Friday, January 2, 2009

Puteriku

ni aku nak citer lak pasal si kakak ni...citer eksklusif pasal adik neks2 entry la kan...klah..ritu sebelum2 ni aku pernah citer yang aku nak cari wooden puzzle kan...so ritu aku ada terjumpa wooden puzzle ni kat jusco...sib baik ketemu juga akhirnya tau...oklah...bulan ni genap umur kakak 1 tahun 10 bulan...means lagi 2 bulan dia nak menjengah ke angka 2...hurmm..syahdu ar plak...dah makin besar pun kakak ni...antara perkembangan kakak skang...


  1. dah mengenal hurup dan bleh baca ABC sampai Z...pastu kalu puzzle ABC tu, dia dah naik muak dah tuk menyelesaikannya...hehehe...pantang nampak hurup2 besar dan jelas dimana2 dia akan sebut apa hurup itu...alhamdulillah, satu perkembangan yang amat2 baik...

  2. gitu jugak dengan 123...dia dah leh baca one two three sampai ten...

  3. dah leh disuruh itu ini...

  4. mulut dia amatlah becok...kadang rimas dibuatnya...hahaha...

  5. suka nyepahkan barang, tapi agak keberatan nak mengemas...yang ni memang aku hangin tau...

  6. dah memang anak abi 100%...tak leh ilang sikit abi dia ni dari pandangan mata dia...alahaiii...

  7. banyak lagi perkembangan biasa yang lain...
nilah wooden puzzle yang aku katakan itu...


kelihatan kakak yang sedang tekun menyelesaikan "kerja rumah" hehehe...bagus anak ibu ni...ibu bangga punya anak macam kakak...
tekun sampai dok mengcangkung...ekekeke....

6 comments

Friday, March 27, 2009 5:08:00 PM

oo kakak sangat bijak.. mesti dia suka main bendalah tu kan.. dia camna zan tengok adik dia? jeles tak? kaco adik dia tak? dia merajuk tak dengan kau masa lepas kau keluar spital dukung baby baru..

dulu masa akak bersalinkan emily, farhan langsung tak nak dengan akak.. merajuk..

Friday, March 27, 2009 5:09:00 PM

bagus la kakak semakin pandai dgn jayanya hasil dari asuhan taska n didikan ibu hari2..
kalu nasrul..cam cantum2 puzzle tu..alamatnya cantum lam mulut dia r.. hahaha

Friday, March 27, 2009 5:22:00 PM

iskk.. pandai dah hanan.. makin cerdik dia.. seronok kan..kalau aqeef.. puzzle tu rasanya dah lama tercabut punat dari gambar itu.. tak pun.. puzzle tu dah lekat kat dinding dah.. kreatif kan???

Friday, March 27, 2009 7:19:00 PM

huhu...tinggal kan jejak
:P

:-Mek na-:
Monday, March 30, 2009 9:17:00 AM

alhamdulilah...satu perkembangan yang baik....
amboii...dah pandai kakak baca ABC,123 yea...pasnie leh la kakak ajak adik membaca dan mengira...

Monday, March 30, 2009 10:17:00 AM

fullamak terer la kakak..
pasni ajar auntie shifa lak ek..

Post a Comment