Wednesday, February 18, 2009

Nak Balik Ar...

aku rasa, rini aku nak balik awal...paling awal pung dalam jam 4:25 minit petang...aler awal 5 minit ker...sebabnya...

  1. aku nak kemas umah...semalam aku dah kemas...dah sapu sampah, basuh baju anak, basuh tong sampah dan seme bagai...tapi pagi ni rasa cam bersepah balik...so haruslah aku balik menyapu kan...ishh...tak sabar dah ni...
  2. aku ingat nak singgah pasar jap...nak beli pe yang patut...tadi hubby kata dia nak makan petang kat umah...hehehe...dah lama rupanya aku tak masak time² keje gini kan..so dah hubby aku 'bersuara' so kenalah aku masak gak...paling tidak pun, aku nak goreng ikan masin yang aku beli last² week kat pasar tani ri jumaat tuu...
  3. aku bosan dah ni...dari tadi satu keje aku tak buat...cam aku cakap la sebelum² nya...seme keje yang ditinggalkan oleh bos aku, semenya telah aku bereskan...tapi ada ar aku simpan tuk buat keesokan harinya...sok bos aku lum tiba di opis...kang mati kebosanan aku kang...so kenalah wat keje secara professional kan...hahaha...
  4. aku ngantuk ni...malam tadi kakak tidonya asiklah terganggu...tah...tak tau ngaper sebabnya...ishh...pelik aku...

tu jelah sebab yang kukuh yang aku ada skang ni...kira oklah kan...dari aku main balik gitu jek tanpa sebab...hahaha...rasanya kalu ginilah cara aku kan...dan tetiba aku dapat AKC tahun ni, aku pasti sesangat la, mesti ada mulut² yang sumbang akan mempertikaikannya...yelah, datang keje ceting, blog, fb, email bagai...tup² leh dapat AKC...hahaha...nasiblah ko labu...dah namanya aku keje dibawah seorang pilot yang berjaya...so pepahamlah...seminggu adalah 2-3 kali jek di opis...lelain, miting kat luar la...ober sea la...flying without wings la...hurmm...macam² la...tu lum dicampur ngan cuti lagi tu...hehehe...untung badan...bos lak jarangggggggggggggg sangat bagi keje...ada pun, dia wat sendiri...hahaha...klah...aku nak menghitung saat dan masa ni...daaaaaaaaa...

kena buh gambar baru nampak cool...beselah, ada orang tu penyakit dia asiklah nak nengok gambar dulu...bacanya idak...pemalas tul...

nak menyapu kat kawasan sini terutamanya...

sapu habuk² kat sini plak...

so cool kan...tak cool lagi lu fikirlah sendiri...hahaha...assalamualaikum...:P

14 comments

Wednesday, February 18, 2009 3:05:00 PM

sblm aku baca karangan ko ni....aku nak ckp sumthing dulu...ehehehe kalo korang2 kan..umpat aku kutuk aku kat tgh2 karangan ni sure...aku tahu next week kan...ahahahahahahahah...tul tak? mesti aku tak pasan dari awal....kecuali kalo ko letak gambo aku...then ada terselit kat catatan bawah gambo tu....ha masa tu gak aku tahu....

Wednesday, February 18, 2009 3:07:00 PM

sebab tu ko kena pupuk amalan rajin membaca weii...ni idak...asik ler nak nengok gambar jek kejenya...tapi kalu citer lucah, rajin lak membacanya...huh...

Wednesday, February 18, 2009 3:22:00 PM

wei..actly aku rajin membaca tau..serius...baru ni dpt hadiah tau dari library sini...sbb atr peminjam buku terbyk ni...tapi buku2 tu berunsur...ermmm psikologi, kajian sains dan logik...mcm tu la...eheh skrg ni sdg mbaca Anggun di Luar, Serlah Persona dari Dalam...*peace*

Wednesday, February 18, 2009 3:23:00 PM

oh ye lagi satu..ada gambar ni mmg cool..tambah cool nampak mickey mouse tu plak...eheheh

Wednesday, February 18, 2009 3:24:00 PM

yolah...kiranya aku percayalah...kalu aku tak baca komen ko ni...kang kata aku tak membaca lak...huh...pepelah ko ni... :P

Wednesday, February 18, 2009 3:25:00 PM

yelah...ko kena beli...since dak danish suka mickey...baguslah dari dia suka otromen tu...hahah...

Wednesday, February 18, 2009 4:31:00 PM

dah cantik dah..takyah kemas!!!

Wednesday, February 18, 2009 4:32:00 PM

alahai..ngape ek rumah kat sini sokmo je berabuk.aku ni dari hari² menyapu jadi malas plak dah..xkoser aku nak ngadap hari².lantak ar org nak kata aku pemalas ke..(ayat org patah ati sbb tensi tgok umah berabuk..)

Wednesday, February 18, 2009 5:34:00 PM

zan, ko pindah duk umah aku la yek? makan makan, ko jgn risau, aku masak, ko tlg lap lap umah, sapu dan kemas je. perut ko, aku penuhkan.

adui, aku kan, tak daya nak kerap2 sangat mengemas ni, nak kemas umah, layan anak, layan laki..ishh..
seminggu dua tiga kali sudey..kecuali kalu air tumpah, nasik tumpah tu, takkan nak tunggu masa, haruslah mak kemas segera noks!

Thursday, February 19, 2009 8:23:00 AM

heeheh..rumah korang kan tinggi2 melayut..banyak ler habuk..rumah aku yang rendah tu pun penuh habuk..tak larat aku nak kemas dah..apa kata kita sewa izan ajer duduk umah kita mengemas..kita bagi dier roti ajer..hubby dier pun suka roti..kahkahkah..to zidah..bagus amalan membaca tu..aku ajer belum ada amalan tersebut..

Thursday, February 19, 2009 9:43:00 AM

kalu weekend harus la rumah aku sepah cam jualan lelong weii.. xde maknanya nak susun pasu2 kecik kt rak tv tuh.. alamat la pecah saje..

Thursday, February 19, 2009 10:55:00 AM

AYANG..ko kena biasakan la susun benda mcm tu...tgk umah aku pun sudah..aku letak je ikan2 kecil dlm balang kaca bulat, pasu kaca kat rak tv....biar anak terbiasa dgn keadaan mcm tu..ntni dia tak usik..serius ni...tapi mula2 nak ajar tu a little bit susah skit la..tapi lama2 dia pun takmo usik...

Thursday, February 19, 2009 11:11:00 AM

anak aku mang tak usik seme benda gitu...even bunga lam pasu seperti di atas pun aku dah alih di tempat yang terbuka...dia tak usik pun...dia tau, kalu dia usik ibu marah...hehehe...

Thursday, February 19, 2009 3:00:00 PM

memang aku suka makan roti...kalau aku tak jd orang penerangan mungkin aku jadi penjual roti rasanya...

Post a Comment