Wednesday, June 24, 2009

Lirik Lagu

salam rabu ari ni...ekseli jap² lagi ada reheasel...tapi aku ni cam biasa la, cam malas jek nak p...nengok ar kalu aku rajin kang...dan pagi ni sepatutnya bos aku ada miting PIP(Pengarah Ibu Pejabat) tapi kensel ar plak...dan aku plak tadop keje yang kunjung tiba lagi tuk hari ni...keje semalam dah aku bereskan...beselah keje cam aku ni bermusim kan...so nak ilangkan kebosanan aku ni, aku onlah speaker yang julung² kalinya aku on kan ni...bukan per...kat pc aku ni nama jek ada speaker tapi kan, aku ni jarang benar nak dengar lagu time² keje gini...sebab aku rasa serabut...tetambah bila aku onkan speaker tu, akan bertindan bunyi² lagu bila aku 'ter'kunjung ke blog² yang ada lagu...giler pening dibuatnya kan...so tulah salah satu sebabnya aku tak on kan speaker aku ni...

dan dari apa yang aku melalut panjang lebar kat atas tu, aku cuma nak bitau yang skang ni aku dok layan lagu yang aku sertakan senikata kat bawah ni...tah ler, bagi aku kan aku rasa touching tul la ngan lagu dibawah ni...sebabnya kalu diamati betul² senikata dia ni sangatlah membawa maksud yang mendalam...serius ar...hehehe...dah bersemangat patriotik dah aku ni...tapi tulah, aku suka seme2 lagu Allahyarham Sudirman ni...cam lagu Jauh disudut hati, Terasing, Pelangi Petang, Hujan...dan paling bestnya Salam Terakhir tu...giler touching weii...

Warisan-Sudirman
Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

AkuBukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

( ulang korus )
Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

tapi kan aku tak leh dengar lagu² ni banyak kali...sebabnya boss aku ada...dia kata bila dengar lagu syahdu² gini, dia mulalah teringatkan arwah anaknya...ni skang...mud dia dah down balik...sebab masih segar ingatannya pada arwah...hurmmm...tak taulah aku nak buat per lagi...yang aku mampu hanyalah mendengar keluh kesah dia tu...aku pun tumpang sedih gak...sian dia...pemergian arwah merupakan satu kehilangan besar bagi dia....pepun Al-fatihah moga arwah tenang di sana...amin...

3 comments

Wednesday, June 24, 2009 10:20:00 AM

ehh..tapi kan kak zan masa saya dok kat tempat akak saya selalu bukan ERA FM..heeheeheee tuk mengilangkan kesunyian dok diujung dunia tu..heeheee

p/s: ape susah kak zan bile akak bukak blog2 diaorang yang ada lagu tu kak zan cepat2 la pause kan lagu yg akak berkumandang tu kan senang...:P

Wednesday, June 24, 2009 10:23:00 AM

masalahny na...mim alif lam sin la...gi pun akak suka sunyi2 begini...tenang jek...:P

Wednesday, June 24, 2009 12:34:00 PM

hehehe.. lagu ni mengingatkan aku pada btn aritu.. yelah.. kan baru balik btn.. tingat la lagu ni.. semangat tuuu nyanyi.. tapi rasanya setahun dua lagi.. tak ingat dah.. hehehehe. beselah..

Post a Comment