Tuesday, March 3, 2009

Kisah Sambutan Besday Hubby

so sambung sal besday daddy semalam...tuk tahun ni aku belikan cup cakes jek...ni pun aku tempah kat wife seorang capt MAS kat opis aku ni...mulanya aku berhajat nak p beli kek kat SR p15 balik keje semalam...tapi dek kerana kelaparan yang melanda, terus aku ajak hubby ke Restoran Cempaka Rimba di Billion Bangi tu...sebabnya aku teringin nak makan sup ekor kat situ...yelah, tak lama lagi nak deliver bagai kan, takut kempunan lak nanti...hehehe...so menu semalam, aku yang belanja...maaflah gambar aku tak snap semalam...kemalasan (penyakit nojah) melanda diri aku...antara menu yang diorder semalam:-

3 pinggan nasi putih (tuk kami berdua, termasuk kakak sekali)
Sup ekor (tuk dimakan oleh dua orang)
Kailan Ikan Masin
Ikan Siakap Tiga Rasa
Kentang Goreng (tuk kakak)
Carrot Susu
Sirap Limau
Air Kosong

pastu nak dijadikan citer, lepas makan sempat gak merayau² cari barang kat dalam Billion tu, berhabis gak ar semalam...sajelah nengok² kat Billion berapa rege susu kakak ni...alih² susu yang 1.7kg rm50.90...mak aih...lagi murah la dari kedai ubat yang hubby dok beli lepas gaji ritu, so dek kerana kerakusan yang melanda, amik gak ar 2 tin besar wat stok....so sampai umah semalam dalam jam 8 malam gitu...so dah sudah bersihkan diri bagai, sempat gak aku ar aku online tenet dirumah...sementara menunggu kakak rasa ngantuk...pastu baru teringat pasal kek ni...makanya terus aku perhidupkan lilin besar 2 batang...dan 7 batang lilin kecik...saje jek ni...sebagai simbolik...hahaha...

nilah rupa cup cakes yang aku nyatakan diatas...ti kita p makan kek kat SR ek bang...tapi masa tu abang lak yang belanja...
besday daddy sibuk gak dok nyalakan lilin bagai... dah dinamakan anak abi...wajibla ada si kakak ni kan...huhuhu...
pepehal kita 'peace' dulu...
gigih si kakak dok meniup itu lilin...hahaha...gambar ibu tiada dalam senarai sebab time nak tido kan, pepaham jelah...
ye...lilin selamat terpadam...pe lagi...makan time...kakak pun dok aim nak sebiji cakes tu...

ok...lepas makan² tu seme...keja aku lah kan, menyapu dan mengemas umah bagai sebelum masuk tido...sesambil tu sempat gak layan blog, chatting ngan nora...dah menjadi tabiat aku, sebelum masuk tido, haruslah dipastikan tiada pinggan dan mangkuk yang tertinggal dalam singki...rumah sentiasa dalam keadaan bersih...pintu toilet luar tertutup...dan semuanya la...pastu dah siap seme barulah pat tido ngan aman dan selesa...

sekian, adiah paling tak ternilai tuk hubby, kita tunggu jelah...skang waktu menunggu masa dan ketika jek...daaa.....

10 comments

Tuesday, March 03, 2009 2:15:00 PM

nak cupcakes yang ada gambar spongebob! :(

Tuesday, March 03, 2009 2:29:00 PM

1. alerrr behnye menu... pesal x ajak aku neh... x aci tul la...

2. pesal ceting memlm x ajak aku... klu x leh kte sambung umpatan kte yg xberkesudahan tu... hahah...

3. aku nk cuppies gambo patrick...

4. oit tul tu... jgn skali2 tinggal pinggan mangkuk sudu gerpu gelas cawan hape bende la yg xberbasuh... tu salah satu tanda2 kePAPAan tau... pecaya la ckp ku (moralnye sesape yg pemalas tu basuh2 la pas mkn ek)

Tuesday, March 03, 2009 2:33:00 PM

jah=ko tanda kePAPAan...aku lak petanda cik li datang wat keje memalam...koselah, kang tak pasal² kita guna pakai pinggan mangkuk yang cik li dok romen²...ishhh kotor...yuckss...

ko nak cuppies gambar patrick ker, sponge bob ke...p kedai beli or make it by yourself...:P

Tuesday, March 03, 2009 4:26:00 PM

HEPI BESDAY....

Tuesday, March 03, 2009 5:07:00 PM

bestnya ...comey tui cup cake tuh..sempoi ja noh...hg patut amik gmbaq makanan2 yg hampa order tuh baru beh..pepun hapi besday Mr Haris hubbynya izan..moga bebahgia sokmo

Tuesday, March 03, 2009 11:16:00 PM

wahhh best laa cam ne byk kali tiup lilin.. :D

Wednesday, March 04, 2009 1:58:00 AM

HenJOT...tak dan nak snap..bau siakap tak leh tahan..perghhhh..

Wednesday, March 04, 2009 9:08:00 AM

Happy Besday Mr. Aris.. semoga jadi abi yang baik

(:cek na:)
Thursday, March 05, 2009 10:04:00 AM

kak zan comeynya kek bestday haris.....
kat mane kak zan tempah?.....

Thursday, March 05, 2009 10:08:00 AM

hahaha...ko ni, lagi mau tanya ka...tempah kat capt zaim la...wife dia buat kan...::P

Post a Comment