Wednesday, March 18, 2009

.:Moh Teka Syiling:.

korang seme kan, ada tak simpan duit 50sen yang lama...aler yang terbelah cam gambar di bawah ni...rasanya duit ni hanya keluar pada tahun 1967, 1968 dan 1969 jek...masa tu kita² yang masih muda remaja ni pun belum lahir kan...hehehe...ok, sebenarnya rini aku nak buat kuiz teka amaun syiling yang terdapat dalam bekas seperti yang tertera di bawah...sesaper pun leh join...kuiz ni terbuka hanya tuk sehari jek tau...kalu banyak hari, masak ler aku nak sediakan adiah tuk korang² yang menyertainya tu..☻
memula sila nengok bekas ni bebaik ek...apa ada kat dalam bekas ni ye...tadaaaa....ada duit syiling lama dalam ni rupanya... ok...cuba kengkawan teka, berapa nilai duit syiling yang tertera di bawah...AMARAN: jangan terpedaya dengan gambar tau...sebab tak semestinya amaun yang anda nampak dalam gambar di bawah adalah amaun sebenar...hehehe...kenalah buat trick sikit kan...kalu idak tak mencabar....dah dapat pemenang automatik aku tutup penekaan ini tau...mekasih... sesiapa yang dapat menjawab dengan tepat lagi betul, ada adiah misteri menanti anda...hehehe...takdelah misteri mana pung...aku kan suka bagi adiah kat orang ni...nilah masanya aku nak jadi santa claus...hahaha...
Term & Conditions
korang leh teka banyak mana yang korang nak...tapi once dah ada pemenang...tekaan korang selepas itu dikira batal kiranya aku dah umumkan pemenang...sekian, terima kasih...hehehe...

Penekaan telah ditutup...dan pemenangnya adalah KAK MIMI...akak...nanti sila kasi alamat penuh ya...hehehe...amaun yang sebenar adalah seperti di bawah...
JUMLAH SEBENAR : RM 7.50

44 comments

Wednesday, March 18, 2009 7:58:00 AM

saya teka ada rm 6.50

Wednesday, March 18, 2009 7:58:00 AM

saya teka lagi.. ada rm 7.00

Wednesday, March 18, 2009 7:59:00 AM

Rm6...TUL TAK

Wednesday, March 18, 2009 7:59:00 AM

ni last saya teka untuk pagi ni.. ada rm 8.00

Wednesday, March 18, 2009 8:01:00 AM

LEH TEKA DUA KALI KE? rm6.50

Wednesday, March 18, 2009 8:02:00 AM

ni last ni pasni saya tak teka lagi..janji ni.. hohoho rm 6.00

Wednesday, March 18, 2009 8:26:00 AM

saya teka RM7. mekasih..hadiah takyah post...hantar je terus

Wednesday, March 18, 2009 8:29:00 AM

saya teka rm10.50..
erk jauhnya beza ngan yg lain2?

Wednesday, March 18, 2009 8:41:00 AM

RM 6.. aku betul yea yea aku menang!!!

Wednesday, March 18, 2009 8:42:00 AM

nak teke lagik nih.. yang dalam bakul tu ada RM20... yahuuuu menang lagikk... hahaha

Wednesday, March 18, 2009 8:43:00 AM

saya nak teka jugakk... rm12 kot... hehehe.. pekate ko cuba bagi klu sket.... tak pun.. terbalikkan jek syiling tu seme atas lantai.. senang sket nak kira...

Wednesday, March 18, 2009 8:45:00 AM

wei... penyertaan bukan sekali aje kan?? hehhee.. takde dalam terms n condition pun.. so, aku nak teka lagi sekali... rm10... tak pun rm11.. ahahahhaha... nak teka banyak banyak batal ke penyertaan??? heeheh

Wednesday, March 18, 2009 8:47:00 AM

kak mimi teka RM 10.50

Wednesday, March 18, 2009 9:01:00 AM

mak aih...terkejut ala² beruk aku ni...ramainya yang meneka...berkali² lak tu...malangnya semenya salah...

sya- permintaan ko tu nanti aku lunaskan sebab aku dah susun kesemua duit tu satu persatu...tapi tunggulah pemenangnya weii...ni tadop sorang pun yang menang...hoh...

Wednesday, March 18, 2009 9:10:00 AM

hoh xdo pemenang lagik?? ok la aku teka lagik r... RM9,RM9.50,RM11.50,RM12,RM12.50,RM13,RM13.50
RM14,RM14.50,RM15,RM15.50,RM16,RM16.50,RM17,
RM17.50,RM18,RM18.50,RM19,RM19.50,RM21... hahaha

Wednesday, March 18, 2009 9:13:00 AM

ayang...salah...salah...hahaha...cuba lagi ☺

Wednesday, March 18, 2009 9:16:00 AM

hoh.. salah lagik..??? ce ko cakap ada berapa.. senang aku jawab.. bole cengitu?

Wednesday, March 18, 2009 9:17:00 AM

iskkk.... baik ko senaraikan dari 10-50 jek ayang... huh!

aku nak teka lagik ar camtu.. ko neh.. buat ar adiah tuk hampir tepat jugak wei.... aku teka lagik ar... rm22.. rm22.50...rm23..rm23.rm24.. rm25... rm26.. rm30 terus... hahahahha

Wednesday, March 18, 2009 9:19:00 AM

oi ayang, mana aci teka sekaliarung cenggitu..
oo belum ada yang menang ek.. kak mimi teka lagi.. tak salah kan ... mm RM7.50 kot

Wednesday, March 18, 2009 9:22:00 AM

selagi takde orang teka betol.. aku nak teka lagik... rm10.40...

Wednesday, March 18, 2009 9:22:00 AM

aku teka lagik yeee... hahahhaha.. rm13.40... rm31.40.. rm32.50... ok tak?

Wednesday, March 18, 2009 9:25:00 AM

teka lagi... RM8.50!!!

Wednesday, March 18, 2009 9:28:00 AM

aku teka lagikkk.. rm9.50... rm9.00... rm9.40

Wednesday, March 18, 2009 9:29:00 AM

aku teka lagikkk.. rm9.50... rm9.00... rm9.40

Wednesday, March 18, 2009 9:33:00 AM

wah.. dah ada term n conditions gituuuu.... tak tepat lagi ke... penat la kami kami ni teka... hahahhahaha... takde klu klu ke wei??? genap ke... ada sen sen neh weiiiii??? jangan ada cam 85 sen ke... udah la ye.. hahahahha

Wednesday, March 18, 2009 9:39:00 AM

wei duit terbelah tu ada pada 50 sen jek la.. duit kekecik xmain la terbelah2...

Wednesday, March 18, 2009 9:41:00 AM

ok...ok...penyertaan ditutup...dan pemenangnya ialah...KAK MIMI...hehehe...jap...aku upload gambar duit syiling yang tertera amaun rm7.50

Wednesday, March 18, 2009 9:43:00 AM

ntah2 rm5.50.. hehe

Wednesday, March 18, 2009 9:43:00 AM

oit.. aku nak menang jugak rrrr... Rm7.50 hahahaha

Wednesday, March 18, 2009 9:48:00 AM

ceh ayang...ko kalah...kalah...sebab ko post selepas aku umumkan pemenang...so pada kawan2 yang meneka mekasih bebanyak...sok² aku suh teka lain lak...hehehe...

Wednesday, March 18, 2009 9:53:00 AM

Ya allah, tak sangka plak. sebab main belasah jer.. mekasih yerk zan..

Wednesday, March 18, 2009 9:54:00 AM

lupa plak nak bagitau.. kiranya menang dan dapat hadiah ni sempena besday akak la harini.. alhamdulillah, rezeki

Wednesday, March 18, 2009 9:54:00 AM

hehehe... dah ada pun... takdelah pening nak teka teka lagi.. patutnya dari awal ko letak gambo duit yg ko dah susun tu wei.. hahahahha...

Wednesday, March 18, 2009 9:56:00 AM

giler...kalu dari awal aku letak, saper post paling awal dialah yang menang...mesti ada yang berlumba2 ni...hoh...sajesyen ditolak...ha kak mi..sila emailkan alamat ye...hehehe...hepi besday kak mi...☻

Wednesday, March 18, 2009 9:58:00 AM

kak mimi tahniah ok.. hehehe

Wednesday, March 18, 2009 10:52:00 AM

alah..tak dek rejeki aku...kalu tak dari awal lagi dak menang...kakak pun tahu jumlah dalam tu..

ibu hanan"tu bkn ke sebahagian duit mas kawen kita??"

Wednesday, March 18, 2009 10:59:00 AM

hehehe...abang tak leh join la...
eh bang, duit ni bukan duit mas kawen kita la...mesti abang lupa yang duit mas kawen kita semenya tahun 1981 dan 1982...ada tersimpan rapi lam kotak kat lam almari tu...tak terusik pun...

Wednesday, March 18, 2009 11:04:00 AM

kekeke...lupa lak..

Wednesday, March 18, 2009 11:06:00 AM

heheh...ni rasa nak kuarkan balik 'ayat' arwah mak ni...:p

Wednesday, March 18, 2009 11:12:00 AM

alamat akak,
Nazathul Hamimi Abdullah
Arkib Negara Malaysia
Jalan Duta
50568 KL

Wednesday, March 18, 2009 11:18:00 AM

huh! ni musti mot dah bgtau kak mimi neh..
ini tidak adil!
mot, bg peraduan lg..
kasi sume dpt hadiah.. hehe..

Wednesday, March 18, 2009 12:01:00 PM

harrmmmp...bebaik sikit...bukan selalu..

Wednesday, March 18, 2009 1:57:00 PM

lor baru nak masuk bertanding..

Anonymous
Wednesday, March 18, 2009 2:40:00 PM

huhu...tak berkesempatan nak meneka....kak...jgn lupa ye...wat lagi kuiz2 cmni...yang menguji minda....

Post a Comment