Friday, April 24, 2009

ღ¸¸ღღ¸¸Dominos Pizzaღ¸¸ღღ¸¸


semalam kan, aku tak masak apa pung...punyalah lapar...yelah tak tau nak masak apa...asik nasi jek hari2...nk masak beria ikut aku punya selera tak leh plak...yelah kalu ikut aku nyer selera mesti ar yang pedas2...tapi aku kan menyusu badan, kenalah hati2 sikit dalam pemilihan makanan...takut dak irfan tak leh tahan lak nanti...so senang citer aku tak masak...pagi tu hanya makan nasi lemak jek...tengahari lak makan sekut jek...nak masuk petang lapar menjengah...ishh...tak leh jadi ni...kena cari alternatif lain la kan...nak tak nak, aku pun dengan rajinnya mengorder domino pizza tu...bukan apa, aku tak makan tak per, tapi aku sian kat kakak tu...even dia tu bukanlah pemakan orangnya tapi pepagi hari ada gak dia minta nasi ngan aku...walhal makannya tak sampai separuh pinggan pun...dua tiga suap jek...hurmm...apa2 la kan...janji dia makan gak walaupun hanya sedikit...tapi kakak ni kuat menyusu...sehari kena buat dalam 5-6 botol gak la...yang 9oz ye kengkawan...

so semalam aku bukaklah website domino...nak wat tempahan...aku hanya amik aloha chicken yang bersaiz personal, breadstick, garlic bread dan apa tah satu lagi tu...seme tempahan semalam berharga RM28.20...sib baik la ada servis penghantaran percuma gini...kalu lah pizza hut kat Alamanda tu ada delivery servis gini, dah lama aku wat tempahan gak...hahaha..
so nilah hasil tangkapan semalam... alahaii...kepingin aku nak makan...sekali nengok ada nenas ar plak...so langsung aku tak makan...aku kasi kat hubby jelah tuk habiskannya...uhukss...
aku hanya makan menda ni...rentung jek kan...
nengoklah aksi2 anak dara aku ni...cam kebulur sangat kan...alahaii...sian kat kakak...maafin ibu ya...nanti ibu masak nasi kita makan dengan kicap ye...

lapo benar gamaknya ni...hahaha...
oklah tu cerita semalam...hari ni pepagi lagi aku dah masak nasi...tunggu nak goreng ikan...kakak pun dah minta nasi tu...sementara irfan tengah lena diulit mimpi ni...so aku kena bereskan keje dengan laju2...daaaaaaaa...

8 comments

Friday, April 24, 2009 9:50:00 AM

naper tk mkn nenas ke or dlm pantang tkleh mkn nenas....

Friday, April 24, 2009 9:56:00 AM

kak...dah lama saya tak makan nenas...sejak saya operate anak sulung dulu...

Friday, April 24, 2009 11:11:00 AM

amboiiii2....kemain lagi...nie mesti terliur bile nengok blog saya masa bestday capt sumar kan...tu yang uat deivery order kan2...heeeheeehee

Friday, April 24, 2009 11:35:00 AM

kamu kena tag...sila buat

Friday, April 24, 2009 11:56:00 AM

zan, pe kate ko order utk aku skali kire cam belanja makan la kan.. ye la ko kan dlm pantang xleh nk kuar berjumba-jumba kan..

untung kakak nak makan, mintak makanan lagik.. pastu yg best tu makan roti pjg tu dgn lazat sekali.. kalu dak 'abg' (kata dak kakak) dah lama dah lunyai kat tiko tuh..

Friday, April 24, 2009 11:57:00 AM

pastu nak tambah ni.. awat ko takut nk mkn pizza tuh? ada nenas pung, ko cabut jek r nenas tuh makan yg mana ada jek.. aler hai..

Zarynn Zariff
Friday, April 24, 2009 2:00:00 PM

luv 2 read ur blog!!

Friday, April 24, 2009 3:13:00 PM

dalam pantang mang elakkan makan benda sejuk...n tajam cam tuh...tapi klu dah habis pantang...tak salah makan...cuma dalam kuantiti yang sedikit....sama jugak macam limau nipis...ada setengah orang bersalin c-ser..pantang berpuluh tahun...tapi tengok penerimaan badan masing-masing...cam akak...semua boleh...tak de hal...huhuuh....

Post a Comment