Wednesday, June 10, 2009

Rindunya Saat Itu...

hurmm...semalam dok mengemas² isi kandungan dalam purse...tetiba terpana mata aku pada kad matrik itm dulu...sius stok aku sangat² rindukan saat² bergelar pelajar dahulu...andai masa boleh diputarkan kembali, ingin sekali aku kembali ke zaman bergelar pelajar dahulu...satu perkara yang paling penting aku nak ubah...adalah aku nak belajar sungguh² hingga menjadi seorang student yang disegani...hehehe...tapi tulah, skang baru nak nyesal bagai...orang lain dah sambung belajar sampai ke degree dah...tapi aku lak dok teringat lagi zaman dip kat itm dulu...pepun itm tetap dihatiku...banyak sungguh kisah suka dan duka semasa belajar di sana...

sungguh² aku rindukan taman tenet...taman yang banyak menjadi saksi bibit² cinta monyet @ cinta sejati student² kat situ...aku rindukan DK 1 & 2...tempat dimana kita² bleh nengok wayang dengan bayaran hanya RM1...aku rindukan Bilik Kuliah Blok I & J...Library...ada abang² library yang nora suka ngat ngurat...USPP...tempat berlangsungnya konsert² dalaman...Dewan Serbaguna...kat sini ada toilet yang sangat berbudi kepada pelajar² nya tatkala ketandusan bekalan air yang melanda...Kafe Pensyarah...hurmmm...tempat dok usha² pensyarah makan...dining hall...tempat ni paling ramai pelajar ada bila menunya nasi ayam ala² kfc...kalu time ikan jeket or dugong...haremmm nak penuh itu dining...hahaha....aku rindu gak kat prof zakaria atau lebih dikenali dengan panggilan pokya yang mengajar UIS tu...aler, yagn mengantoikan nora tu...tu yang dia kena repeat balik paper tu...hahhaha...ada ker paper UIS pun repeat...dan paling aku rindukan adalah Bilik C3-15...hurmm...rindunya...sungguh² aku rindu...rasa nak jek p jejalan melawat ke sana...tapi masanya tak mengizinkan...

nilah kad matrik aku...bila nengok gambar kad matrik ni...teringat pada satu eksiden yang berlaku masa nak amik ini gambar...hehehe...
close up sikit gambarnya...blur ar plak...tapi gila muda remaja aku time ni...cam tak caya jek itu aku...pakai tudung pun tak berapa nak betul lagi time ni...hehehe...
oh...dibelakangnya haruslah tertera segala mala pengceritaan berkenaan dengan aku...tu nengok tu...kemasukan Jun 99...kiranya time tu umor baru 18 tahun...wahh...muda belia tu...kad matrik aku bernombor 99062228...kiranya kita last batch yang pakai matrik kaler ni kan...
dan yang paling pastinya...aku rindu kat kengkawan satu perjuangan dulu...ada diantara kita masih kontek dari dulu sampai skang...tapi minah nama sue ni...kontek tu memang la kontek...tapi berjaman jugak la tak jumpa ngan dia...dari dia kawin sampai dah beranak dua pun dia skang...
rindu kan masa pra dulu...masa berjimba² bagi kita semua...masa berpoya²...alih² tu yang kantoi beginning shorthand tu...chaittt...
dan yang paling beh...time adanya pestival cam dibawah...ni masa kita jual ice cream connetto kan...hehehe...
miza, aku, ayu, ani, sue, nora dan asha...huwaa...rindunya...

ada orang tu tak puas hati gambar dia takde...so aku masukkan jugak la...so camner???puas hati ke tak???huh
sekian la...aku memang rindukan saat² ini...alahaii...

15 comments

Wednesday, June 10, 2009 11:02:00 AM

huhu..iza pon rindukan time jadi student lu..best sgt....

Wednesday, June 10, 2009 11:12:00 AM

tadi aku dah komen..tapi gamaknya ada orang deleet kot..kecik ati arr


arr pasal abang library tu, aku takpenah ngorat sesapa kat uitm dulu..orang je orat aku..tapi akhirnya hatiku dihancurkan..

Wednesday, June 10, 2009 11:22:00 AM

hai nora...ko post salah entry...pastu nak kecik2 ati plak...aku hamun kan...sib baik la ko ngandung...huh...

Wednesday, June 10, 2009 11:22:00 AM

nape gambo aku takde langsung neh????? pelik sungguh...

Wednesday, June 10, 2009 12:22:00 PM

gambo aku pun takde jugak...opss lupa, aku kan budak baikkkkk....

yang gambo pakai kain kotak2 tue, memang konpom aku tarak coz aku pakai baju bunga2...

Wednesday, June 10, 2009 12:28:00 PM

ehehehee gambo last tu aku tak cantik..baik ubah gambo lain..yg seme org cantik2...dlm tu aku sorang je tak cantik...

Wednesday, June 10, 2009 12:31:00 PM

eh korg tau x, pas kte blah dari sane, diorg ade tpn 1 bilik 1 tau... kiranye aku nk call ko di bilik ko hanya tekan 1044 dan bercakap ngan ko... eh nk wat pe kol ko baik aku call sepit 2169... elo sepit ade blablablablabla gayut la sampai pagi tadop sape nk marah

nota : ppt opis aku ni keluaran uitm jengka jugak

Wednesday, June 10, 2009 12:38:00 PM

tulah...pas kita kuar terus ada pon lam bilik...tu yang banyak kes blind date tu...mencik tul...pepun aku rindu kat itm tu...

Wednesday, June 10, 2009 1:04:00 PM

aku pun rindu gak zaman itm dulu2..bila masuk UUM dh tak sama dh skang dh 'mahasistua'..org nak mengorat pun tak leh dh..dh jadi bini orang..
ps: ha ah la gambo aku pun takdop..lupa aku kan tukang amik gambo2 tuh kan.heheh.

Wednesday, June 10, 2009 3:26:00 PM

mesti ar ingat...ko pun dah makin cun jadi mak budak...
dah dua anak ye...aku selalu bukak ko nye page...cantik....n bes baca citer2 ko ngn kawan2...
anyway..tahniah ngn baby baru....

Wednesday, June 10, 2009 3:58:00 PM

haiza~mekasih²...ko per citer skang...ko jadi cekgu ker???

Wednesday, June 10, 2009 10:46:00 PM

izan, mengapa tukar url blog.. puas akak clik blog kau tapi kata blog does not exist..

nasib baik jumpa blog kau kat blog pijot..

mmg akak sendiri pun tak leh lupa zaman2 kat itm dulu walaupun tak sama dengan batch korang.. tapi memang kenal korang la sebab selalu kelas shorthand or trengkas sama kalau ada yang repeat paper kan..

akak pun simpan lagi kad matriks tu.. heheh yagn geram tu ada ke patut dorang tebuk lubang sampai 2, orang lain punya dorang gunting sikit jer kat hujung tu

Thursday, June 11, 2009 1:52:00 AM

wei masa kita nak bla tu kan..kan kontraktor tepon tu sibuk nak pasang wayar kat bilik..sampai kita nak tido pun susah...takut2 je brg ilang...byk dah perubahan wei....jom kita mengimbas disane kembali...uhuhuhuh

Thursday, June 11, 2009 8:49:00 AM

jom...jom...nak tido kat mercu view ker???

kak mimi~sori ek terpaksa tukar atas sebab² tertentu...hehehe...

Saturday, June 13, 2009 10:39:00 AM

aku pun bkak blog yg lagi satu.. asik tak bleh je.. ko tak bg aku tgok ke zan..
aku pun rindu uitm jengka.. pas korang bla aku stay hostel baru.. tak best langsung.. buruk2 block A tu... ttp di hatiku...

Post a Comment