Friday, February 20, 2009

Repeat Scan??? Again???

hurmmm...dalam beberapa minit yang lepas, aku baru jek sampai opis...baru pulang dari klinik Kesihatan Putrajaya tu...ari ni aku kena wat repeat scan kat situ...so nak tak nak p jelah kan...dah free...kalu wat kat private tu, mahunya RM30++ gak kan...

alhamdulillah...keputusan scan tadi amatlah memberangsangkan...pertamanya...uri aku tak berada dibawah...maybe di belakang kata doktor...sebab dia tak jumpa cari kat atas...hurmm...gitu lak ek...ari ni genap 34 minggu dah usia kandungan aku ni...so melalui scan tadi, doktor anggarkaan estimate berat anak aku dalam 2.25kg...wahh...harap² idak ler kuar besar sangat ek...riso gak ni...kuar yang sedang² saje oklah...so dipendekkan citer semuanya oklah...tadi, hubby ada nyatakan nak ikut sekali sebab nak nengok kan..tapi aku kata, tak payah ler...yelah, scan kat klinik kerajaan ni, bukannya leh lama² sebab ramai lagi dok menunggu...kalu nak tau lebih terperinci baik scan kat private...so aku sedapkan ati hubby, aku ajak ar dia p scan kat private bila ada uang nanti....hahaha...oklah kan, hubby rindu nak nengok anak dia ni kut...anak dia lagi???dah ler kakak anak dia dah...hahaha...apa² janji baby kat dalam sehat walafiat sudah...

tadi aku ada bertanya kat doktor tu, ada tak chances tuk aku bersalin normal...pastu doktor tanya aku balik, anak yang first dulu ngapenya czer kan...aku katalah, sebab poor progress...so doktor kata insyaallah..peluang tu ada...tapi bergantung la kan...hehehe....oklah kengkawan...sekian, aku nak kol klinik O & G kat Hospital Putrajaya tu...nak tanyakan bilakah masanya aku leh datang wat appointment kat sana...daaaaaaaa...selamat berhujung minggu esok...

4 comments

Friday, February 20, 2009 10:45:00 AM

oo semoga selamat semua.. insyallah zan, akak rasa mesti kau ada peluang normal. akak c-zer sebab tulang pelviks kecik.. so memang anak ke3 pun dah conpem c-zer gak..

apapun akak doakan kau selamat bersalin normal dan dapat bby boy..

zan, kau buat 3d tu kat mana.. bagi alamat yek. mana tau kot2 kak mimi nak buat jugak ker satu hari nanti..

Friday, February 20, 2009 3:33:00 PM

anda dah ditag..sila ke blog saya

Friday, February 20, 2009 3:37:00 PM

kak mimi...saya buat scan 3d tu kat sini...
http://www.vision.edu.my/contact.htm
dulu masa anak first bayarannya RM50 tau...
tapi skang dah RM60..nenanti tak tau ar bape yang naik lagi...hehehe...

ida...uikss kena tag ker???

Monday, February 23, 2009 9:01:00 AM

oit...dah tak lambat la lagi..hang nak bersalin..Inysallah..aku doakan hang bersalin normal..kalau dah bersalin bagitau aku yer..
zan,YM aku skrg ni bengong..
tak tau la nape..aku akan dapat msg hang bila aku off pastu aku on balik...huhuhuhu

Post a Comment