Monday, April 13, 2009

Citer Apa Yang Best Ek???

hurmm...hari2 time hubby bekerja adalah hari yang paling membosankan bagi aku...tadop orang nak berborak, tapi mujurlah ada kakak yang rajin melayan aku berborak...walhal aku yang kena layan dia kan...hahaha...so tetiap hari ginilah aku...stat jam 1:30 petang bermulalah episod aku menonton tv sampailah hubby pulang ke rumah...kiranya aku dah hafal citer2 yang ada kat tv tu...dah per lagi yang leh aku buat...takkan nak kuar p suping bagai kan...kang ada yang kena marah ngan en somi...g pun tak sanggup aku, nak hangkut 2 'beg' besar gini...tak terhandle la aku gamaknya...hehehe...

so stat kul 1:30 hingga 2:30 petang dari isnin hingga jumaat di Saluran NTV7, nonton citer tvb bertajuk "The Good Old Days"...rasanya citer ni aku layan masa sekolah menengah dulu kalu aku tak silap...skang kiranya ulang tayang jek...aku suka citer ni sebab aku suka hero dia...si Ho Sang tu...encem...hahaha...
nilah rupa hero yang dimaksudkan...gambar pertama dan kedua...citer ni berkisar citer sekitar tahun 1950 an gitu...citer lama la kan...layannnn...
pastu abis citer tersebut, aku terus beralih ke tv3 lak...layan Sinetron yang bertajuk "Upik Abu & Laura"...ada kelakar, sedih, gembira gak citer ni...masa aku banyak terluang, so layankan ajalah...kalu idak, jangan haraplah kan...citer ni stat jam 2:30 petang hingga 3:30 petang...setiap isnin hingga khamis ya...
pastu dah abis, aku wat apa yang patut ar jap...tapi kul 4 petang tu, aku beralih ke saluran astro prima...layan citer indon bertajuk "Intan"...lama giler citer ni...skang dah episod 200 lebih dah...kalu drama melayu ar, jangan haraplah sampai beratus2 episod gini kan...tapi kalu indon, melimpah ruah tul idea derang...hurmm...kita orang melayu kena wat kajian lagi ni sal ngaper derang leh wat beratus2 episod gini kan...hehehe...sabar jelah...

so tu jelah aktiviti aku setiap hari....nak wat kejaan lain, lum mampu lagi...tunggulah sikit hari lagi...oklah, selamat bekerja ek...oh ya, aku tadop bos rini...so aku free sepanjang hari...bos aku ada di opis, sementelaah aku di rumah ya...daaaaaaaaaaaaaaaa....

6 comments

Monday, April 13, 2009 10:54:00 AM

akak tak pernah iktu citer intan ni.. sebab dah boleh agak citer ni panjang.. dulu akak ikut citer puteri yang terbuang.. pastu dah malas nak ikut lagi..

citer intan ni memang bapaknya panjang.. letih nak ikut.. masa akak gi indonesia, akak tanya la kot2 kalau ada jual cd citer sinetron ni. dorang kat sana cakap, citer2 cenggini tak popular langsung.. orang kat malaysia jer suka tengok citer2 cenggitu..

Monday, April 13, 2009 11:35:00 AM

kak...memang panjang sangat...sementara ada masa terluang ni, saya layankan aja...walhal masa keje ritu saya tak layan pun...mana nak sempat kan...kiranya citer intan ni citer rejek dari indon ler ek sebab akak kata orang indon tak nengok pun citer ni...hahaha...sian tul orang mesia ni...asik dapat benda yang rejek jek...

Monday, April 13, 2009 8:49:00 PM

aku dulu masa sekolah sekolah tngok citer the good old days tu..ingat la ho sang tu, pasti bini pertama yang baik hati, bini no 2..masa dulu dulu, citer tu main magrib..mak aku selalu marah tengok cite cina maghrib2 hari

Tuesday, April 14, 2009 7:26:00 AM

tul tu nora...memang pun citer ni dulu2 asik la main time maghrib...kekadang terkejar2...solat maghrib pun tak kusyuk...hahaha...

Tuesday, April 14, 2009 9:06:00 AM

aku dlu dlm pantang hehari hadap cite kartun. pastu kul brp tah harus tgk cite liontin.

Tuesday, April 14, 2009 1:25:00 PM

betul tu.. cite the good old days ni memang best gila masa zaman2 kita dulu..
pastu slalu kena marah pasal lepas jemaah maghrib je berdesup ilang..

Post a Comment