Monday, February 23, 2009

SPA Online...

ritu pada 17 Februari yang lalu, berkobar² aku dok ngisi borang spa secara online...tadi aku cek status pendaftaran...alhamdulillah, pendaftaran yang aku buat dah masuk lam sistem...so tunggulah kalu ada kekosongan derang akan panggil tuk temuduga...oklah kan...g pun permohonan ni valid for 1 year...
bukan per weii...kekadang sedih bila mikirkan hal² ni...nama jek kita² ni ada diploma...tapi gred kita ni sama jek ngan pembantu tadbir yang lain kan...rasanya dah lama hal ni diperkatakan..tapi masih di takuk yang lama...gitu jek...tah ler...tah bila nak berubah tu tak tau ar...so dah dapat information yang dip kita ni laku tuk gred 27 dan 29...makanya aku dengan kobar² mengisinya tanpa segan...

korang yang lelain camner???moh ler ngisinya...mana tau ada rezeki tuk ubah nasib memasing kan...daaaaaaa....

21 comments

Anonymous
Monday, February 23, 2009 11:44:00 AM

kite pon dah isi..
dah kena panggil untuk
ujian fizikal penolong pegawai bomba
heehheeh..
masalah nya leh ke lepas ujian tu??

Anonymous
Monday, February 23, 2009 11:45:00 AM

eh..silap
penolong penguasa penjara..
hehhee..

Monday, February 23, 2009 11:52:00 AM

lepas le kut...kalu ada rezeki...manalah tau...rezeki kita Allah yang tetapkan kan...

Monday, February 23, 2009 11:57:00 AM

pes of all tahniah la kat hg..so bila kena intebiu nya..hg dpt intebiu jawatan pe..ya ya aku sokong ..mmg ar nama ja ada diploma..dh tuh xtend 2 sem lak tuh...mengalahkan budak degree..dok2 masuk keja cam taraf pembantu tadbir je..hengat kita apa..semua ngaji spm pngkat 1 woooo..kan kan..tapi tuh la tuh..bgus la hg mohon melalui spa nih..aku last year intebiu Pen.Pegawai Tadbir N27..first time intebiu..takdpt pung..tp just cari pengalaman je..patut kita nyer gred 27 nih jadi 17 lak..tak phm dh tak mengerti tui kan...pepun aku wish u all da best....

Monday, February 23, 2009 12:00:00 PM

aler jot...lum interbiu pung lagi...tunggu ada kekosongan barulah spa panggil interbiu...hang pun leh isi gak...ramai gak kengkawan kita yang dah isi...tulah kan...extend lebih pada orang, tapi gred keje sama jek taraf cam SPM...gamaknya kalu lepas spm kita keje pembantu tadbir, jangan² la ni kita dah jadi EO atau PPT kan...gaji pun dah riban²...tapi tulah...alahaii...bilalah derang ni nak buat rombakan ni...ishhh...

Monday, February 23, 2009 12:06:00 PM

emm sbb tu la dss10 dibubar kan.. kalu budak dari politeknik dah lama dh jd eo cam kawan aku tuh..

Monday, February 23, 2009 3:12:00 PM

tulah kan...sian kat kita² ni...bila nak maju tah...hahaha...

Monday, February 23, 2009 3:14:00 PM

kat aku lagi kesian....

Monday, February 23, 2009 3:21:00 PM

Izan..
adikku ada rezeki x kemana... x per pasnie leh mintak g oberC lak ;)

Monday, February 23, 2009 3:26:00 PM

haah...ober the sea leh ar kak...banyak menda kena pikir ni...tingin tu mang ar...tapi...hujan emas dinegeri orang, hujan batu dinegeri sndiri...kat sini leh makan air batu campur...hahaha... :P

Monday, February 23, 2009 3:31:00 PM

tuh la tuh….kalau bis spm ritu (11 tahun yg lampau)..kita keja jadi PT ja msti skang dah naik pangkat dh kan..tapi nak wat gena kita alpa dan seronok kononnya kos ss10 sangt lah glamour dan vogue sekali pd masa tuh..era 90 an…tapi apakan daya kita bila masuk keja kita hanyalah sorang pa yg bergaji cam budak bis spm ja…pepun aku tetap bersyukur…drp takdak keja kan.tui tak..harap2 hg dpt la intebiu spa nnti..pasni leh la jadi EO kt PPT kan…emm chaiyok..insyallah aku akan turut serta mengisi borang spa tuh…

Monday, February 23, 2009 3:33:00 PM

ok la tu zan, atleast mana tau rezeki anak kau kan. dapat la post tu.. tapi yagn akak tak tahan tu, cemana la kau boleh pilih pembantu teknik kapal terbang tu.. x paham aku..hehehe yang lain2 tu ok..

akak pun tengah doa2 biarlah JPA ni bukak mata sikit, sian kat kita kan, belajar penat2 tapi N17 lagi.. tapi mujur gaji tak sama dengan lepasan SPM, kalau ler sama, mesti kita lagi tensi..

Monday, February 23, 2009 3:35:00 PM

hehehe...jot...hang cuba nengok post yang aku minta tu...satu pun tadop post EO atau PPT...idak ler aku membebankan diri sendiri...aku ni keje nak bersenang lenang jek...cam skang...leh ke tak gini??? :D

Monday, February 23, 2009 3:37:00 PM

Kak Mimi...haah ler kak...camner saya tak perasan...tu mesti main terjah jek tu...beselah, sayang nak tinggalkan DCA tanahair terchenta ni...kui...kui...kui...

Monday, February 23, 2009 4:04:00 PM

hg nih zan oit...nk keja senang ja..takpa ok la tuh..ala setau aku hg kan jenis wat keja very fast too fast too furious..eh tui ka aku eja nih..heheheh..tui kak mimi mujuq la gaji kita up skit kan....

Monday, February 23, 2009 4:11:00 PM

haha tu dia terjah bukan sebarang terjah.. sure pasni ngko lebih terror math weii.. jeles haku wei..

Monday, February 23, 2009 4:15:00 PM

uikss...yang...pe kene mengena math ngan post tu...kepelikan aku ni tau...timbul tanda tanya la...hahaha... :P

Monday, February 23, 2009 4:19:00 PM

post tu manyak guna math la wei.. pasal teknikal kapal terbang ler.. tu seme byk guna fizik okkk (ala2 juruteknik gitu)..

Monday, February 23, 2009 4:57:00 PM

izan mapuh la kalau guna math...dh la mth pun dpt cangkui...huhuhu gena tuh izan..

kombat
Monday, February 23, 2009 5:00:00 PM

hai zan.. dah byk kali isi spa-online ni. rasa nak dekat 6 thn kot. lebih kurang 5-6 kali lah. hehe. penah la dpt & attend sekali interview & berkali-kali exam. tapi, belum penah sekali pun sangkut nak masuk gov. belum rezki agaknya. huhuhu..

Tuesday, February 24, 2009 8:09:00 AM

oit zan...ada kemajuan la hang lepas nie....
aku doakan mudah2an ko dapat la...mgkn rezeki anak ke-2 nie...-amin-

Post a Comment