Thursday, March 5, 2009

Tujuan Yang Melencong...

tadi...aku baru balik dari Alamanda...teman kawan aku p AmBank kat situ...sebab dia ada urusan untuk disetelkan...so aku mengikut jelah, secara kebetulannya my boss on leave today...pe salahnya mengisi keboringan aku yang tiada berkesudahan ni kan...

so dah siap seme² urusan tersebut, maka kami terus berjalan² mengabiskan waktu rehat yang diberi...pastu masa melintasi McD tu, adalah aku nampak promosi seperti yang diterangkan kat blog papa aqil ni...pasal promosi tuk Corporate Value Plus tuk kakitangan kerajaan cam aku ni kan...so bila dengar penerangan yang diberi tu, maka termakanlah pujuk rayu la aku ni...g pun aku pun dah lama gak nak bertukar hangin dari prepaid ke postpaid...sebab tu aku tak teragak² amik plan Corporate Value Plus 50 yang bermaksud RM50 sebulan...aku rasa berbaloi gak lah, sebabnya selama ni, rasanya lam sebulan tu, sekali top up RM30...tu tuk sekali, kalu berkali² top up sah la lebih dari RM50 tu kan...

aku amik plan yang paling murah dan tidak membebankan...oklah tu...keterangan lanjut sila klik pada gambar tuk imej yang lebih jelas tuk dibaca...mekasih...

makanya dah siap² mengisi borang yang diperlukan, adiah yang diberi adalah seperti dibawah...hehehe...oklah, dari tadop langsung...berkali² aku dok tanya kena bayar apa² tak, sib baik tadop dan semestinya ianya adalah FOC...tuk government staff only ok...
nilah enpun Nokia 1680 yang diberi percuma...aku cuma upgrade nombor yang sedia ada dari prepaid ke postpaid jek...so billing aku tetiap bulan adalah RM50 sajork...
selesai semuanya...maka perjalanan diteruskan ke Carrefour...hajat dihati aku nak cari cheese, sebabnya semalam kakak sibuk dok suh buka peti, nak cheese katanya...puaslah aku memujuk sebab aku dah lama kelupaan tuk membeli itu cheese kegemarannya...
Cheese cap Kraft ni sedap sikit berbanding ngan cap Cheesedale yang agak masin...
pastu sempat gak ar amik 2 bungkus Mamypoko ni...aku li yang 3 keping jek...sebab tuk percubaan, bukan per...skang si kakak ni kalu time malam asiklah leaking kalu aku kelupaan tuk menukar pampersnya itu...kekadang abis itu tilam disebabkan keleaking'annya itu...tetambah aku ni semakin kurang kudrat tuk menukar pampersnya itu pada tengah² malam...so kenalah cari alternatif lain kan...tadi ingat nak beli yang pek beso..tapi rege dia RM30+++...aku kena tanya duta mamypoko dulu la, sama ada rege tu murah ke mahal...hehehe...haruslah wat sebey dulu kan...

aku beli dua saiz...sepeket saiz L dan sepeket lagi saiz XL...malam ni nak try pakaikan kat kakak...haraplah ianya kering dan simanja tido lena sepanjang malam...:P
pastu naik lak ke tingkat atas...tetiba ternampak satu tshirt ni...wahhhh kaler pink...aku dah lama suh hubby aku tu pakai kaler pink...tapi tak maunya dia...ni aku nak paksa jugak² sebab aku dah beli tau..."abang, ingat tak tshirt cap ni kita pernah beli sehelai kalu tak silap la, masa kat jj...masa tu ada oper...hehehe..aku berkenan ngan kaler tshirt ni...ekseli aku nak amik saiz XL tau, tapi memandangkan saiz tersebut takde, makanya aku amik jelah saiz L...bila diukur saiz L dengan saiz XL tshirt yang lain, lebih kurang beso jek, makanya aku amik jugak² la...

sajelah aku amik gambar tanpa membuang itu price tag...biar en hubby ku nengok berapa regenya...hahaha... :P (tak ikhlas ke aku ni) hahahaha
pastu singgah ke bahagian toys plak...ingat nak cari wooden puzzle tuk kakak cam kat taska tu, tapi hampa, sebabnya tiadalah dijual di C4 ini...harus jugak dicari di Tesco...bukan per, since aku nengok kakak dah makin pandai mengenal dan menyesuaikan puzzle, makanya haruslah aku memberi sokongan kan...kenalah cari gak kan...tadi aku just beli puzzle mat yang kecik jek...sebab yang dok ada kat umah tu beso sangat...dan dah dijadikan sebagai tikar getah pun...dah dinamakan puzzle mat kan...hahaha...

ni aku li tuk mainan dia...leraikan satu persatu, kendian suh dia matchkan...
aku pun tak tau apa motif aku beli puzzle mat yang beso ni...walhal kat umah dah penuh pung...mungkin terpengaruh ngan regenya kut...rege oper...RM5 sajork...
dah puas hati dengan apa yang disambar, maka haruslah keluar dari itu C4 sebelum pengaliran wang keluar menjadi semakin bertambah kan...hahaha...on da way nak balik tu, singgah kat A&W sebab aku teringin nak minum root bir float...aku minta yang large tapi agak keciwa kerana yang largenyer cup tuk take away dah kehabisan stok, makanya aku redha jelah bila si cashier itu mengoper yang regular sahaja...jadilah dari kempunan tak abis kan...ihikss...pastu ternampak beg dibawah seperti yang tertera kat blog papa aqil...so dek kerana regenya hanya RM3.80...so aku amiklah satu...aku minta kaler pink tapi dapat merah...ke kaler ni memang pink...tah la...balik ni baru aku perasan...ishhh...

bleh muat 2 keping pampers dan botol susu tuk jejalan cari makan...hehehe...
ok...tu jek citer sepanjang aku berehat tadi...aku kuar awal tadi...dalam kul 12:00 gitu...acilah kan...kiranya waktu rehat gak ar tu...skang ni aku dah jarang turun ke taska nengok kakak...sebabnya, keadaan aku yang agak kurang larat la...g pun, kakak bila ada aku, banyak akal dia yang keluar...sampaikan aku tak larat nak melayan...ni bos aku takde, nengok ar dalam jam 4 kang, aku turun amik dia bawak naik opis dulu...bos pun takde ni...oklah...cau cen dol...nak solat jap sebelum aku dok berehat sampai amat susah nak bangun...selamat membaca dan melihat gambar ye...daaaaaaaaaa

21 comments

Thursday, March 05, 2009 2:14:00 PM

wah wah wah..
ko pun sambar gak tepon tu yer.. tapi tepon tu keypad tak best.. haha...

beg a&w pun ko rembat gak .. huhu

Thursday, March 05, 2009 2:17:00 PM

keypad tak beh ke tak kesahlah joi...bukan aku nak pakai pung...aku nak tukar postpaid jek...hehehe...aku sajelah nak wat koleksi tepon ni, tunggu besday sesape nanti, aku adiahkan...skang pun dah kai dua nset...cam membazir ar plak...hehehe

heheh...haah, beg tu pun aku amik gak...sajelah wat tambah koleksi beg si kakak tu...hehehe...ni seme gara² ko la...huh

Thursday, March 05, 2009 2:26:00 PM

izan..besday aku esok..aku tak kisah kalu ko bagi hadiah enset tu kat aku..

macih

Thursday, March 05, 2009 2:29:00 PM

erkk...ko ingat aku hilang ingatan ke nora...
terang² ler aku tau dah masih tegar ingatan aku ni yang besday ko tu jatuh pada 20 Ogos pada setiap tahun...percubaan menipu ni...rejekkkkkkkkkk

Thursday, March 05, 2009 2:38:00 PM

beseday aku bulan 4.. kebetulan ko ngah pantang kan? nak kuar tak dapat.. so, bagi jek adiah yg dah siap ada kat umah tu... mekasih izannnn...

Thursday, March 05, 2009 2:43:00 PM

uikss...ramai lak yang oper nak ni...baru nak wat amal ibadah...nak kasi kak member kita yang tadop nset sebab rumah masuk pencopet...hahaha...

Thursday, March 05, 2009 2:46:00 PM

oit..betoi ke tak yah bayar tu..takut nanti bulan depan dia masuk dalam bil jer..esok ada promotion lagi tak???
hset lama hang nak jual bagi tau aku tau...hehhehehe

Thursday, March 05, 2009 2:46:00 PM

izan marah sbb aku salah komen.. patutnya aku kena komen bahagian mamypoko.. bukan mintak enset.. ahhahaha.. mencik ah! so, komen lagik sekali...

izan.. kalau XL34 rm30.++ tu aku rasa murah ar... sbb salunya aku tengok rege dia rm33.++ camtu kot... aku pun sbnarnya jarang beli yg XL38.. cam rugi la kalau nak comparekan dengan jumbo pack.. xl50 tu... salu kalau beli memang terus beli XL50.. setakat ni paling murah aku li XL50-RM42.++ camtu..

Thursday, March 05, 2009 2:51:00 PM

sya...kompem aku tak paham...kena belajar lagi ni...tapi kalu penerangan ko siap ada gambar, lagiiiiiiiiiiiiiii kul weii...

sue...kompem la...tuk maxis sahaja...tapi hang pakai selkom nak tukar maxis pun muleh...

Thursday, March 05, 2009 2:52:00 PM

OOOOO....TAK CAKAP PUN...

Thursday, March 05, 2009 2:57:00 PM

hehehe...kantoi disitu...balik umah ler cakap...kan surprise ni... :P

Thursday, March 05, 2009 3:04:00 PM

sila guna CSL mcm aku..senang....dua2 sim kad leh masuk...n on serentak ye..kalo org call serentak pun boleh...hold satu, jawab satu,....cap mesia...

Thursday, March 05, 2009 3:11:00 PM

takmo ar guna cap mesia...kata ko nak snap gambar by pon pun tak leh...gambar tak clear katanya...gambar2 yg ada kat blog aku ni, kebanyakkannya aku snap guna SE W660i aku tau...hehehe...:P

Thursday, March 05, 2009 3:39:00 PM

izan, meh nak jelaskan sikit pasal mamypoko tu..macam echa cakap.. kalau kau boleh dapat harga RM30.++ untuk saiz L 34 tu memang murah.. biasanya harga MP ni dari RM 33.90 - 39.90 bergantung pada tempat/kedai.. kiranya ni untuk pack yang regular la..

kalau nak beli jumbo pack plak MP XL 50 tu biasanya kat giant, tesco or care4 harga dalam RM52.00 ke atas.. tapi kalau time offer, biasanya memang boleh dapat macam echa cakap tu RM42.00 ++ .. tu kira memang murah sangat.. akak pun selalu tunggu offer cenggitu, terus beli pack besar.. dan beli dua tiga pack jumbo sekaligus

Thursday, March 05, 2009 3:40:00 PM

sama la zidah aku pun kai hp dua sim skang nih..senang kan.even aku kai satu no je.heheh..

Thursday, March 05, 2009 4:12:00 PM

tapi tul ar kak mimi, kan... MP ni murah kalau kat Giant, C4 ngan tesco jek.. kat JJ jarang ar rege murah gitu...

Thursday, March 05, 2009 4:38:00 PM

ish rugi jek aku beli hp baru...idak aku nunggu ko bg aku hp nih pun tak pa..leh tak gitu...hehehehe

Friday, March 06, 2009 6:17:00 AM

sya...kat kedai ubat murah tak???mana tau kut2 la ada jual...hehehe...

Friday, March 06, 2009 9:22:00 AM

kat kedai ubat cina susu la yg murah... kalau pampers tu.. aku ada bandingkan jugak... cam pet pet... kalau kebiasaannya time oper, aku li kat tesco dalam rm27.++/28.++ kan.. (harga takde oper dalam rm33.++ camtu kan) kat kedai obat lak.. dalam rm30.++)... paham tak?? iskkkk... ko mesti tak paham kan?? hehehe.. kiranya murah dari harga takde oper.. tapi mahal sket dari harga ada oper.. kesimpulannya bole beli time takde oper.. hahaha.. berbelit dah ayat aku neh... ko paham paham sendiri la..

Friday, March 06, 2009 9:40:00 AM

hoi..meriahnya cam pasar! cam tak caya lak dapat handphone terusss...bagusla ko. pandai ko servey...
ko nak kasi laki ko pakai pink? hilang akalkah ko? tapi kalu laki ko tu sesuai..tak kisahla kan. kalau laki aku laa..aku beli kaler pink hatta berharga seribu hinggit pun, dia sanggup bakar beb..

Sunday, March 08, 2009 8:17:00 AM

hehehe...kak...aku mana ilang akal...ok per laki aku pakai pink...nampak 'jambu' weii...suka ar...suka...hehehe

Post a Comment