Tuesday, March 10, 2009

Citer Semalam

nak citer sal hari semalam...tapi sebelum aku citer tu, ni aku nak tunjuk kat mama asha terutamanya cd The Wheel On The Bus yang aku bitau kat ko tu...takat ni aku baru ada 3 series...selain ada nyanyian ada jugak pembelajaran tau...aku suka cd ni, siap dah hafal bagai dah lagu² yang terdapat lam cd ni..ni seme gara² dipasang kat taska ler...kalu kakak tak anto di taska, mesti aku pun tak tau kewujudan cd tuk kanak² dipasaran tu...hehehe...

ni aku buh video lagu tersebut...


ok...sambung citer sal semalam...mesti korang ingat kan yang aku dah deco bilik tetamu tu jadi tempat lepak si kakak nengok cd² kegemaran dia tu...so skang, asiklah pejam mata jek barney²...tak pun all thru town...so nak biarkan dia ralik dan senang aku nak menyudahi keje² harian aku selagi ada kudrat ni, aku ikutkan jelah kehendak si anak ni...sementara dia dok ralik dok layan cd² dia tu, aku pun wat gak ar keje² aku...tapi ada masa² gak aku jenguk gak nengok pe dia buat...hehehe...ni sal semalam...masa aku dok ralik menyeterika baju² keje en hubby...aku panggil nama kakak tapi tak berjawab...sekali bila aku jenguk...la...tertido rupanya anak aku ni...nengok² jam di wall dah jam 11 pagi gitu...patutlah, memang time dia tido pung...alahaii anak ibu...sian kat dia tau...dah nengok dia pun lena diulik intan...makanya aku biarkan sajelah dia tido kat situ...kakak ni fiil dia pelik sikit...dia susah nak tdo merata selain kat 'sarang' dia tau...tapi alih² semalam dia tertido kat bilik tu...maybe tak tahan ngantuk dan tunggu ibu lambat sangat dok menggosok kan...hehehe...sabo jelah...

dah lena pun dia...ngantuk sangat la ni...

syahdu ar bila nengok anak tido...alahaii...

skang ni, kakak banyak fiil ler...kekadang tak larat aku nak layan kerenah dia...tetambah dia demam ni...asiklah merengek...kekadang bukan apa pun...dia just nak perhatian dari abi dan ibu jek...yelah, mesti dia ingat kami ni abaikan dia...tetambah adik dah semakin on da way kan...hurmm...selagi leh layan kerenah kakak ni, layankan ajalah...tapi ada gak fiil dia yang buat aku naik hangin dan menitiskan air mata tau...ada ke patut semalam dia ngamuk² dan baling buku bacaan dia tu tepat mengena sasaran...yakni perut aku...mak aihhh...punyalah sebu...nitis air mata aku ni tau...nak marah tak guna...sebab makin serabut lak aku nanti...nangis dia kang, aku kena pujuk sebab abi keje semalam...alahaii kakak...ketahuilah olehmu nak...walaupun adik otw, ibu tetap sayang kakak, adik sebab kamu berdua adalah anak² ibu dunia dan akhirat...

ni tuk mama asha...sibuk suh aku buh lirik lagu Barney ni...i polo...

I Love You
You Love Me
We Are Happy Family
With The Great Big Hug
And A Kiss From Me To You
Would You Say
You Love Me Too

I Love You
You Love Me
We Best Friend
Like Friends Should Be
With The Great Big Hug
And A Kiss From Me To You
Would You Say
You Love Me Too


11 comments

Tuesday, March 10, 2009 2:23:00 PM

yela zan ngko lambat r tuh, lupa akan waktu tido dia.. tido pun cam gaya keciwa.. seb bek xtido buai kalu x dia panjat sendiri agaknya..hehe

Tuesday, March 10, 2009 2:24:00 PM

anak tido la paling syok kan....ehehehehehe..gelak nakal ni...wei izan..request aku bukan nak tgk cover cd ni..tapi lagu barney..yg i lap u, u lap me tu..tapi tuk frens tu....tuk family aku dah tau..tuk frens tu mcmana nyanyian nye?

Tuesday, March 10, 2009 2:28:00 PM

aler...aku ker...aku pun tak hengat...ko cari sendiri ar...leh???:P

ayang haah ler...kalu tido buai, mesti dia panjat sendiri dah...pastu hayun laju² sendirian...alahaiii...

Tuesday, March 10, 2009 3:03:00 PM

tq lebiu

Tuesday, March 10, 2009 3:08:00 PM

ha...per lagi...hapal la...nyanyi kat putera puteri ko balik kang...hehehe...

Tuesday, March 10, 2009 3:27:00 PM

yg awal2 tu dah hafal..yg frens tu je la tak hafal...anak aku kan kawan aku jugak...

Tuesday, March 10, 2009 7:37:00 PM

zan sedey nih..cam ner nak masukkan kowang2 sumer kat dalam blog aku nih....dah 2 jam kat depan pc nih..tapi otak tarak mo jalan woo....help..help..somebody help me....

Wednesday, March 11, 2009 8:19:00 AM

sian si hanan ni aku tengok...
keletihan betoi dia..

Wednesday, March 11, 2009 9:23:00 AM

ok azah..dh dpt dh add blog hg..nnti leh la aku save lam aku nyer My Blog List yer..welcome to ne Blogger ..azah..pap pap sambil tepuk tangan..

Wednesday, March 11, 2009 9:23:00 AM

eh silap eja..New Blogger...tepuk semula...pap pap pap..to azah..

Wednesday, March 11, 2009 10:05:00 AM

pijot...hang suh azah create blog...so aku rasa hang patut jadi sifu dia...aku nak BERSARA dah buat sementara waktu ni...hehehe...

Post a Comment