Wednesday, May 13, 2009

Tolong...Tolong...I Need A New Pump...

assalamualaikum...bertemu kembali...

siusli lately aku berada dalam keadaan sedikit kecewa...hampa dsbnya...sebabnya breast pump aku buat hal...sedih yak mat...bukannya aku tak leh pam manual kan...tapi amik masa yang agak lama...letih nak nunggu...kalu memalam lagi lah...dah ler mata ngantuk bagai...huwaaa...so skang aku amat2 perlukan pam yang baru...ingat nak suh hubby aku adiahkan lah sempena hari ibu yang dah lepas ni...leh jek kan???hahaha...

oklah...memula dulu stat irfan lahir sampailah minggu lepas aku gunakan pam seperti gambar di bawah...tapi malangnya minggu lepas pam ni buat hal...ianya tidak dapat "grip" dengan kuat tuk menarik susu keluar...sedih giler aku ni...last2 aku try pakai adapter pun sama jugak hasilnya...

makanya aku telah membeli pam baru cap tollyjoy seperti gambar di bawah...ni pun guna bateri saiz AA jugak...yang aku herannya pam ni bila guna adapter, kuasa kelajuan amatlah slow dan agak menyakitkan hati...tapi kalu guna bateri lajulah pulak...yang sadisnya, dah banyak aku berhabis uang untuk membeli bateri...berpuluh2 ringgit udah...alahaiii... oleh yang demikian, aku amat2 memerlukan pam baru yang tahan lama sehingga 2 tahun hendaknya...so semalam aku dah riki2 pam cap dibawah kat web2 yang ada menjualnya...takat ni, rege kat web NI yang paling murah bagi aku...tapi kepada sesape yang ada info tentang ada jualnya breast pam second hand dan menawarkan rege yang jauh lagi murah dari harga kat web tu, leh la tolong inform kat aku...aku amatlah berharap sesangat...muktamad ni nak beli pam baru, dari aku berhabis beratus2 beli 2-3 pam yang rege sebuah rm79 lebih kan...so ada baiknya aku beli yang mahal terus...baru puas hati rasanya... oh ya, nilah stok susu2 dak irfan untuk setakat ini...
dan ini lagi...susu2 lam botol ni pun dah berkali2 berganti2...alhamdulillah...
dan susu2 di atas adalah kepunyaan budak dibawah yang bernama HADIF NASR IRFAN...hehehe...
hak saya sepenuhnya...yey...

Sekian, terima kasih...

12 comments

Wednesday, May 13, 2009 12:26:00 PM

eh mot, kat rumah mot xde daging ikan sotong udang dan kambeng ke? ngape ade susu ngan eskrem jek?

Wednesday, May 13, 2009 12:33:00 PM

hehhehehe...kami tak masak...makan kat luar...ekekeke...

note: menda tu lam peti satu lagi la...:P

Wednesday, May 13, 2009 12:36:00 PM

zan, spectra 3 tu memang bagus.. tapi yang kau tengok tu ada satu shield jer (untuk sebelah tetek jer).. rugi, baik kau beli yang ada dua shield.. mahal sikit tapi dapat lagi free botol storage tu.. rasanya kat thelittlecaliph tu murah sikit dari momlittleone.. akak dah survey sebab akak pun akan beli yang tu gak nanti..

kalau kau beli lambat sikti beg cooler haritu kau boleh beli pakej sekali dengan brestpump.. lagi murah..

Wednesday, May 13, 2009 12:42:00 PM

hurmmm....tak mampu la kak...range rege bawah rm350 jek...kira oklah tu...

Wednesday, May 13, 2009 1:37:00 PM

memang la agak mahal zan, tapi berbaloi.. kalau nak dikira coz bateri lagi mahal.. dah tu selama mana nak beli bateri.. silap2 harga sebulan bateri lebih mahal dari harga susu. heeheh

at least kalau beli yang tu, kalau kau pam kat opis, dah jimat letrik dah.. tak pe zan, slow2 dulu kumpul duit ok.. insyallah ada rezeki untuk dak irfan tu

Wednesday, May 13, 2009 1:41:00 PM

hurmm...kena pikirkan dalam2 kak...skang misi nak mencari nursing cover dulu...hehehe

Thursday, May 14, 2009 9:04:00 AM

Zan..byknyer stok susu hang..untung dak Irfan ha..Hanna dulu fully b/feed sampai 6 bulan je then baru akak campur FM..tapi now ni mlm2 still nk menetekk gak..kalo tak tak leh tido..ha haaaaa!

akak dulu guna pam cap Pigeon..ok je xde prob..guna adapter pun ok, guna batt pun ok..

note: zan, akak dh tukar url blog..sila update ehhh..

Thursday, May 14, 2009 10:39:00 AM

budak belotok..ala2 montek nye irfan..sedapkan susu cap gantung ibu heheheh

Anonymous
Thursday, May 14, 2009 3:10:00 PM

beli dkt kedai momslittleone di seri kembangan.atau kalau malas,order je online. pakej complete cooler bag+pam+botol susu+ice pack+2breast shield boleh doublepump RM570.termurah dipasaran.dah guna 8bulan tak de mslh.

Friday, May 15, 2009 11:22:00 AM

izan.. aku guna spectra 3 .. yg ada 2 pump tu.. guna arr yg tu.. bgus tau.. mmg b'baloi.. lg satu klau nak nursing cover ada gak jual kat kedaicomel.. cuba surf kat situ

Wednesday, May 20, 2009 9:46:00 AM

hi izan, lama dh afne cuba masuk fp rupa2nya dh ada blog. cuba izan tgk enjoybreastfeed.com selalu asa sales.

Wednesday, May 20, 2009 4:04:00 PM

welkam tu afne dan qaisara...

Post a Comment