Thursday, April 16, 2009

Tidurlah Sayang-Sayangku...

hai kengkawan...aku baru sudah sarapan + makan tengahari ni...sementara anak2 sedang lena diulit intan ni lah aku kena gunakan kesempatan yang ada tuk makan, mandi dan buat apa yang patut...kalu idak, memang tak terkejar la...mana taknya nak nengokkan si adik yang merengek nak susu...si kakak plak nak nengok barney la...nak susu la...nak itu la...nak ini la...macam2 hal tau...so time derang berdua tidolah waktu yang paling afdal aku buat seme kejaan yang aku katakan itu kan...

ni kedudukan adik dan kakak yang sedang lena ok...korang jangan riso ye...adik dok atas sofa tu takdenya jatuh bagai, sebabnya dia lum pandai bergolek lagi...dah pandai sok takde maknanya aku nak letak atas sofa cam gini ok...safety first...
close up sikit kakak yang sedang lena ni...ni pun masak nak suh dia tido...bila suh dia tido, dia menjawab tak nak...tapi bila bagi susu sebotol last2 tertido si kakak ni...tulah lawan sangat mata tu...kalu ngantuk tido jelah...
ni lak si adik yang sedang lena kekenyangan...kejap2 lagi bangunlah dia ni...sebabnya nak menetek..tapi aku dah standby susu perahan aku tu...kalu dia jaga jap lagi sumbat jelah...adik ni kuat nyusu tau...kalu bagi susu perahan dalam 5 oz pun dia leh abiskan...tapi tu pun tak cukup...kena bagi tetek lak...hurmm...
ni lak hasil perahan susu yang aku dapat dalam 2-3 hari ni...dah berbotol kan...aku harap aku dapat wat banyak lagi perahan pada masa akan datang untuk dak irfan ni...so, memandangkan stok botol yang tidak berisi tinggal lagi 2 botol jek, makanya aku kena guna alternatif lain la...eh, ada yang bertanya tau, bila aku bagi dak irfan ni susu perahan...hurmm...makanya aku bagi dia masa lepas mandi, ataupun bila aku nengok dia masih tidak kenyang lepas menetek...so aku tambahkan lagi, sampailah dia tertido ok...malam of course la aku menetek jek...malas nak bangun panaskan susu bagai...lambat...ada si irfan memekik tengah2 malam yang hening itu...hahaha...
so memandangkan stok botol kosong dah hampir abis diguna...makanya lepas ni aku kena sukat susu yang diperah kendian buh dalam plastik dibawah...buat cam aiskrim la...sib baik la my hubby tu tak minum susu...kalu idak, bis ar stok susu irfan ni...hahaha... ok tu jek cerita di hari khamis yang indah ni...tinggal satu hari jek lagi hari bekerja...pastu sabtu dan ahad...behnya cuti...sebab hubby ada kat umah berganding bahu jaga anak2...leh ar aku rehat2 sambil tido ke apa ker...tapi ada ke time aku berehat ek...cam takde jek...ishhh...camner ni...

11 comments

Thursday, April 16, 2009 1:31:00 PM

best ler kalo ank2 tdo..maknye leh tenet...hahahha...tisya pn kalo akk buka je laptop mula ler die sibuk..dk ckp "pin..pin..." nk tgk upin & ipin...sbr je ler

Thursday, April 16, 2009 1:42:00 PM

uishhhh zan,,banyaknyer stok susu ko..sib baik la haris tu jenis yang tak minum susu,,kalau idak dah ,,jenuh la ko nak perah tiap2 hari...
bagus la ko..susu ko banyak..siap ada stok lagi tu..aku bila la nak rasa cam gini..
susu cepat kering ar...huhuhuuuhuhu

Thursday, April 16, 2009 2:09:00 PM

zan bila dah masukkan susu dalam plastik bag tu, cemana nak panaskan.. kalauu nak masukkan dalam botolkan susu tu dah keras kejung kan..

Thursday, April 16, 2009 2:16:00 PM

kak mimi..rendam jek dalam air panas...

Thursday, April 16, 2009 2:19:00 PM

TETEK adalah satu perkataan lucah... maka tidak begitu sesuai dicatatkan di blog kekeluargaan sebegini... harap maklum ye

Thursday, April 16, 2009 2:30:00 PM

sonoknye tido. rasa cam ngantuk jugek r. hehehe
erk..noj, lucah ke? dah tu nak sebut susu perahan payu dara ke haha tak pun sumbat mulut irfan dgn payu dara? hahaha

Thursday, April 16, 2009 2:48:00 PM

tetek ke kopek lagi lucah??

menetek lucah la ye? mentetek pula?

ishh..

Thursday, April 16, 2009 3:23:00 PM

izan,cmner susu ko leh byk cenggitu ek..siap leh wat stok lg tu..bby alg kt phg,netek gk tp tetek xbengkak..bengkak gk ritu kejap,tp bla perah susu cenonet jer..danish lak kuat nyusu....(danish prefer susu botol ler)...

Thursday, April 16, 2009 4:44:00 PM

hadif dah mok2 la....ee..geram sungguh...rasa nak gomol2 je dak kecik ensem tu...

Anonymous
Thursday, April 16, 2009 7:01:00 PM

comelnya baby.....rasa nk baby jugak ..la tapi lom ade rezki

Friday, April 17, 2009 3:34:00 PM

hubby mot kalau suka susu suh dia minum direct ar..
apesal nak perah2 plak?
wakakaka..

Post a Comment