Sunday, March 1, 2009

Bila Kakak Kena Marah

Makin hari kakak ni makin berfiil la...betul2 menguji kesabaran aku sebagai ibu...hehehe...ri semalam aku marahkan kakak sebab dia wat perangai...makan pun takmo...hangin la aku...last2 korang tau apa yang dia buat bila dia kena marah...ni dia...seperti gambar di bawah...dok bawah meja makan...tak jadi marah aku ni berpanjangan tau...alahaii...sabar jelah ngan fiil si anak ni...hehehe...

bila nengok balik gambar ni, rasa sedih lak aku...naluri keibuan aku tersentuh bangat...maafkan ibu ye kakak...
aku panggil keluar, barulah dia bangun, kalu idak, tak tau la sampai bila dia nak tunjuk perasaan dok bawah meja tu...mungkin sampai abi dia balik kut...hehehe...
nasihat tuk aku dan ibu2 diluar sana...sabar kan separuh daripada iman...selagi leh sabar ngan fiil si anak, kenalah kita sabar gak kan...kalu kita marah sekalipun, bukannya bermaksud kita membenci, tapi hanya sekadar sebagai pengajaran dan anak2 tau, yang kita ni ibu, so derang patut ikut cakap kita, bukannya kita ikut cakap mereka...

cam ada pepatah ngatakan...sayangkan anak, tangan-tangankan...tapi jangan ler beria sampai leh mudaratkan mereka kan...hehehe...anak2 adalah harta yang paling berharga dan tiada galang gantinya...

7 comments

Monday, March 02, 2009 7:50:00 AM

time2 gini budak2 mmg kurang makan...meke lebih bermain

Monday, March 02, 2009 10:49:00 AM

bila tengok gambar hanan majuk dok bawah meja ni kan.. aku pun ada gambo 'posing' bawah meja cenggitu.. hehehehhe.. cuma bezanya aku duduk... selesa sket kan... aku majuk gak time tu.. sama rupanya kitaorang neh.. hehehehe

Monday, March 02, 2009 10:56:00 AM

sib baik majuk duk bawah meja/kusi. senang skit nak cari. kalu time majuk, panjat balcony?camno?

Monday, March 02, 2009 11:40:00 AM

hi zan..mmg kena byk sabau ekk..lg2 bila anak dh makin membesar..lg la byk fiil dia tunjuk..Hanna ni pun dh makin byk akal..dah start buat ibu ilang sabar sometimes..

Monday, March 02, 2009 11:45:00 AM

cian nya kat kakak hanan...awat hg marah pa kat dier wey..nih aku nak marah kat hg nih..budak2 tecik bukn taw pa pun..depa kdg2 saja nak test power kita ja..tapi aku pun malam tadi naik sheikh gak ngan kak pia..aku mrah sampai terlena la..cian kt dier..pstu cian je tngok pia tido...syahdu..cian la...tpi tui tuh sayangkn anak kena la tangan2kan gak..tpi org kta as pengajaran..

Monday, March 02, 2009 8:57:00 PM

hehehe...beselah, sayang anak tangan-tangankan ...hehehe...bukannya aku marah tak bersebab weiii...

Wednesday, March 04, 2009 10:46:00 AM

hehe...garang jugak ibu nurin ni..takut arr gini...hehe...lariiii!!!!

Post a Comment