Sunday, March 15, 2009

Hari Minggu Yang Tidak Kemana-mana

hurmmm...hari minggu yang tidak kemana2...ari minggu ni aku dan kakak dok umah jek ditemani makcik kakak...mujurlah my helper datang, so kuranglah sikit bebanan keje aku ni...hari ni jek kandungan aku dah memasuki 37 minggu 3 hari...means lagi 18 hari jek...harap2 takdelah terlebih dari due date...kekadang kan, dok terpikir gak aku ni...bila p memana rasa sonok jek bila nengok orang kendong anak kecik...walhal aku ni esok lusa jek nak buleh anak kecik...dah sememangnya dalam perut aku kan...hehehe...oh...nak citer pasal ada sorang penghuni kat kuarters ni...dia dok tingkat 6...ekseli kandungan dia sama ngan aku tau...due date pun sama...tapi dia dah bersalin pun...nak ikutkan anak sulung kami masing2 lahir pada tarikh yang sama iaitu 7 Mei 2007 tapi anak sulung dia lelaki la kan...ha ni dia dah salin ari jumaat lepas, anak lelaki jugak, tapi dukacita dimaklumkan anak dia masih lagi ditahan di wad NICU sebab dikesan berpenyakit tulang rapuh...katanya di tahap 2...tah ler aku pun tak paham sal penyakit ni...katanya lagi masa scan lagi dia dah tau sal penyakit anaknya ni...ingatkan tak serius tapi tulah...semenya kuasa Allah kan...
so anak dia skang masih lam pemerhatian la...menurut doc yang merawat katanya antara dua la...idup atau mati...kalu idup sepanjang hayatnya dia akan tanggung penyakit tulang rapuh ni atau tulang senang patah...kalu jatuh ke apa ke senang sangat nak patah...aku amatlah bersimpati sambil berdoa agar anak dalam kandungan aku ni sihat walafiat hendaknya, dan dijauhi dari segala mala perkara yang tidak diingini...mudahan la...bukan per, kita hanya mampu merancang...segalanya Allah jua yang menentukan...

sambung citer sal ujung minggu yang tidak kemana2 ni...semalam pagi hubby keje sampai jam 2 gitu...dia balik jek kami sefamili ke JJ Cheras Selatan sebabnya adik aku tu nak p beli baju tshirt dia dalam sehelai dua...kebetulan JJ skang tengah sale kan...ujan turun punyalah lebat, sampaikan nak cari parking pun bermasalah...tu pun p kejap jek, sebab dalam jam 6 petang tu hubby ke bergegas ke PWTC sebab dia ada rehersal tuk majlis hari ni...mulanya rehersal tu dijadualkan bermula selepas isyak...tapi tup2 dia dapat meseh dipercepatkan pada jam 6 petang...sabo jelah...so kesimpulannya hari ni hubby aku keje dari jam 8 pagi hingga 6 petang kat PWTC tu...dia bertugas sebagai MC kat majlis tu...tak pelah...cari rezeki tuk anak2 kan...oklah tu...cuma lepas maghrib nanti nak kena anto makcik kakak kat ostel dia di Wangsa Maju la kan...takkan nak suh dia balik naik bas memalam tu...tak harap la aku ni...oklah tu jelah citer ari ni...aku ekseli masih utang satu TAG dari nora tu...tapi pening aku mikir apakah jawapan yang perlu aku kasi...lagipun aku tak paham soklan...hehehe...sabar ye nora...ai masih mencari2 jawapan ni...hehehe....daaaaaaaaaaaaaaa...

note: ada yang tak baca coretan aku ni kang...sebabnya tadop gambar yang di attach...hehehe...

9 comments

Sunday, March 15, 2009 9:18:00 AM

mana cerita ceriti nye?

Sunday, March 15, 2009 9:23:00 AM

sabolah...pesal ko rajin membaca lak ni...heran ai tau...:P

Sunday, March 15, 2009 10:04:00 AM

mana cerita cerita??fuh

zan, konfem dia tengok gambo kucing je..pastu siap tanya mana cerita...hoi gdah, g beli spek la wey..hahhahahahhah

Sunday, March 15, 2009 10:15:00 AM

hahaha...takkan ko tak kenal dia...blogger yang nak nengok gambar jek...mana nak baca karangan2 gini...pe daaaa...

Sunday, March 15, 2009 10:17:00 AM

ehehehe
wei pjgn tul cerita ni...leh tak ko kasi pendek skit....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku tak minat pakai spek...,jap lagi aku baca..sib baik bekground ko ni...hijau, sejuk mata memandang..so ada hati gak nak baca

Sunday, March 15, 2009 10:32:00 AM

sedih plak baca ttg jiran ko tu...kesiannye dia wei....aku teringat satu ksiah....ada dia cite abg@adik dia...lelaki sakit tulang mcm tu la...terbaring je....alerrrrrrrr..harap2 dia tak mcm ye...AMIN...ko izan doa2kan tuk dia jugak tau....org preknen ni....cepat skit doa sampai...

Monday, March 16, 2009 7:40:00 AM

mot... semoga berjaya yer... mesti lagi excited sekarang ni nak dapat baby baru...

Monday, March 16, 2009 9:39:00 AM

kesian bb tu..

Monday, March 16, 2009 9:41:00 AM

memang sian yang...harap² bb tu leh survive...Allah bagi peluang tuk dia merasa kehidupan di dunia...mudah-mudahan...amin

Post a Comment