Tuesday, March 17, 2009

.:Menjelang Minggu Yang ke 38:.

ni gambar aku yang paling terkini...panas lagi ni, baru jek aku paksa opismate aku snapkan tuk aku...takdelah beso mana pung perut aku kan...dah nampak jatuh tak???
sajelah nak bitau kat nora ni...aku ari ni p keje pakai seluar slack tau...kain dah makin menyempit... ☺
lalala...esok lusa kandungan aku dah masuk ke minggu yang 38...mean kalu nak polo due date yang diberi, maknanya lagi 2 minggu la ek...alahaii...minggu depan, pastu minggu satu lagi...lor...harap² dapat lah aku bersalin dengan jayanya time tu, jangan terlebih hari sudah...hurmm...tah ar, malas dah pikir, tapi harap² semenya selamat la...la ni pun aku dah rasa smooth contraction...tapi tak sekerap mana la...datang dalam 20 minit sekali...gitulah...kaki pun dah mula membengkak dengan jayanya...cam kaki gajah dah ni, tapi ada hati lagi aku nak p jejalan ni...bukan per, orang kata banyak jalan tuk mudahkan bersalin...so kenalah ikut kan, tapi rasa aku dah banyak benar aku berjalan ni, tapi lum jugak² nak bersalin kan...hehehe...☺ sabar jelah...tak sabar kang, ada aku induce diri sendiri ni...ekekeke...giler ke apa...

kaki kiri yang semakin membengkak...ishh...tah ler, kata orang tua² kalu kaki dah membengkak, masanya semakin hampir...ermm...tah ler...aku masih menunggu dengan sabar...
kaki kanan yang maintain lagi...

hari khamis ni aku ada polo up cek up kat Hospital Putrajaya...appoinment bermula jam 9 pagi...so kenalah p awal kan...maknanya minggu ni aku tak perlulah p wat cek up kat klinik...tak rajin la aku nak buat pemeriksaan yang sama kat dua tempat yang berbeza...mak memang tak kose nyah...☺

oklah tu jek citer kedua aku tuk hari ni...malas dah ni...bosan sesangat...ingat nak keluar p jejalan rehat kang, tapi tah apa mimpi tah, hubby aku lak bawa kete ke opis dia hari ni...so dok la aku sengap² kat lam bilik aku ni...huwaaa...bosannya....tepon pun tak berdering ari ni...baguslah, tadop ler aku sesibuk nak jawab tepon cam semalam kan...agaknya derang² di luar sana tu, tau bos aku masih bercuti atas kehilangan puterinya semalam....gud²...tak berbunyi sampai balik pun lagiiiiiiiiiii bagus...hahaha...

15 comments

Tuesday, March 17, 2009 9:51:00 AM

tu ko ambk gambo kaki sape tu wei... bapok beso...
wei nk besalin dh ko kn... behnye... xsabo nk tgk bb kecik...

Tuesday, March 17, 2009 9:52:00 AM

oooii kaki hang dah bengkak tu..
tandanye dah sampai masa dah tu..tak lama lagi la tu..

zan..perut hang pun besar juga la..boleh tahan la..baby mesti 3kg keatas ni...hehehhe

Tuesday, March 17, 2009 9:57:00 AM

noj- tu aku snap kaki somi aku tu..sajelah tunjuk kat korang...huh...

sue- haah...pandailah hang beso...mana ada...tapi tak leh celen bb hang...lahir jek dah 4.4kg...normal lak tu...kasi ar sikit ilmu hang tu kat aku...hehehe...

Tuesday, March 17, 2009 9:57:00 AM

zan, kat opis boleh pakai seluar ker. .bestnya.. kat opis akak tak leh.. huhu sedih..

tanya sikit leh tak.. berat kau sekarang berapa zan, sebelum mengandung berapa?? sajer la nak tau.. kau berap naik banyak ke sikit. macam akak ni dua kali mengandung naik 13 kg jer..

zan, semalam kan akak belek2 album gambar, terjumpa gambar kita masa praktikal kat golden hope.. masa tu kau kurus giler zan, masa tu kita bergambar 5 orang, termasuk 3 budak praktikal yang lain.

pastu akak jumpa lagi gambar masa buat short course kat perak. masa tu kau ada tak zan? sebab dalam gambar masa tu kau tak de, yagn ada echa dan nojah, lin JB (kalau tak silap)

psst: laaa anak bos tu perempuan ker.. akak mati2 ingatkan lelaki..

Tuesday, March 17, 2009 10:06:00 AM

kak mimi...

1. bleh jek pakai suar...tapi saya pakai time ngandung jek...time slim melim kompem tak kai, sebabnya berpuluh² baju kurung lam gobok tu saper nak pakai...hehehe...

2. huhuhu...berat skang???berat saat ni ker...tah ler baper dah berat hingga hari ni...tapi kalu berat minggu lepas dah 81kg...giler berat kan...saya pun tak sanggup...tapi berat sebelum peknen dalam 60kg gitu...tah ar...ni seme berat saya naik sebab masa buang cyst dulu, amik suntikan lucrin selama 6 bulan yang telah menaikkan berat badan saya dengan mendadak...sebak giler time tu tau...

3. hehehe...haah ler kak...teringat kat en shama, en ahmad jaril kat ghp tu...tapi skang rasanya golden hope dah takde kat bangunan pnb tu...sob...sob...sedih kan...

4. kak...harap maaf...saya orang semekin, so tak pat wat short kos kat perak tu...tapi mujurlah grad jugak tanpa short kos tu...

note: haah, anak bos saya tu girl...anak sulung...yang kedua boi (pilot) tapi ramai yang ingat anak kedua dia ni yang ninggal...hurmm...perginya tak kembali kak...

Tuesday, March 17, 2009 10:43:00 AM

sy buat short cos gak...nape nama sy tidak disebut..ke sy yg jurugambo...cis..hampeh tul..ehehehehe

izan, pesal gambo tak nampak muka ni..malu ke..malu tucing...caitttt

Tuesday, March 17, 2009 11:11:00 AM

Pertama kali,
Siot la letak gambar separuh bugil. Stim ai tetiba kat opis. Eh, bapok peso kaki ko bengkak ni. Patutnya ko g opis kena duk kat kusi roda jek.Jgn bagi tekanan kat kaki. Nanti kaki kena potong macam sakit kencing manis.

Keduanya,
Besor jugak perut ko untuk kandungan kedua ni. Laki aku ckp masa antar barang aritu, ko dah membesar macam juara sangats. gile dia!

Ketiga,
Semoga urusan persalinan anda selamats segala galanya. Kalu susah, antar je kak nurin umah aku kalu terdesak. Pastikan anak ko tak menangis..Hhahha..aku lemah bebudak nangis2 nih..
Sekian lah

Tuesday, March 17, 2009 11:14:00 AM

keempat, tertinggal ni
Asal opis ko leh g keja kai suar.Opis aku takleh? Aku nak repot KSN

Sekian sekali lagi

Tuesday, March 17, 2009 11:22:00 AM

nora...aku setuju benar opis ko tak dibenarkan memakai suar...sebabnya, kalu dibenarkan amatlah tidak sopan...nanti terserlah kemontokan buntutmu itu...hahaha...ko kan bukan nya ada suar yang sedikit senonoh...ekekeke...

Tuesday, March 17, 2009 11:35:00 AM

itu duluuuuu..sekarang tidak lagi. Aku banyak gile suar yang ketat dikaki, tidak dibontot!hahhha..

bagi la aku pakai suar g opis..leh aku naik moto g opis!

Tuesday, March 17, 2009 11:38:00 AM

kak mimi ade ke gambo sy... nak nak tgk

Tuesday, March 17, 2009 11:49:00 AM

nora...pe kata ko jadi dak degil...ko pakai jek suar p keje...nengok, ko kena amik tindakan undang² ke idak...tak pun ajak bos ko sekali p keje kai suar tu...hehehe...

Tuesday, March 17, 2009 3:14:00 PM

bole la pakai suar asalkan sedondon dgn baju kire cam korporat style.

Tuesday, March 17, 2009 3:59:00 PM

nape memana blog aku terjah, forum seme dok ada sebut sal kai suar g keje neh... aku tak tau la nape tak ble ke??? aku ni rasanya dalam seminggu tu... 2/3 kali jek kai baju kurung... lain tu kai suar je.. nape? memang tak bole ke wei?? kak mimi, saya nak jugak tengok gambo ituuuuu... heheheh

Wednesday, March 18, 2009 4:12:00 AM

ishhhh besornye perut ngn kaki ko nihh zan..!! puasler nak berdiet lepas bersalin nanti..
hrp2 sumenye selamat ye.. AMIN

Post a Comment