Thursday, April 9, 2009

Bestnya Kan???

aku ni kan...kekadang pernah gak termimpi dapat a bouquet of roses seperti gambar di bawah beserta ngan chocolate ferrero rocher masa lam pantang ke, masa besday ker...time annibersari ker...bebila ker...tanda kasih sayang dari somi terchenta...tapi kan...aku rasa ini hanyalah sekadar anganan aku...aku tau lah, hubby aku tu bukannya romantik ala jentik2...so aku simpan jelah impian aku ni jauh di sudut hati...bukan aku minta barangan yang mahal pung...hahaha...walhal aku tau, sejambak bunga gini dah makan ratusan ringgit...cam bos aku kasi masa aku kat sepital ari tu...dia kasi bunga ros dalam bakul...tu pun aku nengok rege dia rm180 sebab maybe my bos lupa nak buang itu price tag...giler mahal kan...mana tau satu hari nanti hubby aku terbuang tebiat bagi aku menda2 alah gini...mak aih...ada aku menyengih sampai ke telinga ni...hahaha...omongan kosongkah aku????

dapat 'a bouquet of roses' cam gini pun ok gak...cun per bunga rose kaler pink2 ni...akan ku framekan sampai layu...hahaha...
tapi kalu dapat cam gini lagilah beh...aneka warna...aku rasa aku pernah dapat cam gini masa berchenta joli sana sini masa hari rose kat itm dulu...berjambak2 aku dapat...tak caya tanya kat asha or emie...derang satu bilik ngan aku dulu...derang tau la...tul ker???:P
pastu dapat cekelat gini...behnya...aku rasa beh sangat la...walhal aku leh jek beli sendiri kan...tapi rasa aku, kalu ada yang adiahkan, terutama hubby sendiri lagilah rasa enak itu cekelat...hahaha...sabar jelah aku ni...ngada2 kah aku??? aku tau, hubby aku mesti baca punya aku punya blog ni...dia kan penjejak yang tegar kat blog aku ni...hahaha...so camner bang???salah ker kalu punya impian begini???ke tak masuk dek akal???erkkk...tolonglahhh....hahaha...

17 comments

Thursday, April 09, 2009 11:58:00 AM

insyallah tak lama lagi impian mu akan terkabul.. .. en. somi, sila tunaikan impian orang lam pantang tu..bukan susah sangat pung permintaannya..lain la nak bungalow ker, mercedes ker.. tu memang tak dapat la kan. hehehe

Thursday, April 09, 2009 12:01:00 PM

hah kak..kalu betulah dia bagi gini...memang masin la mulut akak tu...hahaha...tolonglah...

Thursday, April 09, 2009 12:09:00 PM

santek nye bunga yg ke2 tu wei... wow...

Thursday, April 09, 2009 12:33:00 PM

tu ha ngko dah entry kan hajat ngko ni emm sure en somi pun baca pastu paham2 sendiri r kan.. sila ye kabul kan permintaan ibu dlm pantang ni.. hehehe..

ngko ucap x terimakasih masa bb irfan tu lahir??

Thursday, April 09, 2009 12:37:00 PM

ko tanya saper tu yang??tanya aku ke tanya hubby aku tu???aku ucap tima kasih kat doc2 dan nurse2 tu jek...masa bb irfan lahir...tul ker???:P

Thursday, April 09, 2009 12:57:00 PM

ini entry mcm permintaan secara 'halus' la ni ek..ehehehe..ha lepas ni paham2 la kot si somi...

Thursday, April 09, 2009 1:56:00 PM

meh aku jawabkan untuk harris..

"yang..yang,bukan tak masuk akal permintaan ayang tu..cuma tak tercapai akal jer abg nak membelinya.bunga tu,udah ler beli memahal..last² layu,ke tong sampah gak.dahtu daunnya bukan boleh wat ulam pown..ttg ferrero rocher tu,alah..cekelat yg bulat² kenkadang cam bentuk duit tu pun cekelat gakkan.sama jer rasa dia.takpun abg belikan ayang cekelat apollo nak x?sebiji fererro..nanti abg kirim dkt mrs. hakim ye sbb kilang apollo tu kat kg. dia..ayang sabo ekk.."

Thursday, April 09, 2009 2:09:00 PM

halus jek permintaan ko ek kat haris.

aku dulu, masa bercinta, dapat 3 kuntun rose merah, pastu cekelat feraro recher ngan anggur, itupun alasan ngape bunga 3 kuntun je katnaya, menandakan ayat i love yu..padahal saje tak beli bebanyak sebab mahal..

pepandai la haris nanti beli tu kan?

apo la zan, bunga besar2 wtpe.last last layu..kalu aku, aku mintak uwang..

Thursday, April 09, 2009 2:24:00 PM

UWANG???aku pun akan suke uwang.. walaupun tak mintak, pepaham ajelah kan.. hehehehe

Thursday, April 09, 2009 2:25:00 PM

ops izan tu soklan utk en haris ler kan.. sempene ngko lahirkan bb irfan ler...
aku dpt 3ketul cekelaf FR tu gubah bentuk cam munga rose...yg aku mintak dia beli dari KLIA..hehe zalim sungguh aku nih..

Thursday, April 09, 2009 3:46:00 PM

takpe zan..janji hasben ko ingat kat ko & anak2, itu dah lebih baik dari bunga yg ko mintak tu..tapi klau dia bagi juga, itu dikira bonus..

Friday, April 10, 2009 10:15:00 AM

ramai lak yang tlg jawab utk aku nih..aku bukan tak teringin nak beli sesemua tu..sebab aku tak pandai..nak beli barang dapur sejak ibu dlm pantang pun aku dah susah..aku tak pandai nak membeli dengan cara jimat..nak beli boleh tp aku akan pikir byk kali..last pk2 tak beli..susah ooo kalu bini dok lam pantang gini..selalu aku serahkan je..nak beli apa benda dan aku bayar..bidan pun kata bini aku tu pandai manage duit dan aku jenis berhati2 kalu wat pepe..

Friday, April 10, 2009 10:19:00 AM

sambung lg..apa mrs hakim ckp..mcm tulah dlm fikiran aku..minta maaflah syg..kalu sayang minta benda lain yang harga beratus dan syg leh pakai lama..insyaallah akan diusahakan..Cekelat FR tu ang leh beli lah..tp syg tak makan pun..yg dlm peti tu dah keras kong, lst2 abg gak makan..bunga pun abg pernah jugak beli masa pg cameron aritu..kiranya dapatlah jugak walaupun elemen sentimentel dan romantik gedik2 tak terdapat dlm tu..

Friday, April 10, 2009 10:25:00 AM

walaubagaimanapun...tunggu jelah jika satu hari nt..abg ter beli bunga harga ratusan ringgit ngan cekelat yang mahal utk sayang..ataupu jugak masa tu abg dah terbuang tabiat ke..dapatlah..WALLAHUALAM...sekian terima kasih...

Friday, April 10, 2009 10:25:00 AM

U/P ms hakim..bukan ayang tapi sayang..sila tukar

Friday, April 10, 2009 11:07:00 AM

Sayang ker??? oklah...sayang sayang,sayang sayaaaaannggg sayang.sayang,sayang sayang??? Ooppss,terlebih suda (sambil tgn tutup mulut lari kedek²..)

Friday, April 10, 2009 11:12:00 AM

mrs hakim...terima kasih

Post a Comment