Wednesday, March 11, 2009

Kainnya Bedung...

hurmm...semalam aku ada order kain tuk buat bedung kat SINI ...dan dah buat pembayaran bagai...harap² barang yang diorder akan dapat hari ni atau esok...sebab kedai ni ada kat kajang jek pun...tapi nak ke kajang tulah jadi hal...so senang citer aku order dan suh dia pos la...lagi senang...aku amik kaler merah dua²...mengikut keterangan, kain ni 100% cotton...tu yang aku order tu...ekseli dah lama aku nak beli kain jenis cotton tuk buat bedung...yelah, kalu masa newborn leh ar bedung guna kain lampin lagi...tapi bila dah menginjak 2-3 bulan, manalah nak muat guna kain lampin...so kenalah cari alternatif lain jugak kan....

Dibawah ni aku sertakan sekali cara² memakain bedung tersebut...ni pun aku kopi paste jugak dari satu website ni...hehehe...pe salahnya kongsi ilmu yang dah ada kan...:P


dan semalam aku ada riki² satu blog orang ni...kat situ, banyak la pulak website pasal breastfeed dan barangan tuk bb...so, aku just kopi dan paste buh kat blog aku...so pada meke² yang ada masa lapang...kalu rajin nengoklah web² yang aku attachkan kat ruangan moh supping online tu...selamat mengsurf internet...semuanya di hujung jari...daaaaaaaaaa...

8 comments

Wednesday, March 11, 2009 9:42:00 AM

tu la sekarang semua dah senangkan.. tak yah nak susah.. kat blog akak pun banyak gak yang ada jual bedung baby ni.. cantik2 sebab banyak corak2 dan kaler2..

tapi untuk bedung anak2 akak, semua mak buatkan, tapi putih jerk la.. tak pernah guna kain lampin, mak beli kain putih, tapi lerang kain tu besar, memang senang nak bedung.. emily berbedung pun sampai 5 bulan jerk. pastu dah tak mau.. budak tido bedung ni bagus, sebab lena dan nyenyak. lama lak tu

Wednesday, March 11, 2009 9:48:00 AM

tulah kak...anak saya si kakak tu, dok taska dia tido bedung sampai 10 bulan tau...lama kan...walhal masa lam pantang mana nak berbedung pung...hehehe...tapi masa tu saya guna kain batik jelah...skang dah tau mana nak beli, so leh guna kain bedung cotton lak...

Wednesday, March 11, 2009 10:02:00 AM

cam aku lak guna jek kain napkin sbb baby pun kecik jek pastu dapat bedung xsampai sebulan pun mana taknya melalak meraung gajah kuat sangat..sampai merah padam xmo dibedung.

harap 2nd baby ok la kan.. (hihi kalau ada la kannn)

Wednesday, March 11, 2009 10:04:00 AM

heheh...yang...aku tau niat murni mu itu...usaha yang...usaha lagi...dan lagi..super naco pun nak adik gak tu...heheh...

Wednesday, March 11, 2009 10:57:00 AM

lorrr comei nye gambo bb tu weh... anak sape la tu

Wednesday, March 11, 2009 12:35:00 PM

yer nojah mmg comey siap ada jambui lagi...hmm tui2 kak mimi budak berbedung nih bagus...tak tekejut tangan kan..kekadang baby2 nih tangan sendiri pun takut..kan kan..

Wednesday, March 11, 2009 12:45:00 PM

pijot...hang kena belajar balik ni...yelah,pia dah beso dah...jangan² hang lupa cara nak bedung bb bila adik pia ada nanti...tu aku buh gambar ni...sebagai reminder tuk hang...hehehe...

Wednesday, March 11, 2009 12:48:00 PM

tul tul tul

Post a Comment