambut mat aqil...sungguh gigih hubby ku itu...ni ada beberapa keping gambar yang sempat aku snap tadi...nak nengok lagi banyak gambar, tunggulah papa aqil upload kat blog dia ye...hehehe...

pembotakkan sedang bermula...mat aqil diam lagi time ni...

pepun maintain nengok kamera dulu...hahaha...
yang ni jugak...
so alang2 anum and her famili datang, aku masaklah makan tengahari yang ala kadar jek...mekasih pada anum yang sudi bawa rendang ayam tu...nanti nak sambung makan lagi...hehehe...nilah menu yang sempat aku siapkan tuk lunch tadi...
  1. Nasi putih
  2. Ketam masak lemak cili api (macam yang terdapat kat blog nora...sama jek...cuma kali ni ketam aku li 4 ekor tau...)
  3. Kacang botol goreng (ni sayur feberet masa kat itm dulu...)
  4. Ikan goreng
  5. Telur Masin
  6. Ulam-Ulaman (kacang bendi dan timun sajork)
  7. Budu + tempoyak (menu wajib kan???hahaha)
  8. Rendang Ayam (ni anum yang bawa dari umah dia...)
  9. Air Sirap (air kenduri la air apa lagi...)

tu jelah menu ala kadar aku kan...to nora or ijan or sesapa yang rasa aku tak jemput...dun korang wori lah...nanti aku wat kenduri makan2 kat umah aku, aku jemput semuanya tau...hahaha...tunggulah giliran korang ek...

nota dijari: aku dah lama tunggu tau...bilalah nora nak ajak aku p umah dia...sejak pindah masuk koters ni...hareeemmm dia nak jemput aku datang umah dia tu tau...huh...kecik ati ni..

6 comments

Sunday, February 08, 2009 4:22:00 PM

wey ko nih zan.wat aku terliur je petang2 cenggini..mmg menyelerakan tui masakan ko tuh..terutama ketam masak lemak cili api tuh..yum2 .and then...anak anum dicukur oleh ustaz haris yer..bagus la wey..haris msti doa2 skit kan..

Sunday, February 08, 2009 4:23:00 PM

hahaha...tak tau la aku harris ada baca doa ke dak...yang aku tau, tadi doa makan kami adalah baca...hahaha...

Sunday, February 08, 2009 4:45:00 PM

asal la ko masak lemak ketam, gambar tu bila dah jadi lauk, patutnya, ko letak gambar ketam idup tu. lagi kul kalu ketam tu masih berjalan sekeliling ruang tamu ko!
comey mat akil botak....mata idop je...geram nih..rasa nok khenyek je

Monday, February 09, 2009 8:27:00 AM

rindu kat mat aqil....wei...mana gambo buyung dan 'kakak'

Monday, February 09, 2009 6:47:00 PM

erkk...aqil dah botak? hehehe..mesti comel..kihkih...gaya sapa lah si agil tu kalau botak..anom ker? papa agil ker?..ermmm yang penting memang tak gaya aku lah..

Tuesday, February 10, 2009 1:19:00 PM

nora-ko giler ke nak buh ketam idup...mana ada ketam laut dijual idup2 kat pasar tu weii...lum pernah aku jumpa...lainlah ketam batu yang cina dok makan tu...ishhh...teruklah kamu ni...

Post a Comment