Friday, July 10, 2009

Rindu Bertandang Lagi...Kekasih...

Blok Pentadbiran UiTM Pahang
Padang Bola dekat belakang dining Hall tu...Di Isytiharkan ini, kawasan pembangunan baru untuk bangunan2 kelas dan bagai. Aku rasala, design dia macam Bangunan Faculty Engineering Shah Alam. Luas dia agak luas. Lokasi belakang Store Bas UiTM...wah...ada bangunan baru tu...semakin maju la UiTM Jengka ni...rindunya nak p jejalan kat sana...
Ini tasik DPIM tempat siswa/i berkayak...aku tak leh lupa masa terjadinya satu 'peristiwa' yang melibatkan member sendiri...huwaa...sampai kena tahan wad tu, lemas...alahaii...damn!!!...rindu bangat aku kat tasik ni...
Atlet UiTM Pahang sedang berlatih memanah di waktu cuti sem. Dulu mana ada sukan memanah kan!!!
Kolej Kediaman Siswa/siswi...
Ini Kolej Siswi dulu yang kini kolej Siswa. Blok A Belakang awis Qarni
Ini adalah Kolej Siswi yang dulunya adalah kolej siswa sehinggalah tahun 2000 kalau tak silap berpindah tangan kepada kolej siswi
Blok Pentadbiran Utama UiTM Pahang yang berubah warna dari putih kepada kuning
DPIM punya blok
Fasiliti Baru Sukan...kita yang grad 'awal' tak sempat dengan fasiliti baru ni...huwaaa...tak aci tul la derang ni...pilih kasih tau...
Awis Qarni...sius la, bila sebut awis ni, teringat jaman minggu MAWAS dulu...dan pernahnya terjadi kes...solat subuh 3 rakaat time ni...giler kan???
Awis lagi...korang ingat tak kes emie kat awis ni..hurmm...masa tu dia demam panas ke kena sampuk...ramai giler orang dok kerumun...ishh...
ok...dah nengok gambar meh kita mengimbau kembali kenangan² yang pernah terpahat di sanubari memasing...sius la...dari hari ke hari aku memang rindu giler nak p sana lagi..aku ingat la kan, bebila aku balik jengka nanti, aku nak singgah ke sana...nak snap² gambar buat kenangan...sure mesti dah banyak perubahan yang berlaku kan...hurmm...

gambar kat atas ni tak cukup la...sebab tempat paling femes satu ketika dulu tuk berdating yakni taman tenet tak disnap...ish...agaknya ujud lagi ker taman tenet tu ek???ada sesapa leh bitau???

11 comments

Friday, July 10, 2009 10:57:00 AM

hehehe.. giler tol ar nak kena ingat seme mende ni lagi... seronok tu bes ar nak kenang... tapi kalau nak kenang, banyak nak kena taip ni... hehehhe...

kita mula dari
1.Bangunan Pentadbiran la ek...
* Bangunan ni ada kenangan gak ni.. aku tak ingat kes apa.. tapi bangunan keselamatan kat sini kan??? ntah apa kes aku le duduk dalam opis pak guard tu ntah.. giler.. mencikkkkkkkkkkkkk... (kenangan pahit la kot.. )

2. Padang Bola
* padang bola ni cam seme tau la.. selain tengok bola.. tengok org dating memang banyak la kan.. hehehhe.. izan salu jumpa adik adik angkat dia kat sini la kan?? kan izan kan?? hehehhe... aku salu gak dating monyet ngan abg lan dulu.. hahahaha.. tu citer lama la kan.. naik beskal sesama.. heheheh.. segan la plak rasanya..hahahah.

3.Lokasi blakang store Bas
*ini aku tak ingat dah kat mana.. lagipun tak penah kot dating kat blakang store bas dulu.. itu yg tak tau.. hehehhe... ke tempat ni dekat ngan kafe pensyarah tu dulu?? iskkk... tak tau la.. tapi nampak maju la skang ni...

4.TAsik
*Huwaaaa.. ni satu satunya tempat aku tak nak kenang dah... giler... alhamdulillah nyawa aku panjang lagi sampai skang ni.. nak citer kat sini nanti, sangat panjang la kan... kalau ada permintaan, aku bukak citer kat blog aku la.. hehehhe..

5.Kolej Kediaman siswi..
*tempat kediaman ni kekadang sampai tak ingat dah dok kat mana.. yelah.. lama sangat.. tempat pun banyak berubah dah.. tapi yg paling tak bole lupa.. dok dorm ar.. heheheh.. malas sebut la kisah kat situ.. kang ada yg sentap kang.. heheheheh..

6.Awis Qarni
*hehehehe.. rasa nak gelak dulu ar... ada citer jugak kat sini... tapi biarlah.. citer dah lama.. tapi tul ar izan.. kekadang kalau 'kena' solat kat sini.. punyalah ngantuk tak bole nak cakap... kekadang tu terlalu khusyuk.. sampai kan time solat tu bole lelap.. lenaaaa.. hehehehhe..

7.Tambahan : Taman Tenet..
* sedap jugak buah ceri kat sini kan?? manissss je.. hehehe.. semanis time dating dating dulu... heheheh.. kat sini la tempat melepak time gap.. usha budak yg ensem sket.. yg tak berapa nak ensem tu, cepat je mata tu mengalih kat tempat lain lak.. hahahah... tul?? tul?? salunya emi la kan kita nampak kat situ.. hehehe..

yelah.. tapi tu kan seme kenangan.. dah lama kan tak g situ? takde cadangan nak buat rombongan ke.. lawatan kerja ke.. hehehe... yg pastinya walaupun dah berubah banyak kali dah itm jengka tu.. kita still keep in touch lagi.. behh.. behhhh.. mana tau.. sok anak anak lak yg gantikan kita.. rasa lak persekitaran baru kat itm jengka tu...mana tau kan....

Friday, July 10, 2009 11:06:00 AM

hurmm...memang sentap ar baca komen ko...sedih bila kenangkan pe yang pernah berlaku...tapi sius rindu ar suasana cam dulu²...pepun yang terjadi syukur sebab kita still keep in touch...

Friday, July 10, 2009 11:34:00 AM

tempat yg paling aku akan ingat kt UiTM Jengka ni TAMAT TENET..konon nak pi library tapi dok bertenet..huhuhu..lepas tu food court lecturer..sedih ni..tapi nasib baik kita jadi org yg berguna & berjaya..Alhamdulillah..

* korang tak mention pun klinik kt situ..tmpat aku & nojah kantoi dating..huhuhu..

Friday, July 10, 2009 11:56:00 AM

ha.. alang-alang midot dah sebut klinik.... aku nak imbas kembali ar kan..

KLINIK..
* kat sini menjadi saksi aku mengadu domba sambil mengalir air mata lepas ADA BUDAK tuuuuuu.. aler.. budak tuuu.. blasah aku .. siot tol..hahahahha... gangster woii. jangan korang memain ar... tragis... hampehh.. seme la.. haahhahaha

Friday, July 10, 2009 11:59:00 AM

hahaha...ko kena belasah ngan nojah kan???tul dak???nojah dulu kan gangster...skang dah jadi sopam samtum...

Friday, July 10, 2009 12:07:00 PM

even alg kurang ngn korang time kt uitm ni,tp stp tpt yg ko gbrkan tu mmg ada kenangn tsendiri..nak2 tmn tenet tu..haha..cinta zaman blaja.....

Friday, July 10, 2009 1:16:00 PM

e'eh...aku pn nk ngomen la...aku ni xle lme kt sne mcm korg tp ade tempat yg aku igt la...yg plg aku igt 'Awei Arni' tu r..tu r tempat mule2 aku kenal izan ngan nogha..diorg ni r yg panggey aku join ngan diorg sbb mse tu aku mcm berok tunggal..lone ranger..ehehehe..rindunyeee kt mse dlu..rindu kt korg gak...huhuhuh...

Friday, July 10, 2009 2:22:00 PM

ni yg buat aku sedih ni izan.. last aku g jengka awal 2007.. OM114 ada buat alumni.. sonok gak join bebudak tu..
aku suka hostel lama dari hostel baru tu.. even buruk.. n toilet jauh giler.. tp syiok.. windunya jengka.. tp aku dh tobat xnak g sana.. jauh oooooo...

Friday, July 10, 2009 3:11:00 PM

oo....ingat kenangan lama yek...
:D

Friday, July 10, 2009 3:14:00 PM

alamak..sume bdk2 izan yg komen..bdk2 batch aku takde ke..hehehe..tak ksahla sape kan..masing2 ade kenangan..aku dlu takdela tenet2 bangat..tp yg plg aku ingt aku wat dajal pakai tdg beso labuh tu duk lepak gelak2 huhahuha kat tmn tenet..geng2 awis sume pndg..hahaha..klu nak cite psl uitm jengka ni kene wat blog khas utk tu..br syok..hehehe..
tp syukurla tak dpt gi uitm jengka dpt keep in touch dgn bdk2 uitm jengka pun okla..
p/s :zan..ko je la hrpn kiteorg nak tgk uitm jengka..sbb ko yg plg dkt..kiteorg ni jauh2 belaka..

Friday, July 10, 2009 4:47:00 PM

aku ingat lia coz masa tu aku pun ada... adoilah korang..kelakar siot time tu.. hahaha..gelak beso bila teringat balik.cuba la pakai balik skang lia..woot..woot..

zan.. haritu pun aku ada singgah kat uitm ni masa derang sibuk masuk semester baru.. pegi berdua jer dgn en. hubby...saje tunjuk dia kat mana tempat aku studi.bila bawak pegi bandar jengka..dia leh tanye aku "cemanakan life awk dulu² kat tmpt camni yang.." hehe..bila sekali pandang mmg takde pape.tp tulah,bila dah pernah duduk sana 3thn..mcm² memori indah adaaaaa...rindu bangat time studi..

Post a Comment