Tuesday, July 28, 2009

Dah Berwajah Baru Pun

tapi naper aku tak tau...ishh...nampak sangat aku ni tak mengikuti edaran masa...alahaii...orang lain dah berjaman tau, tapi aku ni terhegeh² baru nak tau...pepun aku bangga la sebab sekali lagi kerajaan mesia dapat mengeluarkan not rm50 yang baru....cantik...aku tengah tunggu note rm100 yang baru lak masa ni orang dah berjaman tau, aku baru tau gamaknya hahaha...padan muka aku...

pepun, nilah note RM50 yang berwajah baru...cuma gambar agung dalam tu still tak berubah² ok...tandanya itu duit negara Malaysia... ni pandangan hadapan...bunga raya sebagai bunga kebangsaan kita dikekalkan...dan Gabenornya masih lagi Zeti Akhtar...
dan dari pandangan belakang plak...gambar pokok kelapa sawit tertera...wahh...aku bangga gitu, sebabnya kelapa sawit merupakan sumber pendapatan kami sefamili satu ketika dahulu hinggalah kini...terdapat dimana² sahaja di sekitar kampungku di Jengka itu...

Sekian...

6 comments

Tuesday, July 28, 2009 10:39:00 AM

cian la ko nih..lama dah duit ni kuar.. aler haii..sebelum uang ini belambak2 di luar sana, bek r prem note yang lama tu.. kenangannn...

Tuesday, July 28, 2009 10:50:00 AM

cantik kan note baru ni... kecik sket la dari yg lama... cam plastik.. heheh..

wei ayang.. nak prame ke.. ada jugak balik keje tengok prame dah kosong... duit ler katakan.. cepat jek ilang.. hehehe

Tuesday, July 28, 2009 11:18:00 AM

duit bru ni lawo kn?aku mcm sayang jer nk bayo pakai duit ni...nk simpan lam prem lah! aku mule2 tgk duit ni aku igt duit potostet tau..

Tuesday, July 28, 2009 2:20:00 PM

bdk2 opis pn kecoh dpt not rm50 baru masa gaji aritu. aku tak dpt aku rilek je haha..

izan, sama la ngan aku 5 beradik.. hasil kelapa sawit titik peluh abah yg besarkan kami.

Tuesday, July 28, 2009 3:19:00 PM

kak zan..duit RM50 nie dah lama la kuar..dulu kat diaorang uat limited so tak ramai yang dapat duit tu..bebaru nie je dia kuar kan balik..dulu masa memula kuar kan kami2 yang dok kat ngan kaunter nie memasing nukar duit tu..siannya kakak aku yang sorang nie..

p/s:saya paham akak dok ujung nun disana..heeheee

Wednesday, July 29, 2009 8:27:00 AM

blom mrasa lg pegang duit baru ni

Post a Comment