Sunday, March 22, 2009

Berpantang Dengan Jayanya...

hai korang...bertemu lagi kita...aku skang ada kat umah di Putrajaya tengah berpantang dengan jayanya la...nanti ada masa aku akan citerkan pengalaman 'menarik' aku dapat melahirkan bb Irfan dengan cara normal tanpa sebarang ubat atau bantuan semasa melahirkan...maksudnya no vakum, no induce atau apa2 la...semenya secara normal...hehehe...

aku skang belum memutuskan bila nak balik ke Jengka tuk berurut bagai...sebabnya bb Irfan masih dalam pemerhatian...kena tengok2 kan sama ada dia ada jaundis atau tak kan...beselah bb baru lahir...kalu dok sini sepital dekat, kalu ada apa2 terus jek ke sepital...kalu kat kampung...hurmm, tah ler...tak dapat aku nak bayangkan...makan masa gak ar nak ke sepital tu kan...baik stay jek dulu kat umah ni...

sok abi kakak nak p JPN tuk uruskan pendaftaran mykid bb...lagi cepat lagi bagus...tak perlulah tunggu berhari2 kan...sebab namanya pun dah kompem...hahaha...pastu abi kakak kena p opis aku, anto surat akuan bersalin, mc dan banyak hal la dia kena uruskan...so aku cadangkan, haruslah anto kakak sementara ke taska...kalu ikutkan berat hati aku ni tau...tapi terpaksalah...tunggu luka kat bawah tu baik sikit, aku dah dapat gagahkan diri, aku rasa tak perlulah kakak di anto ke taska...aku mampu uruskan...tulah yang aku harapkan...tak pat bayangkan aku ni, nak berjauhan ngan anak2...sedih weii, bila tak pat bermanja2 ngan kakak seperti selalu sebab keadaan aku yang masih berada di dalam kesakitan...

oklah, nantilah2 aku upload gambar bb Irfan ni ek...buat masa sekarang masih kurang bertenaga lagi la...hehehe...pepun tima kasih pada kengkawan semua yang mendoakan kesejahteraan aku...love you all....

15 comments

Sunday, March 22, 2009 3:19:00 PM

tahniah....seronoknye dh dpt sepasang...selamat berpantang..jgn buas2..jgn buat keje berat ye..

Sunday, March 22, 2009 6:22:00 PM

izan, akak nak ucapkan tahniah sekali lagi.. alhamdulillah segala yang kau maukan termakbul. dapat gak anak sepasang. dapat gak beranak normal.. akak tumpang suka..

cepat2 update pengalaman berharga kau tu.. agak ni tak berpeluang bersalin normal.. dua2 belah perut. so tak merasa jahit kat bawah tu..

harap2 kau dapat la exclusive bf kat bb irfan yek.. take care dalam pantang tau, jangan risau plak, kang meroyan nanti. hehehe

kalau kau balik jengka, kat sana ada line internet tak?? bkan apa, rindu celoteh kau. hari2 nak tengok apa yang kau taip. heheh

Sunday, March 22, 2009 6:22:00 PM

agak = akak

Sunday, March 22, 2009 7:35:00 PM

tahniah dari akak n family...selamat berpantang...

Sunday, March 22, 2009 9:05:00 PM

weh zan, ko jgn nk ngade2 baru brape hari dh sebok nengok pc.. kalo nk berpantang dgn jayanya, kuar bilik pun toksah tau... ko pakai pilis tk tu? kang mata ko berpinau jek kang.. udah p masuk bilik, rilek kan minda dan badan.. jgn nk gatai update2 blog.. tgu lps abis pantang baru update!!! (ada gaya mak tiri tak aku nih? wakakakaka)

ha sbl aku LO, aku nk tny 1 soklan.. mana best? bersalin normal ke c-zer.. ihiksss... ko pikir la sndiri yer.. kejap je sakit bwh tu... tp jgn duk bersila sudahhhh... duduk kene kepit2 ala-ala pompuan ayu tau! jgn lupa pakai bengkung.. syok weh ikat ketat2 sket bg ramping pinggang ko tuh.. hehehehehe

slamat berpantang yer...

Monday, March 23, 2009 8:31:00 AM

alee beh nye izan weh... tahniah kerna berjaya gak akhirnye besalin secara normal... jgn bersila, jgn kangkang, jgn jln2 laju2...dsb... ingat tekad ko nk bf secara eksklusif... kem kiss kt bb irfan...

p/s : jeles nye org ade bb kecik... cpt ket beso daryn... mumy nk bg daryn adik kecik ni

Monday, March 23, 2009 10:43:00 AM

bb boi yg sgt comel.. hehehe sbijik cam kakaknye..

~:mekna:~
Monday, March 23, 2009 11:34:00 AM

salam...kak zan tahniah diatas kejayaan bersalin secara normal yang diidamkan....
dan tahniah jugak kerana mendapat bby boy yang diharapkan jugak...

muka irfan cam muka akak....tapi kita tunggu lagi 2,3 bulan kemudian yea...baru kita tau muka sape?...heeeheeeheeee

saya harap saya pun dapat bersalin normal pasni...

k...selamat berpantang dengan jayanya...
jangan lasak2 tau....

Anonymous
Monday, March 23, 2009 12:58:00 PM

Izan.....Tahniah dari aku sekeluarga....
alhamdulillah....dah sepasang ko yerk...lepas ni leh ler aku minta petua dari ko....
aku ni dok tunggu gak nak dapat baby boy......
K...JAGA DIRI & SELAMAT BERPANTANG....

Anonymous
Monday, March 23, 2009 3:01:00 PM

salam...kak....selamat berpantang ye...banyakkan berehat.....baby irfan sebijik muka kakak dia masa lahir kan...
Tahniah...dari rin sekeluarga....

Monday, March 23, 2009 3:46:00 PM

tahniah

Monday, March 23, 2009 5:46:00 PM

tahniah zan...akhirnya ko bersalin secara normal jugak...so, macam mana? takut lagi ker ngan kata2 dr ari tuh..hehehe..nama irfan pun berbelit lidah aku nak nyebutnyer...apa2pun berpantang tu biar bersungguh, dah alang2 berpantang...uhukss..aku tunggu time plak..minta2 normal jugak kali ni..takutnyer...

Tuesday, March 24, 2009 9:09:00 AM

zan..tahniah..ko dah selamat bersalin normal dengan jayanya..
mana gambor baby ni..upload la cepat..aku tak sabar nak tengok ni..

Wednesday, March 25, 2009 10:35:00 AM

(nak ucap kat sini gak hehehehe)
Izan Tahniah!! :D

Thursday, April 02, 2009 12:04:00 PM

hi... salam kenal...
nway, congratz on new baby boy n slamat berpantang... kite link awk yer...

Post a Comment