Friday, March 6, 2009

EL...Kakak Demam...Turun Darah...MC...

hurmm...pe aku nak citer ek...klah ...aku mulakan dengan bismillah...oklah, ari ni aku tak masuk keje, aku EL...sebabnya pagi tadi rasa badan kakak cam ada sedikit panas...dan tidonya pun terganggu jek...lor demam rupanya anak aku ni...so memandangkan bos aku pun sik ada di opis, aku dengan rela hati amik EL jelah...tadi pepagi dah bagi ubat kat kakak...so dalam 2-3 jam lepas ubat meresap, dia dah tunjuk sedikit perubahan...badannya ala2 dedar ar sikit...takdelah panas cam pagi sebelumnya...so melihatkan si kakak ada sedikit perubahan, aku mengajak hubby ke Maybank Putrajaya tuk mengeluarkan sejumlah wang dan memasukkan sejumlah wang tersebut ke dalam akaun ASB...dah siap urusan di ASB tersebut, maka aku lantas mengajak hubby ke Bangi tuk mencari tilam seperti yang dihajati...malangnya tiada yang berkenan, dan langkah dipanjangkan ke area Kajang pula...dah dapat apa yang dihajati, maka kami pun pulang ke rumah...sebab masa tu aku rasa sangatlah tak selesa ok...

nak dijadikan citer, balik dari membeli tilam tu, masa ni kat umah dah...aku rasa cam ada air keluar dari bawah...mak aih..rupanya aku dah turun tanda...darah dah turun...alahaii...cuak gak aku time tu, sebab tiada pengalaman kes turun darah ni...abis seluar dalam ku itu...darah tu bercampur dengan lendir2 la juak...aku cuba bertenang...diajaknya hubby ke hospital...yelah, takut gak kan...takut la apa2 yang tak kena...pastu dah siap seme packing barangan (kes takut kena tahan wad la) baik sediakan payung sebelum ujan...kami terus ke Dewan Bersalin Hospital Putrajaya...kat sana, aku diperiksa oleh Doktor yang bertugas...tetiba baru aku teringat...yang GL aku lum sediakan pun...bis kalu ditahan wad masak ni...sib baiklah Doc kata yang bukaan rahim belum berlaku...hanya petanda jek dulu....so tadi aku dibuat CTG tu mengetahui sama ada ada contraction ataupun tidak...sib baik semenya ok...ni bermaksud aku masih punya masa tuk berpoya2 esok...hahaha...sabar jelah kan...

so dah selesai urusan di hospital dan aku tidak ditahan wad, maka kami pun pulang kerumah...skang aku dirumah...sedang menaip kat blog ni tuk tatapan korang...kang aku diam kan, tadop yang tau keadaan aku plak...hahaha...tadi baru sudah tidokan kakak...dia pun asik merengek jek sebab badan dia kejap panas, kejap ok...tah le....tunggu dia bangun kang nak bagi ubat semula...oklah tu jelah...dan tak semena-mena dari aku EL doc kasi aku MC ini hari...baik tul doc tu...mekasih ler bebanyak...jimat cuti aku tau...oklah...selamat membaca...doakan semenya selamat ye...daaaaaaaaaaaaa

12 comments

Friday, March 06, 2009 3:36:00 PM

ermmm....tu la..macam tak sabar jer aku nak tengok baby ko..
insyallah,esok ko bersalin la tu..
aku doakan ko selamat semuanya...-Amin-

Friday, March 06, 2009 3:38:00 PM

owh.. dah xlama lagi la tu kan.. dah ada turun darah.. cam aku pun dulu turun darah jugak.. tp xpe aku rasa malam kang kot ko besalin.. aku doakan semoga selamat okk...

Friday, March 06, 2009 3:38:00 PM

amoihh...amoihh...hang lak yang lebih2...mekasih atas doa hang tu...nanti pepehal aku roger ok...

Friday, March 06, 2009 3:53:00 PM

iskk.. tingat masa aku turun darah dulu... turun darah tgah malam.. terus g sepital. tapi masa tu.. memang dah dekat dekat due ar kan... g sana.. kena tahan lak wei.. mencik giler... sehari pastu baru bersalin.. so, aku anggarkan ko akan bersalin lusa.. aminnnnn.. heheheh...

Friday, March 06, 2009 3:56:00 PM

wahh...siap ada anggaran lg tu...tak tahan...:P

Friday, March 06, 2009 4:14:00 PM

seram plak coz teringat kenangan lalu....aku plak tak turun darah tp turun air tp bukan air kencing tau..hhehehe. aku pecah air ketuban kat umah n time tue aku tengah mandi n tetiba rasa cam air panas kuar kat bawah...ape aku merepek nie, baik aku citer kat blog aku kan...kan... all the best izan...kalau normal ko teran jer, kalau tak normal, ko serah ajelah perut...

Friday, March 06, 2009 4:17:00 PM

akak turun darah hari khamis, jumaat malam sakit lusa baru bersalin.. akak agak kau ni tak lama lagi la.. paling lambat pun 3 hari lagi.. kau dah cukup 36 kan??? insyallah tak lama lagi tu

Friday, March 06, 2009 4:18:00 PM

ramainya mengagak...leh wat cam kontest ni...hahaha...mekasih la semenya...

Friday, March 06, 2009 5:24:00 PM

aku doakan ko selamat bersalin izan...mungkin betul kata zidah tu...lusa bersalin..harap2 semuanya selamat...aku pun berdebar jugak baca citer ko tuh...haris, please take care of izan yer...tq...

Saturday, March 07, 2009 7:29:00 AM

Aku tengah take care ar ni..3 org aku tengah dok take care ni..huhu..terima kasih dengan doa hangpa semua ke ats isteriku tercinta...AMIN..

Saturday, March 07, 2009 3:00:00 PM

Izan.. take care occay... InsyaAllah everything will b jst fine....

Saturday, March 07, 2009 7:27:00 PM

korang seme..mekasih atas doa korang...aku masih lagi disini...menunggu detik2 kelahiran bb HNI ni dengan sabar...

Post a Comment