Friday, April 17, 2009

Irfan Vs Hadif

Assalamualaikum ye kengkawan...hari ni dah hari jumaat...yey...hahaha...

Pertama sekalinya aku nak ucapkan sekalung tahniah kepada Achot yang berjaya menormalkan diri tuk bersalinkan bb girlnya pada tengahari semalam...tak sangka berat gak bb achot ni...3.24kg tu...besar tu...tahniah ye chot...memandangkan aku ni dalam tempoh berpantang yang akan berakhir tak lama lagi, so tak dapatlah aku melawat ko dan anak di sepital itu...mudahan ko dan anak baik2 sahaja yuk...hehehe...

k, berbalik kepada tajuk di atas...senin depan yakni 20 April 2009 genaplah umur si irfan sebulan...hurmm...pejam celik, pejam tak celik2 dah hampir sebulan pun umur irfan ni...rasa baru jek aku dok meneran dengan jayanya...hahaha...sakitt wooo...tobat takmo daaa....so dek kerana umurnya dah jangkau sebulan, makanya aku diarahkan oleh meksi yang datang kerumah tuk membawa irfan ke klinik tuk diberi suntikan tatkala umurnya sebulan ini...dan tak sabar nak menimbang berat irfan ni...lupa nak bitau, aku panggil dia ni irfan tau...sebab aku kan suka panggil nama anak bermula hurup I...terpulang lah pada korang nak panggil irfan or hadif...ke ada yang nak manggil ngan nama nasr???:P

aku syukur sesangat padaNYA kerana jaga irfan ni amatlah mudah...malam2 kalu dia jaga hanya perlu diberi susu hinggalah dia tertido kembali...pendek kata, takdelah dia meragam cam menangis tak ketahuan tanpa punca atau yang seangkatan dengannya...tu yang sering aku set kan kat mind aku bila bangun tengah malam menyusu irfan...tulah antara semangat tuk aku melawan kemengantukkan aku tu...hahaha...kalu dia meragam lagi la punah aku nyer waktu tido kan...tul tak???

dan dibawah ni antara wajah2 terkini irfan yang sempat aku snap tatkala kakaknya tiada keperasanan...hehehe...ni wajahnya yang tengah melopong...pasai apa pun tak tau...

lena kan dia tido...so time dia tido janganlah diganggu...sebab kalu tersedar nak boleh tido balik makan masa wooo...walaupun mata tu tersangatlah mengantuk...

dan ini ketika celik..sepetkah irfan ini???ikut sapelah ni ek...nak kata aku, luas lagi mata aku ni...hahaha...

oklah tu jek pengceritaan aku tuk hari ni...sajelah kan...aku kan suka mengarut, bercerita bagai...tak apdet blog ni bosan lak korang...apatah lagi aku...so aku citer jelah pe yang terlintas di paler hotak aku ni...oklah...daaaaaaaaaaaaaa

nota dijariku: korang bulan ni bila ye kita gaji...aku dah kelupaan la...urat banyak putus ni...hahhaa

15 comments

Friday, April 17, 2009 8:05:00 AM

eeee...dah bulat n montel la si irfan ni...
tel tel nyer....geram aku tengok baby yang montel2 ni....irfan..meh nak gigit pipi tu,,.
pipi tembam tu yang sampai mata tak sepet tu...hehhehehhehe

Friday, April 17, 2009 8:30:00 AM

gaji ari kamis next week 23 aribulan

Friday, April 17, 2009 9:12:00 AM

adui izan...hadif ni sungguh mok2....auntie yies geram laaaaaaaaaaaaaaaaaa

Friday, April 17, 2009 9:16:00 AM

mana ada mok2 auntie yies...yang sedang2 saja...hehehe...

Friday, April 17, 2009 9:19:00 AM

memula nak wish tahniah utk Achot dpt bb juge selamat berpantang join d club izan hahaha.

dak irfan ni xtido buai cam kakaknye ke? dia x isap puting ke? huh bagus bagus.. ops.. lupe kakak dah x isap puting agi eh?

Friday, April 17, 2009 9:23:00 AM

yang...fyi kakak mana tido buai...aku tak ajar ler anak2 aku tido buai...sok2 aku gak yang susah cam ko nak angkut buai bagai...dia berputing gak tapi jarang2 bila nengok dia cam tak kenyang bila dah diberi susu sebanyak 5oz...riso gak kang pecah perut montel dia tu...hahaha...

kakak memang dah tak berputing...dia sendiri yang tinggalkan itu puting...

Friday, April 17, 2009 10:00:00 AM

bila la aku bole timang timang ni...timang timang, cubit cubit

Friday, April 17, 2009 11:09:00 AM

Izan... kejap jer ekk Irfan dah nak masuk sebulan...tgk gambo... dah beso... bila laa turn k.yt pulak nie... hehehehehe

Friday, April 17, 2009 11:36:00 AM

izan, camner aku nak buat background ni kasi cantik mcm ko.. kasik center?? lagi mcm mana nak buat live traffic feed tu boleh kuar nama blog yg nengok blog kita???TQ

Friday, April 17, 2009 11:54:00 AM

alamak lin...banyaknya ko tanya aku...kalu ko ada ym sila add aku ek...id aku cemomot...sementara aku masih online lagi ni...mekasih...

Friday, April 17, 2009 12:30:00 PM

ala... aku xleh ym dah kena blog..
block
nnti2 lah..

Friday, April 17, 2009 2:16:00 PM

izan.. ko ada x ni.. jom chat kat blog aku

Friday, April 17, 2009 3:12:00 PM

kak zan...tembamnya irfan...gerammmmm laaaa...
tak sabar nak tau bape beratnya sekarang nie...

Friday, April 17, 2009 3:30:00 PM

pipi dh terkeluar dr muka!
comel!

Friday, April 17, 2009 4:25:00 PM

aku dah jumpa yg traffic live tu.. tapi nak bg center tu je xjumpa.. tu siti, bukan aku.. tadi dia lepak tempat aku

Post a Comment