Saturday, July 25, 2009

Apa Dah Jadi???

huwaa...apa dah jadi ngan irfan???sedar dari tido tadi siang...nengok dah jadi gini...mulanya aku perasan yang tinger dia merah lain macam...aku ingatkan dia garu or tertindih something...so aku biarkan aje...pastu tak lama kendian ianya memenuhi satu badan...huwaa...apa semua ni...aku dah cuak...tapi irfan tetap selamba...cam tiada yang sakit...tak lama lepas tu baru aku perasan...telinga dia mula membengkak...mulut pun cam gini...pipi apatah lagi...aku memang gelabah sangat time tu...dah ler hubby lum sampai lagi...cam nak nangis pun ada walhal mang dah nangis pung huhuhu ...sedih weii...sedih nengok bila anak kena cam gini...so cecepat aku bersiap p klinik yang berdekatan...p jalan kaki jek...

korang nengok muka irfan...mulut dia dah stat membengkak tu...
dapat ubat kat klinik tadi, aku terus amik ubat sapu, sapu kat badan dia...doc kata jangan sapu kat bahagian muka...baiklah, saya yang menurut perintah...
huwaa...sedih aku bila nengok muka irfan jadi gini...ni aku dah siap bagi ubat tahan gatal dan surut bengkak....
nengok satu badan tu...siannnnn...tapi badan hadapan jek...bahagian belakang tak sempat merebak...
ni keseluruhannya...rileks jek anak bujang aku ni...ibu yang menggelabah pituk tak ingat...
dah bagi ubat bagai...maka irfan pun tertido...sian kat dia...
nilah ubat yang aku dapat...kenalah caj RM25 tadi...hurmm...
masa aku sibuk2 bagi irfan ubat...kakak pun sibuk gak bagi "baby" dia ubat gak...nengoklah tu...
skang irfan dah ok...bengkak2 yang melanda dah surut...alhamdulillah...sib baik la aku cepat bertindak...kalu idak tak tau la...doc kata kena apa tah...aku tak reti nak sebut bahasa doc yang sangat saintifik tu...aku cuma mengiyakan sajelah...yang aku paham cuma satu, maybe alergik akan sesuatu or kena gegata...tu jelah...tapi syukurlah, even gini pun, irfan masih aktif macam sedia kala...syukur padaMU ya Allah...

10 comments

Sunday, July 26, 2009 10:11:00 AM

zan..dulu hakimi pun pernah kena camni gak..cuba ko basuh semua bantal2 & selimut irfan..lepas tu tilam dia ko jemur betul2 terik matahari..insyaAllah, nanti ok..dia kena gatal2 je tu..

* makin debab aku tgk budak irfan ni..

Sunday, July 26, 2009 3:23:00 PM

yela...sian kat irfan...nasib baik diaa still senyum je... gatal2 la tu....diaa nak test ibu dia...

Sunday, July 26, 2009 3:33:00 PM

alahai...kesiannye..2-3 hari lepas dia kena cirit birit kan... memacam la kamu ye Irfan... ni kena gegata lak... cam kena ulat bulu pun ye gak kan... hish.. takkan kat umah ada ulat bulu... lainla kat kg kan... tul lah maybe elergik kot mot... kot mot ada makan udang ke sotong ke... mana tahu..

Sunday, July 26, 2009 5:01:00 PM

alahai siannya irfan. nsb baik dh ok. tgk gaya cam gegata kan. atau pun mungkin irfan allergik dgn benda yg ko mkn.

Monday, July 27, 2009 8:37:00 AM

laaa cian ipan... dahler putih, naik plak bintat merah, lagiler nampak ketara...

Monday, July 27, 2009 9:05:00 AM

ini bukan kena ludah hantu ke wei?

gilak arr..gatal tu

Monday, July 27, 2009 9:40:00 AM

zan,naper ngn dak irfan ni..ala ciannya nengok,aku pn nk nangis nengok..msti dia gatal ya amat ni,tp apakan daya dia..nk bagitau xpndai,nangis jela...mcm 'gata' jer...msti alah pd apa2 ni..ko kna jemur bntai,tilam dia seme..bju2 dia pn ko kna basuh asing..msti alahan ni..ciannya..pepun dia menten jer,tembam,montel,debab..gerammm

Monday, July 27, 2009 10:01:00 AM

mekasih kengkawan...alhamdulillah...irfan makin sehat...gatal2 dah ilang...cuma masih berak sikit2...ari ni p pakar plak...riso ar...

Monday, July 27, 2009 11:07:00 AM

bila aku tgok dak irfan ni.. naik bulu tngkuk aku ni.. ngeri gak ekk.. sian dia.. sure gatal2 tu.. erm.. anak aku dlm pantang pun ada kena gak.. tp yg aku perasan time tu aku makan sotong.. tp aku tak layan sngat alergik apa2 ni.. aku hntam gak.. skrang tak arr truk sngat.. tp xpenah plak satu bdan mcm cik embam ko ni..
ko tau tak ada satu krim ni.. namanya elomet.. anak aku klau gtal2 aku sapu krim tu.. cpat skit baiknya..

Monday, July 27, 2009 11:26:00 AM

org kg kate kene kincing puntianak... erkkk xtau la.. tp yg pasti aku sll kene wei sgt gatel n pastu g klinik amik inject jek.. aku xpe la tp ni tahap bb mmg la xleh byg wei.. sgt kijam puntianak itu..

Post a Comment