Wednesday, April 22, 2009

Jus Diet Mate 5

Salam Siaran...
Hari ni lambat pulak aku bersiaran ek...bukan per, pepagi tadi aku telah setelkan seme rutin harian aku dengan awal hari ni...sebabnya takmo jadi cam kes semalam la...dekat jam 12 tengahari gak ler baru aku leh mandi...mana taknya heroin dan hero aku ni wat peel...masing2 mogok takmo tido awal...alahaii...dan kesahnya aku gak yang mandi lambat bagai...semalam pun tak masak tau...tarak sempat ok...terkejar2 aku ni...so hari ni aku sedikit cemerlang la, sebab anak2 dua2 dah mandi dan aku pun dah mandi...nasi dah masak, cuma ayam lum goreng tuk kakak...tadi pepagi lagi dia dah minta nasi...alahaiii...oh ya, baju keje en hubby pun dah aku gosok...ni skang nak tunggu tidokan si adik...manakala si kakak dok main bedak...cam main masak2...ishh...ada aku jadi niyang rapik jap lagi ni...

oklah berbalik kepada tajuk entry di atas...ni aku nak citer yang aku skang nak try makan jus mate 5 ni ha...sebelum aku amik pek yang lebih banyak, makanya aku amik yang trial dulu dalam 5 peket jek...ni seme proses tuk aku menurunkan berat badan aku...hahaha...so fyi aku bli ni kat member pcm aku....beselah aku kan...bak kata ayang aku kan pembeli secara online yang tegar...hahaha...tolonglah...

tu dia...pos ekspress...aku ingatkan dia anto sampai pintu rumah...ropenya dia tinggalkan lam peti surat jek...sib baik ar muat...tatkala anak2 aku sedang nyenyak tido aku p turun bawah amik...tapi naik jek ke rumah kakak sedang nangis2 cari aku...sib baik ar aku bawak kunci...kalu anak2 terkunci lam umah berduaan, mau aku meraung ni...ishh...minta dijauhkan ler...
ni isi kandungannya...5 peket jus mate 5 tu...siap ada jadual pemakanan lagi tu...
ni aku close up jadual yang perlu aku ikuti...nak kurus kenalah berkorban sikit kan...hahaha...
dan sehelai rompers tuk irfan...mekasih la elyies...susah2 jek tau...kamu pun nak bersalin gak tak lama lagi tu...ishh...

ok tu jek cerita pertama tuk hari ni...ada lagi cerita lain tau...nengok ler tahap kerajinan aku takat mana...kalu aku rajin hari ni, aku update la hari ni...kalu aku terajin esok, esok ler jawabnya ek...aku bukan cam ijan...update secara marathon tu dalam sehari...hahaha...ya ampun ye ijan...maafin aku ekplotasikan nama ko disini...hahahaha....

23 comments

Wednesday, April 22, 2009 11:08:00 AM

izan dah try minum ke blom??rasa apa jus tu?pahit?masam?masin?pendek kata senang diminum atau kena totop idung??kalo sedap aku nk try gak ler...reger camener?mahai?

Wednesday, April 22, 2009 11:10:00 AM

alamakkk...nampaknya kak zan akan berusaha untuk menurunkan berat badan dengan jayanya...

semoga berjaya kak zan...
chaaa yoookkk chaaa yookkk.....

Wednesday, April 22, 2009 11:15:00 AM

pengumuman..dibelakang jus mate 5 ada tertulis..."bagi ibu lepas bersalin..minum selepas habis pantang 44 hari"...tak caya..ce tgk kat belakang pek tu

Wednesday, April 22, 2009 11:16:00 AM

ooo...rasanya manis ala2 oren...kalu orang bukan lam pantang leh shake or goncang lam air sejuk...tapi orang lam pantang cam aku kena shake dalam air biasa jelah...tak perlu tutup2 idung bagai...rege???hurmm...camner nak citer ek...

na-yelah, nak kurus kena berusaha dengan lebih giat ok...hahaha...

Wednesday, April 22, 2009 11:18:00 AM

chitt kutuk aku...wei, ko makan jdm5 tue, tak jejas bf ke wei...

Wednesday, April 22, 2009 11:20:00 AM

banyaknya pertanyaan korang...jap ek...aku suh dealer aku tolong jawabkan bagi pihak ok...hehehe...

Wednesday, April 22, 2009 11:25:00 AM

hehe harap ngko ikut la aturan taw.. aku ni mmg suke beli ubat kurus bagai tapi makan tunggang langgang.. huh bak kata hubby aku "beli dah beli, makan ikut suke hati. Abg xkomplen apa tp terasa sendiri tetiba jek bawak diri" ceh cam pantun jek eh...

Wednesday, April 22, 2009 11:27:00 AM

dalam pantang dha minum ? tak po ke mot ? kang kurang susu ke apa kang. make sure confirm kan dulu yer

Wednesday, April 22, 2009 11:39:00 AM

harganya macam biasa dan pembayaran adalh di blog http//matsuboh.blogspot.com...tak mahal...jika betul berminat boleh terus hubungai puan izan..

Wednesday, April 22, 2009 11:42:00 AM

oit.. asal bayo jek kat ngko.. asal ngko jek mintak bayo.. ish..

Wednesday, April 22, 2009 11:45:00 AM

JDM boleh diamalkan selepas 2 minggu bersalin...so jangan risau..cuma sebolehnya elakkan pengambilan jamu2 semasa mengamalkan jus mate -

en somi izan ni nak kena ni..pepandai je ckp ader tulis kat belakang pek..kena cukupkan 44 hari baru bleh minum..hahahhaha

mate 5 ni tak menjejaskan penyusuan - susu ibu akan lebih byk 30% dgn mate 5 ni..tetapi syarat kena minum air kosong yang banyak, buahan dan sayuran.

rasa jus mate 5 ni manis...rasa oren...kalo org dlm pantang kena shake ngan air biasa....kalo org yg normal bkn dlm pantang..kena shake ngan air sejuk...

ramai pengguna yang berpuas hati...testimoni saya dulu hanya 3 kotak mate 5 berat dari 74 kg turun ke 60 kg..tp skang saya peknen..pas ni saya akan tunjuk testimoni saya sendiri...

sesape yang ingin mencuba..bleh beli dari saya http://elyiesmate5.blogspot.com/


tq

Wednesday, April 22, 2009 11:45:00 AM

aneh...sejak bila aku jual jusmate 5 ni...ishh...aku pun beli kat orang...aneh lagi...

Wednesday, April 22, 2009 12:03:00 PM

hish..en somi izan nie..wakakakka...pepandai je..ckp bini dia jual mate 5..bini dia pun baru nak try..wakakakkaa

Wednesday, April 22, 2009 12:08:00 PM

aduh..pn elyies ni..jgn pecah lubang..nak makan atas angin ni..kita jd syer partner ar..

Wednesday, April 22, 2009 12:21:00 PM

lam jadual tu xde tulis nasik pn wei... gile blh kebulur camni... isshh xnk aku try

Wednesday, April 22, 2009 12:35:00 PM

hahahah...somi izan ni...nak kena ni..main2 atas angin plak..hahahha

dlm jadual tu hanya perlu diikut utk 1-2 minggu yg pertama je...supaya kalori dlm badan yg sedia ader..di proses dulu..dan hindarkan dr kalori baru masuk dlm bdn...

pastu 3 minggu dan seterusnya...bleh makan nasi..tp suku nasi ngan lauk2 yg tak berlemak...jgn riso..takkan pengsan nye....makan sayur, buah dan air yg byk...

Wednesday, April 22, 2009 1:08:00 PM

HEHEHE... aku pun penah beli 10 paket dari yies dulu... tapi tak bis lagi 10 paket tu... sbb tu badan makin naik.. tak gitu yiess.. pastu tak ikut pun jadual yies bagi... tak tahan tengok tomyam, nasi tu seme... bedal jek... rasa dia cam oren.. tapi kalau sejuk boleh blah lagi.. kalau air tak sejuk.. aku rasa tak bole blah.. cam kunyit pun ada.. haahahhaha... aku sokong ko dari jauh izan.. go go chaiyyukk.. doakan aku selamat biskan lagi 3 paket tu kkk.. dah bis dah berhasil, meh kita sesamer order lagi dari yies.. heheehe

Wednesday, April 22, 2009 1:59:00 PM

mana satu orangnya yang berjual nih...wekekekek...

Wednesday, April 22, 2009 3:42:00 PM

huk cam nak order jugek.. haha aku kan pengorder tegar.. tapi tak pat keijinan r pulak.. tobat katanya.. tah ape tah tobatnye aku pun xtau..

kukupink: kene gune tektik lain r nih.. ada cadangan...? (en.aris, sebarang cadangan adalah free, jgn mintak bayaran okeh) hehehe

Wednesday, April 22, 2009 4:25:00 PM

perhatian...kalu ada 10 org macam pn hajar..susah lah nak berniaga..asik free jek...huh

Wednesday, April 22, 2009 4:26:00 PM

kak puteri satu..order kat saya bleh..nt saya hantar terus ke opis akak...tiada sebarang bayaran penghantaran...

Wednesday, April 22, 2009 4:57:00 PM

en.aris.. xde la. aku sorang jek.. xngape la tuh.. hahaha

Thursday, April 23, 2009 10:33:00 PM

wauuu..zan..lepas ni confirm hang kurus..
kalau hang kurus..aku pun try juga lepas ni..
huhuhuhu...

Post a Comment