Friday, March 13, 2009

Ni Kira Rasuah Jugak Ker???

semalam kan, aku dapat satu panggilan dari parents budak ni...lemah dan lembut jek cara percakapan dia...perempuan tau...minta tolong aku sesangat, sebab dia nak dapatkan surat dari DCA tuk anak dia mengikuti kursus penerbangan kat sekolah² yang diiktiraf oleh DCA ni...katanya tuk anak dia...anak sulung plak tu...hurmm..dah jadi keje aku la kan...kalu tiba kuarnya result SPM ni menimbun surat permohonan datang berkunjung...sib baik la format suratnya sama...aku just kopi dan paste jelah alamat²derang tu...sebab memang guna standard letter pung...eh berbalik pada citer parent yang tepon aku ni...so dia beria la datang nak jumpa ngan aku, sebab katanya dia nak urgent surat tu...alahaii...jadi kejelah pulak kan...bukan apa, kalu bos aku ada di opis setiap masa, mang tak jadi masalah kalu nak on de dot itu surat...aku leh buatkan...sebab format surat tu mang ada lam komputer aku ni...

so aku kata kita nengok esok camner...dan hari ni parent tu pun datang...dia dah ada kat konter, memula aku pesan suh tinggalkan kat konter jek, nanti (nanti tu bila aku rajin nak ke depan la kan...jauh weii itu konter perlesenan dari bilik opis aku ni) aku datang amik la...tapi dia beria nak jumpa ngan aku...hurmm...ikut la kak...hehehe...tadi dia datang jumpa ngan aku...siap salam ukhwah tu...alahaii...pastu dia hulurkan paperbag dibawah...

teng...teng...korang tau apa yang terisi lam paper bag tu...ni dia...Ferrero Rocher...erkkk...tak pe aku terima ni...ni kira rasuah jugak ker??? kang tak pasal2 itu BPR dok siasat² aku, tak ke kes naya tu...hahaha...tapi memandangkan kakak tu, beria² dan ikhlas memberinya, maka aku menerimanya dengan senang hati...lalalala...dapatlah aku makan ini cokelat...nak aku sendiri beli???erkkk bazir duit ar...mahaiii...ekekeke...
pastu semala cek kat peti pos, adalah surat dari JJ ni...yahoo...rebate form dah sampai...suh aku kolect itu voucher la...kali ni dapat RM60...jadilah...banyak la jugak dari sebelum² ni kan...tapi rasa aku kalu itu duta JJ lagi banyak kut...mesti ratus² punya...dah dinamakan duta JJ kan...kalu takat RM puluh inggit ni mang tak layan ar...hahahaha...

so tak sabar aku nak ke JJ, tebus ini rebat dan pungut ini voucher...paling lambat pung, leh aku simpan tuk JCard day yang akan datang ke...bebila aku nak guna ker...ok gak kan...hehehe...tolonglah...

so sebelum aku selamat berpantang ni, haruslah ku gesa itu hubby ke JJ yang berhampiran tuk amik ini voucher...sebabnya haruslah diredeem sebelum 30 Jun 2009 seperti yang tertera di dalam gambar di bawah...
tu jelah, aku nak makan cekelat ferrero rocher ni...kalu ada sesapa yang nak join, meh ar...g pun tadop orang kat opis ni...ikutkan hati nak jek aku balik umah saat ni jugak²...hahaha...:P

17 comments

Friday, March 13, 2009 2:28:00 PM

emm rasuah la jugak... hehehe tapi mmg r dia bagi ikhlas.. tu namanya rasuah dgn ikhlas.. emmm tatau la kannn

Friday, March 13, 2009 2:31:00 PM

yelah...tapi kalu dia bagi ko, camner...nak amik ke tak...hehehe...:P

Friday, March 13, 2009 2:33:00 PM

sius wei aku xamik..

Friday, March 13, 2009 2:37:00 PM

aku pun tak amik...ni rasa dia tertinggal ni...hahaha...:P

Friday, March 13, 2009 2:41:00 PM

ahahahahahahah.....ye la tu tertinggal.. cam tu kire bole makan la wei.. ahaaaahahahha

Friday, March 13, 2009 2:53:00 PM

RASUAH LER KAK.....ISK3..

Friday, March 13, 2009 3:15:00 PM

rasuah..tu..walupun kecik...anak dalam perut makan sekali...bagi sama kat bebudak opis yang len..jgn makan sorang2....

Friday, March 13, 2009 3:29:00 PM

hehehe...iyolah...baik...kang kalu wat balik, abang tak yah makan ok...:P

Friday, March 13, 2009 3:39:00 PM

zan, aku pun baru nak wat enty JJ tu gak.. hehehe akak dapat pat ploh inggit..

ala yang penting nawaitu.. jangan pikir apa2.. anggap la tu rezeki..

Friday, March 13, 2009 3:41:00 PM

tul² kak...tak pikir apa ni...tengah kunyah² hahaha...tolonglah...:P

Friday, March 13, 2009 3:58:00 PM

heheheh..bagi aku memang rasuah pung...dia ada tujuan tu..sebab tu dia kasi..
mesti dia beli kat langkawi tu...kat sana murah giler wei...hehhehehhe..

Friday, March 13, 2009 5:22:00 PM

kalu ko makan sorang, kira rasuah...

kalu bagi aku, kira sedekah..aku bedal!

Friday, March 13, 2009 5:31:00 PM

aloo..zan..wei...sihat ker ko...ni aku nak minta la jasa ngan sifu tongga nih..hehhehe..jgn mara..kalo la ko ada maser ko kodek2 la blog aku ni..aku ni baru nak memblog...ni terpengaruh ngn pijot ler ni..erm..yg aku tau nak tukar layout jer..setting comment ker tak tau....jot kata tak leh tinggal komen...aku nak wat cam ko yang pic berderet kat tepi tuh...pung tak reti..heheheh...ni user name aku...lissa_mayel@yahoo.com...p/w aku nurlissa...tulun erk..hehehhe...

Friday, March 13, 2009 6:05:00 PM

azah...aku dah buat tu...kalu ko post entry baru...tak yah tukar kaler tulisan tu...sebab dah setting bagai...kalu idak ianya akan kelam...mekasih...

Friday, March 13, 2009 6:50:00 PM

woi zan patut la aku nengok lain macm jer blog aku nih....
tetiba plak kuar gambaq...ni mesti ko nyer keje nih aku pikir...erm..satu lagi hal..apsal pic yang kat atas sekali nun..ko nyer besar..aku nyer kecik...huuhu....
tq r....

Friday, March 13, 2009 6:53:00 PM

aku nyer beso dan ko nyer kecik gambar tu sebab saiz gambar la...aku dah nengok tadi...ko tu suka tul tukar2 gambar...pelik aku...huh :P

Saturday, March 14, 2009 10:03:00 AM

wah wah. ada username n paswod disini. mari kita godek2 blog azah hahhahah...gelak jahat ni

Post a Comment