Monday, April 20, 2009

Irfan @ 1 Months Old

alhamdulillah, hari ni genap la sebulan umur irfan ni ha...hurmmm...maknanya dah 30 hari aku dok berpantang ...tinggal lagi 14 hari jek nak cukupkan 44 hari tu ha...lamanya rasa...ishhh...ekseli tadi aku baru balik dari klinik...bawa si irfan cek up dan cucuk tuk umur sebulan ni ha...so far eberiting ok...berat irfan di kala umur sebulan ni baru 4.7kg...alhamdulillah...kira naik ler kan...sebabnya irfan ni lahir dengan berat 2.9kg sahaja...kira oklah tu...so neks cek up pada 18 Mei depan...tu cek up tuk umur 2 bulan dan akan dapat suntikan tuk 3 serangkai...kata nurse cucuk imunisasi masa umur sebulan ni baby takkan demam tapi cucuk 3 serangkai tu surelah akan demam...huwaa...dah ler aku naik keje pada 19 Mei ni...kalu baby demam mahunya nak tak nak aku kenalah amik EL kan...takkan nak biarkan orang jaga bila anak kita demam kan...alahaii...harap2 irfan kuat...tidaklah dia demam tatkala itu...sebabnya aku ada plan 'baekkkkkk' punya pada 18 Mei ni lepas bawa irfan ke klinik ni...hehehe...

sian kat irfan...peha dia telah tercemar dah...kena cucuk tadi...sib baik dia nangis kejap jek...lepas aku dakap dan peluk dia terus terlena...hurmm...aku tak pandang pun itu jarum ok...ngeri ar...
akhirnya dia terlena...sakit agaknya...
wahh...tido terlentang tu...tapi kejap je ni...pastu merengek suh aku riba...minta dikasihanilah kut...sakit buuu...
ada ke nurse tu cadangkan aku amik cuti tanpa gaji selama sebulan???huwaaa idak ler aku...kalu aku dan somi keje gaji riban2, akan aku pertimbangkan cadangan dia tu, tapi tulah, kami somi isteri ni gaji cukuplah buat menampung kami 4 beranak...hehehe... so sure2 la aku tolak mentah2 cadangan dia tu...hahaha...ya ampun...

oh ya...aku nak citer sal kad ni plak...tadi aku cek surat kat peti pos...so dapatlah surat dari baiboo seperti gambar di bawah...dalam surat tu adalah kad seperti gambar dibawah jugak...ekseli aku tak tau lagi apa fungsi kad ni...sebab yang daftar aku jadi ahli baiboo ni pun kawan pcm aku si elyies tu...ni baru aku nengok kat SINI tuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi apakah fungsi dan baiboo itu...hahaha...sabo jelah kan...

nilah rupa surat tersebut...
ni lah rupa kad yang aku katakan di atas...
oklah tu jelah citer aku tuk hari ni...nak buat apa yang patut...daaaa....

10 comments

Monday, April 20, 2009 3:51:00 PM

danish nyer apnmt cucuk 2bln supposely 8hb lps tp demam delay ler ke mggu ni..22hb ni..mmg confirm demam ek,ala risau nyer..zan,irfan isap puting gk ker?...

Monday, April 20, 2009 4:02:00 PM

kak....besar dah Irfan... huhu... tak sempat nak jumpe hari tu...ada masa jalan la kat sini...

Monday, April 20, 2009 4:08:00 PM

haah la long...dia isap puting tuk puaskan dia jek...tapi bukan penghisap puting yang tegar ar...ada masa dia mau...ada masa dia takmo...tk larat ler asik nak menetek jek dia tu...

rin-heheh jalan2 ke johor ker???insyaAllah ada masa, uang, sampailah kami sefamili ke sana...

Monday, April 20, 2009 4:23:00 PM

fuyooo berat naik dgn jayanya.. tu r khasiat susu cap gantung.. hehehe..

Monday, April 20, 2009 5:10:00 PM

ros pon pernah register baiboo..time peknen ros dok tgk apa pkembangan bbe setiap hari..kad tu bleh guna tuk dpt discount ler kalo ble brg2 yg ada dlm senarai..ntah xpernah pon beli sbb mahal2 lor..

Monday, April 20, 2009 5:35:00 PM

jwb tag aku plzz

Tuesday, April 21, 2009 7:37:00 AM

insyallah irfan kuat la...aikal masa cucuk 2 bulan tak demam..irfan mesti kuat cam aikal punya la...jangan sampai kak zan EL sudah saya dah tak sabar nak tunggu kak zan masuk keje nie..

ape pun jangan lupa plan baeekkk kita tu yea...

Tuesday, April 21, 2009 8:15:00 AM

sepet betul matanya... sebijik mata mot....
tido siap kerut2 kening lagi tu... apa lah yang dipikirnya tu

Tuesday, April 21, 2009 8:37:00 AM

x faham ngape nurse tu suruh extend lg sebulan?

Tuesday, April 21, 2009 11:07:00 AM

xde benefit sgt kad tu... aku dlu pn kobar2 je nk register... konon kate nti dpt adiah sekotak goodies seblum deliver... smpai skang aku nunggu... anak pn dh beso... penipu...

mmg ade kn cuti menjaga anak tanpa gaji... boleh apply tu n konpom dpt

Post a Comment